Μονιάκης: “Τιμή να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 25χρονος αριστερός μπακ του ΟΦΗ μίλησε στην ιστοσελίδα “sport-fm” και τόνισε ότι ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ολοκληρώσει την χρονιά τερματίζοντας σε πολύ καλύτερη θέση από αυτήν που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Μονιάκης

Για τη φετινή σεζόν: «Το φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν καλό, αφού πολλές ομάδες είχαν προβλήματα, με αποτέλεσμα η ποιότητα του να είναι χειρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, εμείς κάναμε ένα σπουδαίο κατόρθωμα μένοντας στην κατηγορία. Μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς πως η καλοκαιρινή προετοιμασία που κάναμε ήταν ελλιπέστατη, τότε θα καταλάβει πως μιλάμε για έναν πραγματικό άθλο!».

Για το αν ο ΟΦΗ αδικείται από την τελική κατάταξη: «Πιστεύω πως μας αδικεί. Κατά την διάρκεια της σεζόν κάναμε πολλές καλές εμφανίσεις, όμως εξαιτίας μερικών λεπτομερειών δεν καταφέραμε να πάρουμε σε μερικά παιχνίδια το αποτέλεσμα που μας αναλογούσε. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στα εκτός έδρας ματς που από βαθμολογικής άποψης δεν τα πήγαμε καλά αν και είχαμε καλή απόδοση σε αρκετά από αυτά. Είχαμε όλες τις δυνατότητες να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας πιο γρήγορα, χωρίς να έχουμε το άγχος των τελευταίων αγωνιστικών. Ωστόσο, τέλος καλό όλα καλά».

Για το αν θεωρεί πως η σεζόν που πέρασε ήταν επιτυχημένη: «Φυσικά και ήταν επιτυχημένη. Από το καλοκαίρι είχαμε πει πως θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και τελικά το κάναμε. Δεν έχει σημασία αν αυτό ήρθε δύσκολα ή εύκολα. Σημασία έχει πως τα καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες που είχαμε. Άρα, για εμένα είναι μία πετυχημένη σεζόν».

Για το πως κρίνει την δική του απόδοση κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς: «Μπορώ να πω πως έμεινα ικανοποιημένος με τις φετινές μου εμφανίσεις. Μετά από χρόνια είχα τόσες πολλές συμμετοχές, οι οποίες συνοδεύτηκαν με υψηλού επιπέδου αποδόσεις. Ωστόσο, πιστεύω πως με μία καλή προετοιμασία το καλοκαίρι την επόμενη σεζόν θα τα πάω ακόμη καλύτερα».

Για τα δημοσιεύματα που ήθελαν να ενδιαφέρεται για εκείνον ο Παναθηναϊκός: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν άνθρωπο του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω αν υπάρχει ενδιαφέρον από τη μεριά τους προς το πρόσωπό μου. Αν έρθει κάποια πρόταση για εμένα είτε από τον Παναθηναϊκό είτε από κάποια άλλη ομάδα, τότε πρώτα θα κοιτάξω το καλό του ΟΦΗ και μετά το δικό μου. Δεν θα μπορούσα να φύγω από την ομάδα, χωρίς να τη βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ από την πλευρά μου, καθώς ο ΟΦΗ είναι η δεύτερη οικογένειά μου».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο και τον Γιάννη Πετάκη και ποιες οι διαφορές μεταξύ τους: «Και οι δύο βοήθησαν πολύ την ομάδα. Έδωσαν ό,τι είχαν προκειμένου ο ΟΦΗ να τα πάει καλά στο πρωτάθλημα. Με τον Αναστόπουλο παίζαμε πιο αμυντικά και προσπαθούσαμε να “χτυπήσουμε” τον αντίπαλο στις αντεπιθέσεις. Με τον Πετράκη αυτό άλλαξε και η ομάδα ήταν πιο επιθετική. Βέβαια, αυτό είχε συνέπεια στην αμυντική μας λειτουργία, καθώς στον δεύτερο γύρο δεχτήκαμε αρκετά τέρματα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για έναν προπονητή που έρχεται στα μέσα της σεζόν είναι δύσκολο να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία μίας ομάδας, αλλά ακόμη και έτσι τα πήγαμε καλά».

Για το κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια κατά την διάρκεια της σεζόν: «Το κλίμα στα αποδυτήρια για άλλη μία χρονιά ήταν πολύ καλό και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν και είχαμε πολλά νέα παιδιά αυτή την σεζόν καταφέραμε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε να μείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον και να είμαστε σαν μία “γροθιά”».

Για το αν τα προβλήματα τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον διοικητικό ήταν λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Μπορώ να πω πως φέτος είχαμε πιο λίγα προβλήματα τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και πιστεύω πως αν παραμείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι, τότε σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν καθόλου».

Για το πως αισθάνεται όταν αγωνίζεται με το περιβραχιόνιο του ΟΦΗ: «Είναι τιμή για εμένα. Είναι κάτι που ονειρευόμουν πιο παλιά και πλέον είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να το πραγματοποιήσω. Ο ΟΦΗ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και έχει μία ιστορία που θα την ζήλευαν πολλοί άλλοι σύλλογοι. Άρα, μόνο χαρούμενος είμαι που φοράω τόσο τη φανέλα του ΟΦΗ όσο και το περιβραχιόνιο του».

Για το γεγονός πως αποτελεί έναν από τους πιο παλιούς παίκτες στα αποδυτήρια της ομάδας, παρά το γεγονός πως είναι μόλις 25 ετών: «Είναι ένας περίεργος ρόλος για εμένα. Ωστόσο, δεν θα είχα μείνει για τόσα χρόνια στην ομάδα αν δεν είχα τους ανθρώπους του συλλόγου να με στηρίζουν και τον κόσμο να είναι δίπλα μου στις καλές και στις κακές στιγμές μου. Ωστόσο, ως μία από τις “παλιοσειρές” των αποδυτηρίων προσπαθώ να δίνω συμβουλές στους νεότερους συμπαίκτες μου και να τους βοηθάω, ώστε να γίνουν ακόμη καλύτεροι στο μέλλον».