Χαριτωνίδης: “Φιλόδοξος και εργατικός ο Δερμιτζάκης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο μεγάλος άτυχος του φετινού ΟΦΗ, ο Λάζαρος Χαριτωνίδης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιστροφή του στα γήπεδα και εξέφρασε την πίστη του για μια πολύ καλύτερη σαιζόν.

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία, ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ τόνισε ότι είμαι σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο. Μπήκα στο τελικό στάδιο αποκατάστασης. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό και πιστεύω θα είμαι καλά εν όψει της σεζόν που έρχεται”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λάζαρος Χαριτωνίδης στον Athletic Radio 104,2

Για το αν μέσα από την δεύτερη ατυχία πιστεύει πως θα βγει πιο δυνατός: “Όταν συμβαίνει κάτι το θέμα είναι να μην το πάρεις αρνητικά και μέσα από αυτό να επανέρχεσαι πιο δυνατός. Το απέδειξα την πρώτη φορά και θα το δείξω και τώρα”.

Για το τι φέρνει ο Παύλος Δερμιτζάκης στον ΟΦΗ με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν στον Πανθρακικό: “Όσον αφορά τον νέο προπονητή είναι ένας νέος προπονητής, φιλόδοξος  εργατικός με πολλές εμπειρίες και πιστεύω και στον ΟΦΗ θα αποδείξει πως δεν βρίσκεται τυχαία στο τιμόνι αυτής της ομάδας. Σίγουρα είναι διαφορετικό να είσαι προπονητής στον Πανθρακικό και διαφορετικό στον ΟΦΗ αλλά θα τα καταφέρει κάτι που έδειξε και στον ΠΑΟΚ”.

Για το γεγονός πως ο ΟΦΗ ξεκινάει εν όψει της νέας χρονιάς με ηρεμία και αν αυτό είναι ένα εφόδιο για τους παίκτες: “Είναι θετικό αυτό γιατί το ότι η ομάδα ξεκινάει με μια ηρεμία την χρονιά έχοντας ταχτοποιήσει κάποια πράγματα του την απασχολούσαν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πράγμα και ελπίζω να πάνε όλα καλά”.

Για αν αυτή η ηρεμία είναι εφόδιο για την ομάδα για να ξεφύγει από τους στόχους που είχε θέσει τα τελευταία χρόνια: “Όλα αυτά αποτελούν ένα παράγοντα για να δημιουργηθούν αυτές η προ υποθέσεις. Λειτουργούν ευεργετικά για τη νέα χρονιά και είναι θετικό ότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας”

Για το πρωτάθλημα που τελείωσε και τον δικό του απολογισμό: “Ηταν ένα δύσκολο και αγχωτικό πρωτάθλημα.  Αυτό φάνηκε μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές. Η ομάδα μπόρεσε και έσωσε την χρονιά εκπλπηρώνοντας το βασικό της στόχο και απο εδώ και πέρα προχωράμε για τη νέα χρονιά”.

Για το αν ο ΟΦΗ μπορούσε να τερματίσει πιο ψηλά: “Αν αντιμετώπιζε λιγότερες δυσκολίες σε όλους τους τομείς σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πιο ψηλά και να μην έχουμε αυτό το αγχώδες φινάλε.Είχαμε θέσει από την αρχή αυτό τον στόχο και τον φέραμε εις πέρας. Η χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα. Αργήσαμε την προετοιμασία μας.Κάποια στιγμή η ομάδα έκανε κοιλιά με κακά αποτελέσματα και ίσως ήταν και φυσιολογικό αυτό.  Σημασία έχει ότι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά και πετύχαμε τον στόχο μας”.