“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 9 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Διαχειριστικός έλεγχος για όλους

Διαχειριστικός έλεγχος για όλους Δεν άφησε αναπάντητες ο Μ άνθος Πουλινάκης δηλώσεις του Νίκου Μαχλά σε αθλητική εφημερίδα περί διαφάνειας στον ΟΦΗ.
Με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. δηλώνει ανοιχτός σε διαχειριστικό έλεγχο, όχι όμως μόνο για το διάστημα της δικής του προεδρίας, αλλά και για τις προηγούμενες χρήσεις. Οπως τονίζει: «Στον απολογισμό που έκανα, ιδιαίτερο σημείο αποτέλεσαν τα οικονομικά δεδομένα για την περίοδο 2012-13 και κυρίως η διαχείριση τους. Αναλυτικά πληροφόρησα για την εξόφληση ή διευθέτηση όλων όσων είχαν οικονομικές δοσοληψίες με την ΠΑΕ. κυρίως λόγω εκκρεμοτήτων των περασμένων ετών.
Κατά συνέπεια, οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά περί διαφάνειας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, αφού εγώ έκανα πράξη την ενημέρωση, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν θυμάμαι να είχε συμβεί. Ταυτόχρονο ον χρειαστεί ή ζητηθεί από μετόχους, είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω σε διαχειριστικό έλεγχο από ανεξάρτητο λογιστικό φορέα, για τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της δικής μου θητείας». Δοκιμάζονται στον ΟΦΗ οι Κλίνης. Βαρούχας. Παπαδάκης (και οι τρεις από Ερμή Ζωνιανών) και Αντωνιάδης. Ντακόβ.

ΦΩΣ

“Συμφωνώ απόλυτα με τον Μαχλά, θέλω διαφάνεια και εγώ”

Την αποδοχή του στα όσα υποστήριξε χθες ο Νίκος Μαχλάς περί ανάγκης διαφάνειας στα της ΠΑΕ ΟΦΗ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ηρακλειώτικης ομάδας Μάνθος Πουλινάκης. Σε γραπτή του δήλωση που ανέβηκε στο site της ομάδας του Ηρακλείου ο Πουλινάκης εκφράζει την απόλυτη ταύτι- ! ση προς τα όσα τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.
«Συμφωνώ απόλυτα με τον Μαχλά και εγώ διαφάνεια θέλω» εξέφρασε την άποψη (προφανώς γιατί δεν είχε μιλήσει με τον ίδιο) και συνέχισε: «Οι δηλώσεις ίου δεν αφορούν τη σημερινή διοίκηση», ενώ έστειλε ενωτικό μήνυμα για την επομένη ήμερα: «Θα ήθελα να επαναλάβω ότι ο ΟΦΗ μόνο ενωμένος θα βρει γρηγορότερα τον δρόμο του και προς αυτήν την κατεύθυν ση θα πρέπει να κινούμαστε όλοι μας». Στη γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΟΦΗ τονίζει τα εξής: «Την περασμένη εβδομάδα στον απολογισμό που έκανα ως πρόεδρος της ΠΑΕ, ιδιαίτερο σημείο αποτέλεσαν τα οικονομικά δεδομένα για την περίοδο 2012-13 και κυρίως η διαχείρισή τους.
Αναλυτικά πληροφόρησα όλους τους φορείς (μετόχους, φιλάθλους κ.λπ.) για την εξόφληση ή διευθέτηση όλων όσων είχαν οικονομικές δοσοληψίες με την ΠΑΕ, κυρίως λόγω εκκρεμοτήτων των περασμένων ετών. Κατα συνέπεια, οι δηλώσεις rou Νίκου Μαχλά περί διαφάνειας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, αφού εγώ έκανα πράξη την ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα, κατι που τα προηγούμενα χρόνια δεν θυμάμαι να ειχε συμβεί Μπλιστα, για την ενημέρωση των χιλιάδων φιλάθλων, που κάθε Κυριακή μας στηρίζουν με το υστέρημα τους, όποιος επιθυμεί μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ταυτόχρονα αν χρειαστεί ή ζητηθεί από μετόχους, είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω σε διαχειριστικό έλεγχα από ανεξάρτητο λογιστικό φορέα, για τα τελευταία χρονιά, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της δικής μου θητείας που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο.
Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά δεν αφορούν τη σημερινή διοίκηση, η οποία αν και ανέλαβε ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, ουδέποτε i …………………
προέβη σε κρίσεις για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων. Τελειώνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω ότι ο ΟΦΗ μόνο ενωμένος θα βρει γρηγορότερα τον δρόμο του και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούμαστε όλοι μας». Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν προφανές ότι θα υπάρξει σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας. Όχι μόνο γιατί εκκρεμεί το θέμα της τεχνικής ηγεσίας στο οποίο και θα πρέπει να δοθεί λύση το ταχύτερο δυνατό ώστε να ξεκινήσει ο μεταγρσφικός σχεδιασμός για την καινούργια χρονιά, αλλά γιατί θα πρέπει να ασχοληθεί η διοίκηση του ΟΦΗ με θέματα που αφορούν το οικονομικό και διοικητικό κομμάτι της λειτουργίας της.
Όσον αφορά το θεμα της τεχνικής ηγεσία φαίνεται ότι δύσκολα θα συνεχίσει σ Γιάννης Πετράκης στον πάγκο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές… στήριξης, στο εσωτερικό της ΠΑΕ.

Goal

Εμείς ποτέ δεν σας κρίναμε

Μηνύματα ενότητας με σαφέστατη διάθεση όμως για απαντήσεις στις αιχμές που άφησε σε δηλώσεις του ο Νίκος Μαχλάς για τη νυν διοίκηση του ΟΦΗ έστειλε ο Μάνθος Πουλινάκης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς όσους ισχυρίζονται πως τη δεδομένη χρονική στιγμή στην κρητική ομάδα υπάρχει παρασκηνιακή μάχη δυο πόλων.
«Οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά περί διαφάνειας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, αφού εγώ έκανα πράξη την ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν θυμάμαι να είχε συμβεί» ανέφερε ο Πουλινάκης, ο οποίος συμπληρώνει πως «αν χρειαστεί ή ζητηθεί από μετόχους, είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω σε διαχειριστικό έλεγχο από ανεξάρτητο λογιστικό φορέα, για τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της δικής μου θητείας που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο.
Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά δεν αφορούν τη σημερινή διοίκηση, η οποία αν και ανέλαβε ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, ουδέποτε προέβη σε κρίσεις για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων».
Την ίδια ώρα, στην τελική του ευθεία μπαίνει το θέμα του προπονητή, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί ο εκλεκτός.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook