“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Κυριακή 11 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 11 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου.

Goal

Ξεκαθάρισμα και αδειοδότηση

Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο στις τάξεις του ΟΦΗ, όπου τα μέλη του ΔΣ των Κρητικών συζήτησαν επί παντός επιστητού. Φυσικά, τρία ήταν τα ζητήματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του συμβουλίου. Αυτό της εσωτερικής αντιπαράθεσης που προέκυψε εσχάτως ανάμεσα στον Πουλινάκη και τον Μαχλά (έδωσε κανονικά το «παρών» ο αντιπρόεδρος της ομάδας του Ηρακλείου), αυτό του προπονητή και αυτό της αδειοδότησης εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τα «μηνύματα» να είναι άκρως θετικά Στο θέμα της εσωτερικής διαμάχης των κ. Πουλινάκη και Μαχλά (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στη φωτό), ο τελευταίος επανέλαβε ότι επιθυμεί μια πιο…
αποκεντρωτική διοίκηση, ήτοι ο Μάνθος Πουλινάκης να μη «συγκεντρώνει» πάνω του όλες τις εξουσίες και να υπάρχει μοίρασμα αρμοδιοτήτων, ώστε να προκύπτουν και καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε ζήτημα που τυχόν θα προκύπτει. Αλλωστε, ο Μαχλάς έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θέλει να ηγηθεί του συμβουλίου, απλώς να μην «πέφτουν» όλα τα βάρη πάνω στις πλάτες του Πουλινάκη. Το θετικό είναι ότι στην τρίωρη συνεδρίαση του συμβουλίου δεν ανέβηκαν οι…
τόνοι και όπως γνωστοποίησαν οι Κρητικοί «υπήρξε κλίμα ενότητας και ομόνοιας».
Στο ζήτημα του προπονητή, δεν προέκυψε κάποια συνταρακτική εξέλιξη, με τον Γιάννη Πετράκη να αποτελεί παρελθόν, μιας και όπως αποφασίστηκε, επιθυμία όλων είναι ο ΟΦΗ να πορευτεί με έναν πιο έμπειρο τεχνικό τη νέα σεζόν. Ως γνωστόν, ο Δερμιτζάκης είναι το φαβορί για να αναλάβει τις τύχες των Κρητικών, περιμένοντας να του δοθεί το χρίσμα, ώστε να ξεκινήσει να «τρέχει» ο σχεδιασμός. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΟΦΗ στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τον 0 Γιάννης Πετράκης (στο μέσο της φωτό) δεν θα συνεχίσει στον ΟΦΗ κ. Πετράκη για την άψογη συνεργασία που είχαν, του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχιση της προπονητικής του καριέρας, με την πόρτα του ΟΦΗ να είναι πάντα ανοικτή γι’ αυτόν.
Τέλος, αισιοδοξία επικράτησε όσον αφορά το θέμα της αδειοδότηοης. Καθίσταται σαφές ότι ο ΟΦΗ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (και κατ” επέκταση τα όσα δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο) έχει αρκετές πιθανότητες να «περάσει» τον φάκελό του που συγκριτικά αν μη τι άλλο με πέρυσι είναι πολύ πιο πλήρης, αφού έχουν καλυφθεί αρκετές από τις «τρύπες» που είχαν δημιουργηθεί.

Sportday

Βλέπει τον διάδοχο

Στο πρόσωπο του Παύλου Δερμιτζάκη βλέπουν οι διοικούντες τον ΟΦΗ τον ιδανικό άνθρωπο για να καθοδηγήσει την ομάδα τη νέα σεζόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικούντες τον ΟΦΗ έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον Δερμιτζάκη. προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της ομάδας του Ηρακλείου.
Πάντα κατ’ αυτές, το κλίμα είναι θετικά, αν και ακόμη οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν έχουν εισέλθει σε λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος μιας πιθανής συνεργασίας.
Οπως και να χει. οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες όπως προέκυψαν στο χθεσινοβραδινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. 0 Γιάννης Πετράκης αποφασίστηκε ομόφωνα να αποχωρήσει από την ομάδα, καθότι -όπως ήταν γνωστόοι αρμόδιοι δεν είχαν μείνει ικανοποιημένοι από το έργο του έμπειρου τεχνικού.

Σε ό.τι αφορά στον Νίκο Αναστόπουλο και τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες για το ενδεχόμενο επιστροφής του οι άνθρωποι του ΟΦΗ έκριναν άτι ακόμη δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στο Ηράκλειο μετά και τα όσα προηγήθηκαν. Ακόμη και ο Νίκος Μαχλός που είναι υποστηρικτής του «Αναστό» έδειξε σύμφωνος στο ακατάλληλο του τάιμινγκ. Από κει και πέρα. στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου φέρεται να υπήρξε αίσια έκβαση στην αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στον Μάνθο Πουλινάκη και τον Μαχλά. Οι δυο τους προέβησαν σε μια ειλικρινή συζήτηση και έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις, με σκοπό να λυθεί η μεταξύ τους παρεξήγηση. Και αυτό ισχυρίζονταν ότι συνέβη.

ΦΩΣ

Φαβορί ο Δερμιτζάκης, τέλος ο Πετράκης

Πρρ των πυλών του «Γεντί Κουλέ» θα πρέπει να ‘ θεωρείται ο Παύλος Δερμιτζάκης από χθες το βράδυ… Ο τέως προπονητής του Πανθρακικού φαίνεται πως έχει έρθει ήδη σε επαφ ή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας με τους ανθρώπους του ΟΦΗ, οι οποίοι κατά τή διάρκεια του ΔΣ που προηγήθηκε επικύρωσαν το Τέλος της παρουσίας του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της ομάδας.
Στο μακράς διαρκείας συμβούλιο των «ασπρόμαυρων» έγινε διεξοδική κουβέντα για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις που είχαν προκληθεί τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των μελών (κοινώς οι σχέσεις στα εσωτερικά της διοίκησης εξομαλύνθηκαν και η ΠΑΕ θα μπει σε νέα ρότα). Στο ΔΣ, που κράτησε περίπου 3 ώρες, αποκλείστηκαν αρχικά ορισμένα ονόματα προπονητών που είχαν ακουστεί ή προταθεί αυτό το διάστημα όπως των Πάμπου Χριστοδούλου και Ρόνι Λέβι από την Κύπρο, του Νίκου Αναστόπουλου, αλλά και του Νίκου Νιόπλΐα (ήταν δύσκολη περίπτωση, δεν έφευγε από την εθνική Κύπρου). Έτσι, τα ονόματα που έμειναν ήταν αυτά των Παύλου Δερμιτζάκη και Νίκου Παπαδόπουλου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κατέληξαν στον πρώτο, με τον οποίο επικοινώνησαν μετά το συμβούλιο.

Από εκεί και πέρα, η επίσημη ανακοίνωση για το τέλος της συνεργασίας με τον Πετράκη ανέφερε τα ακόλουθα: «Συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ, με βασικά θέματα την ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα και το θέμα προπονητή. Έγινε πολύωρη διαλογική συζήτηση, από όπου προέκυψε το κλίμα ομόνοιας και ενότητας μεταξύ των μελών του ΔΣ, ενώ ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ για όλα τα θέματα διοικητικού περιεχομένου. Για το θέμα προπόνητή υπήρξε ομόφωνη, επί των παρόντων μελών, απόφαση για τη μη ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά τον κ. Πετράκη για την άψογη συνεργασία που είχαμε, του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχιση της προηονητικής του καριέρας, με την πόρτα του ΟΦΗ να είναι πάντα ανοικτή για αυτόν».
• Αξίζει νά σημειωθεί πως από το χθεσινό ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ απουσίαζε ο Κώστας Τουγλής, από τον οποίο πρόσφατα οι οργανωμένοι ζητούσαν την παραίτηση του. Το πιθανότερο ωστόσο είναι να συνεχίσει στο συμβούλιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook