Οι δρόμοι που δείχνουν την απευθείας άνοδο στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δεδομένη θεωρούν την απευθείας άνοδο του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ μετά και τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα αφού όλα δείχνουν την ακύρωση των πλέι – οφ αλλά και τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Με το ημερολόγιο να δείχνει 27 Ιουνίου και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ένα… σωρό εκκρεμοδικίες θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο ΟΦΗ θα πάρει τον δρόμο της απευθείας ανόδου για την Σούπερ Λιγκ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

  • Ο διαφαινόμενος υποβιβασμός Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Όπως φαίνεται, οι δύο ομάδες δεν πρόκειται να την γλυτώσουν και οδεύουν ολοταχώς για την Football League. Κατά συνέπεια, το ενδεχόμενο της απευθείας ανόδου δεν αφορά μόνο τον ΟΦΗ αλλά και Τρίκαλα, Λεβαδειακό.
  • Συν τοις άλλοις εκκρεμούν ένα σωρό υποθέσεις που αφορούν την τιμωρία ομάδων με πλαστά έγγραφα. Από την στιγμή που δεν μπορούν να τελεσιδικήσουν αυτές οι υποθέσεις η Football League δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
  • Όσον αφορά την μη διεξαγωγή των πλέι – οφ, είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να γίνουν. Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη πρόθεση του Λεβαδειακού να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, δίχως βέβαια να έχει το δικαίωμα, δείχνουν ότι η… βαλίτσα σκοπεύει να πάει αρκετά μακριά.
  • Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι… δεν υπάρχουν αντίπαλοι! Δόξα Δράμας, Πανθρακικός έφυγαν για διακοπές, ο Λεβαδειακός σκοπεύει να κάνει το ίδιο, ομοίως και τα Τρίκαλα.
  • Σχετικά με το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής, οι… γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ακόμα αρκετό δρόμο. Καταρχάς, την Τρίτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, το ίδιο θα πράξει την Παρασκευή η Football League με την ψήφιση υπέρ της πρότασης Πιλάβιου για να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις, να είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα, φτάνουμε στο πρώτο 10ημερο του Ιουλίου και κανένας δεν γνωρίζει πως θα οριστούν οι διαιτητές, πότε θα οριστούν τα πλέι – οφ και κυρίως πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία…
  • Με την υπόθεση των στημένων αγώνων να διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν ποινές και για τις ομάδες της Football League. Κατά συνέπεια κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει, όχι μόνο με τα πλέι – οφ αλλά και με τα πλέι – άουτ. Διαδικασίες που ορίζονται μέσα από τους ίδιους νόμους και κανονισμούς.

Όλα τα παραπάνω είναι δεδομένα και γεγονότα και σε καμία περίπτωση ενδείξεις. Κατά συνέπεια, πολύ σύντομα θα ανοίξει και επίσημα ο δρόμος της απευθείας ανόδου στην Σούπερ Λιγκ. Κάτι που μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook