“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Σάββατο 18 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

“Θέλω τον κόσμο όρθιο”

“Θελω τον κόσμο του ΟΦΗ όρθιο στο γήπεδο, όχι για να διαμαρτύρεται, αλλά για να πανηγυρίζει για την ομάδα”. Η συγκεκριμένη φράση συμπυκνώνει το όραμα του Παύλου Δερμιτζάκη για τον ΟΦΗ. όπως ο ίδιος το περιέγραψε κατά τη χθεσινή παρουσίαση του από τον πρόεδρο της κρητικής ΠΑΕ. Μάνθο Πουλινάκη. ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλυσε στην επίσημη παρουσίασή του απο την ΠΑΕ ΟΦΗ το όραμά του για την κρητική ομάδα. «Δεν θα πω πολλά λόγια. Θα ήθελα να μόνο πω ότι η επιθυμία της διοίκησης, του κόσμου, αλλά και του ίδιου του προπονητή έγινε πραγματικότητα. Εύχομαι ολόψυχα να εκπληρώσουμε τους στόχους μας Και καλή επτυχία στον προπονητή μας στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει», είπε ο Πουλινάκης και παίρνοντας τον λόγο ο νέος τεχνικός τόνισε: «Ο στόχος είναι κοινός για όλους μας. Χαίρομαι που είμαι στην Κρήτη. Είναι ένα ευλογημένο μέρος. Το αγαπώ ιδιαίτερα. Πέρασα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Εδώ γεννήθηκε το δεύτερά μου παιδί. Εδώ τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα και ξεκίνησα την ηροηονητική μου καριέρα 0 ΟΦΗ είναι μιο μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, Μάνθο Πουλινάκη. και τον αντιπρόεδρο Νίκο Μαχλά. αλλά και τον κόσμο για τη δυνατότητα που μου δίνουν να δουλέψω στην ομάδα. Εύχομαι να φανώ αντάξιος στις προσδοκίες όλων».

Ερωτηθείς γιατί το συμβόλαιο του είναι μονοετές αποκρίθηκε: «Ηταν μια επιθυμία και των δυο πλευρών. Οταν υπάρχει ειλικρίνεια και συνεργασία και μιλάς την ίδια γλώσσα με ανθρώπους που συνεργάζεσαι για τον ίδιο στόχο και σκοπό, ίσως η συνεργασία είναι για πολλά χρόνια. Αυτό εύχομαι και στον ΟΦΗ Η δουλειά του προπονητή φαίνεται μέσα απο τον χρόνο».

Είπε επίσης ότι «ξεκινάμε τον προγραμματισμό με βάση ότι δεν παίρουμε αδειοδότηση. Οα έχουμε U ανανεώσεις και 3 μεταγραφές. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο. Για μένα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αν η ομάδα πάρει αδειοδότηση. θα το δούμε, θέλω να δουλέψω μάξιμουμ με 26 ποδοσφαιριστές. Τώρα υπάρχουν 30 παίκτες».

Goal

“Όρθιος ο κόσμος”

Φαινόταν (και ήταν) άνετος. Αλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος, «είμαι ο’ ένα ευλογημένο μέρος. Εδώ στο Ηράκλειο πέρασα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Ο ΟΦΗ είναι μία μεγάλη ομάδα».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλυσε χθες, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ομάδα του Ηρακλείου, τα δικά του «θέλω» για τους Κρητικούς, με πρώτο και καλύτερο «τον κόσμο του ΟΦΗ όρθιο στο γήπεδο, όχι για να διαμαρτύρεται, αλλά για να πανηγυρίζει για την ομάδα!».

Ο «Δέρμι» πρόσθεσε ότι θέλει να δουλέψει μ’ ένα ρόστερ 26 παικτών (για κάποιους χτυπά η «καμπάνα», δεδομένου του ότι στο δυναμικό των Κρητικών υπάρχουν 30 παίκτες), ήταν «Σφίγγα» για κάθε μεταγραφικής υφής ερώτηση που δέχθηκε και υποστήριξε ότι ο στόχος είναι να μην αλλοιωθεί ο κορμός του συλλόγου.

Για την ενίσχυση του ΟΦΗ, απλώς επισήμανε ότι «επικεφαλής θα είναι ο Νίκος Μαχλάς που γνωρίζει το ποδόσφαιρο όσο κανείς άλλος, θα χρειαστούμε παίκτες με ποιότητα και όχι με ποσότητα», ενώ έδωσε το στίγμά του: «Παίζουμε για το αποτέλεσμα, θέλουμε όμως και το καλό ποδόσφαιρο. Και να βλέπει ο καθένας μία ομάδα που θα προσπαθεί».

Τέλος, για τους συνεργάτες του είπε ότι θα είναι οι κ. Ταουσιάνης, Σιδερίδης, Παγωμένος και Ρούσσης.

ΦΩΣ

Δερμιτζάκης: “Τιμή μου που είμαι στον ΟΦΗ”

Ο λόγος για τον νέο προπονητή του ΟΦΗ, Παύϋο Δερμιτζάκη, ο οποίος μίλησε για τον σχεδιασμό της ομάδας τη νέα σεζόν, που ξεκινά με βάση ότι οι Κρητικοί δεν θα καταφέρουν να αδειοδοτηθούν! «Χαίρομαι που είμαι σε ένο ευλογημένο μέρος. Το Ηράκλειο το αγαπώ ιδιαίτερα και πέρασα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Τελείωσα εδώ την ποδοσφαιρική μου καριέρα και ξεκίνησα την προπονητική. Είναι τιμή μου που είμαι στον ΟΦΗ, όπως θα ήταν σε κάθε προπονητή. Εύχομαι η συνεργασία μου με τον ΟΦΗ να κρατήσει χρόνια.

Είναι σημαντικό αυτό. Μέσα από τον χρόνο φαίνεται η δουλειά του προπονητή. Ευχαριστώ τον κύριο Μαχλά και τον κύριο Πουλινάκη για την τιμή που μου έκαναν. Εύχομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.
Αντικαθιστώ έναν καλό προπονητή και φίλο, τον κύριο Πετράκη. Εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει», είπε αρχικά ο Καβαλιώτης τεχνικός και πρόσθεσε: «Εμείς ξεκινάμε τα σχέδια μας για την επόμενη μέρα με στόχο μέσω της οικονομικής εξυγίανσης να πάμε καλύτερα και βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά. Δηλαδή μια καλή παρουσία της ομάδας μου, να παίζει καλό ποδόσφαιρο που θα ευχαριστιόμαστε πρώτα εμείς οι ίδιοι και μετά ο κόσμος. Με επιμονή Ο σχεδιασμός των Κρητικών θα γίνει με βάση ότι η ομάδα δεν θα πάρει αόειοδότηση, τόνισε ο νεος κοουτς και υπομονή θα διαμορφώσουμε το ράστερ. Έχω μια εικόνα, αλλά σίγουρα θα συζητήσω με ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα. Θα μιλήσω με τον κύριο Πετράκη και τον κύριο Μαχλά. Έχει προγραμματιστεί σήμερα και ένα φιλικό με την Κ20 για αυτόν τον λόγο. Θα δώσουμε βάση στα τμήματα υποδομής γιατί είναι το μέλλον.

Για τις μεταγραφές θα οριστεί μια επιτροπή. Θα είναι σίγουρα σε αυτήν ο Νίκος Μαχλάς που έχει γνώση. Θα γίνουν μεταγραφές ποιότητας και όχι ποσότητας. Ξεκινάμε τον προγραμματισμό μας με βάση ότι η ομάδα δεν παίρνει αδειοδότηση. Υπάρχουν τέσσερις ανανεώσεις και τέσσερις μεταγραφές. Θεωρώ πως η ομάδα δεν θέλει κάτι παραπάνω. Αν η ομάδα πάρει αδειοδότηση, τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.
Θα δουλέψω με ένα ράστερ 25-26 παικτών. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, με βάση δηλαδή το πότε θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα. Υπάρχει μια σκέψη η ομάδα να πάει στο εξωτερικό. Θέλω όλοι μαζί, γιατί ο ΟΦΗ είναι ομάδα όλων, να πετύχουμε τους στόχους που είναι και η υγεία του σωματείου».

Εν συνεχεία ο Δερμιτζάκης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, υπογραμμίζοντας: «Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα στο άμεσο μέλλον ώστε όλοι να είμαστε περήφανοι. Σημαντική για να πω το ναι ήταν η επιμονή προς το πρόσωπο μου και η εκτίμηση που έδειξε ο κόσμος. Είναι σημαντικό για τον καθένα αυτό». Και συμπλήρωσε σχετικά με τον σχεδιασμό της ομάδας και τη φιλοσοφία του ως προπονητή: «Πρώτα θα γίνουν αποδεσμεύσεις-ανανεώσεις και μετά θα πάμε για μεταγραφές. Για το κέντρο υπάρχει μια σκέψη για την Ολλανδία. Αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση να βγει πιο οικονομικό από την Ελλάδα. Η Κρήτη έχει τις δυνατότητες για να γίνει κάτι τέτοιο… Θα κοιτάξουμε να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και ευκαιρίες. Τόσες πιθανότητες έχεις για γκολ. Φιλοσοφία μου είναι να δημιουργήσω μια ομάδα που ο κόσμος θα χαίρεται να βλέπει. Όπως είναι ο ΟΦΗ και το γήπεδο, πρέπει να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις να έχεις τον κόσμο όρθιο. Και φυσικά όχι για να διαμαρτύρεται αλλά για να χαίρεται».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook