Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΑΕΚ – όλη η διαδικασία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τον Πανθρακικό να καταθέτει υπόμνημα και να τάσσεται υπέρ της απόφασης Τριτσώνη για διακοπή του αγώνα, εκδικάστηκε η υπόθεση της ΑΕΚ με την απόφαση να βγαίνει μέσα στις επόμενες ώρες.

Λεπτό προς λεπτό η απολογία

15.30 Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΑΕΚ και πλέον αναμένεται η απόφαση μέχρι το βράδυ. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια στο θέμα αυτό και η οριστική απόφαση θα βγει την επόμενη εβδομάδα, αφού θα υπάρξει έφεση από την Ένωση αν η απόφαση είναι καταδικαστική.

15.15 Γρηγορίου: «Είμαστε ΑΕΚ και είμαστε πάντα διαφορετικοί. Δεν θελουμε χάρη. Θέλουμε ισονομία. Έχουμε απόλυτο δίκιο και θα το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους»

15.03 Ο Χάρης Γρηγορίου συνεχίζοντας τονίζει : «Πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρει ο κ.Τριτσώνης ότι ρώτησε την Αστυνομία ή τους παρατηρητές του αγώνα για την απόφαση που θα λάβει για το αν συνεχίσει το ματς». Επίσης, ο νομικός της ΑΕΚ παρουσίασε το φύλλο αγώνα του περσινού ΠΑΟ – ΟΣΦΠ που διεκόπη, εκεί που ο Τάσος Κάκος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι έκανε τρεις συσκέψεις με αστυνομία και παρατηρητές, ενώ έγραψε «θέλοντας να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην διακοπεί το ματς, έγινε νέα επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου και ο Υποστράτηγος Τσιβίκης που ξεκαθάρισε ότι δεν διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παικτών για να συνεχιστεί το ματς και τότε αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα», κάτι που όπως αναφέρει η ΑΕΚ ο Σταύρος Τριτσώνης δεν έκανε.

15.10 Ο Γρηγορίου ανέφερε, επίσης, την έκθεση του παρατητή του αγώνα, η οποία επίσης επιβεβαιώνει ότι είχε αποκατασταθεί πλήρως η τάξη στο ΟΑΚΑ και συμπληρώνει πως ο Τριτσώνης βγήκε, είδε το γήπεδο (σε καλή κατάσταση), αλλά είπε «όχι να μη συνεχιστεί το παιχνίδι»

15.04 Γρηγορίου: «Είμαστε ΑΕΚ και είμαστε πάντα διαφορετικοί. Δεν θελουμε χάρη. Θέλουμε ισονομία. Έχουμε απόλυτο δίκιο και θα το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους»

15.03 Γρηγορίου: «Πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρει ο κ.Τριτσώνης ότι ρώτησε την Αστυνομία ή τους παρατηρητές του αγώνα για την απόφαση που θα λάβει για το αν συνεχίσει το ματς». Επίσης, ο νομικός της ΑΕΚ παρουσίασε το φύλλο αγώνα του περσινού ΠΑΟ – ΟΣΦΠ που διεκόπη, εκεί που ο Τάσος Κάκος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι έκανε τρεις συσκέψεις με αστυνομία και παρατηρητές, ενώ έγραψε «θέλοντας να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην διακοπεί το ματς, έγινε νέα επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου και ο Υποστράτηγος Τσιβίκης που ξεκαθάρισε ότι δεν διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παικτών για να συνεχιστεί το ματς και τότε αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα». Ο Τριτσώνης δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά…

15.00 Ο Γρηγορίου ανέφερε, επίσης, την έκθεση του παρατητή του αγώνα, η οποία επίσης επιβεβαιώνει ότι είχε αποκατασταθεί πλήρως η τάξη στο ΟΑΚΑ και συμπληρώνει πως ο Τριτσώνης βγήκε, είδε το γήπεδο (σε καλή κατάσταση), αλλά είπε “όχι να μη συνεχιστεί το παιχνίδι»

14:45 Τα άσχημα για την ΑΕΚ συνεχίζονται. Ο Πανθρακικόςο οποίος με δηλώσεις τόσο του Πάυλου Δερμιτζάκη όσο και του Δημήτρη Παπαδόπουλου είχαν σταθεί στο πλευρό της ΑΕΚ, αποφάσισε να υποβάλει υπόμνημα σκάνδαλο οτι ταυτίζεται με την απόφαση του Τριτσώνη σχετικά με την οριστική διακοπή του αγώνα.

14:25 Ξανά τον λόγο παίρνει ο Χάρης Γρηγορίου ο οποίος τονίζει: «Ο Τριτσώνης συσκέφθηκε μόνο με το… τηλέφωνό του και με εκείνους που του έδιναν εντολές»

14.10 Τον λόγο πήρε ο Τραϊανός Δέλλας ο οποίος αναφέρει: «Νιώθω αμήχανα που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο. Είναι κρίμα ο μόχθος αυτών των παιδιών να μην κρίνεται στις τέσσερις γραμμές. Βρέθηκαν στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με τον διαιτητή. Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς. Αμέσως πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπήκα στον διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ματς αποτελείται από πέντε στοιχεία. Τις δύο ομάδες, τον διαιτητή, τους παρατηρητές και την Αστυνομία. Από τα πέντε τα τέσσερα συμφωνούσαν να συνεχιστεί το ματς και το ένα μόνο έλεγε όχι. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα έλεγα και αν είχε συμβεί και σε άλλη ομάδα, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ που έπαιξα χρόνια. Έχω να εκφράσω κάποιες απορίες. Γιατί μιλούσε ο διαιτητής συνεχώς με το κινητό, ποιος του έδωσε εντολή αν του έδωσε εντολή, γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της Αστυνομίας και έκρινε μόνος του; Η ΑΕΚ ζητά μόνο ισονομία, όχι χάρες. Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε σε ότι και αν του έλεγα. Ήταν ανέκφραστος παρά τις πιέσεις

14:00 Η ΑΕΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν ζητάει χάρες από κανέναν.

13:55 Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου ζήτησε με έγγραφο από την ΕΠΟ να παραστούν στη σημερινή εκδίκαση ο Τριτσώνης και οι βοηθοί του προκειμένου να καταθέσουν. «Έχω ζητήσει να κληθούν ο παρατηρητής και ο αστυνομικός διευθυντής του αγώνα, δεν υπήρξε ανταπόκριση και μου ειπώθηκε πως απαγορεύονται τέτοιες προσκλήσεις. Η Επιτροπή Εφέσεων καλεί πάντα παρατηρητές και Αστυνομία. Υπάρχει μεν η έκθεση του παρατηρητή που είναι υπέρ της ΑΕΚ, αλλά θα έπρεπε να είναι εδώ και να διευκρινίσει τα πράγματα και τα γεγονότα. Το ίδιο και η Αστυνομία» H απάντηση του πρόεδρου της Επιτροπής ήταν χαρακτηριστική: «Είναι πάγια η θέση μας να μην καλούμε παρατηρητές να καταθέσουν».

πηγή: gazzetta.gr