Bιριράκης: “Παίξαμε με τον μεγαλύτερο και πιο ιστορικό σύλλογο της Κρήτης”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το μέλος της διοίκησης του ΑΟ Χανιά Δημήτρης Βιριράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το νέο δρόμο στις σχέσεις με τον ΟΦΗ τονίζοντας ότι οι δύο ομάδες θα έρθουν ακόμα πιο κοντά στο μέλλον. Τι είπε για το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για τον Γιάννη Μποτωνάκη.

Aναλυτικά όσα είπε: 

Για την πολύ καλή σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε Α.Ο.Χανιά και ΟΦΗ….

Θα δείτε πολλές τέτοιες στιγμές στο μέλλον γιατί και ο ΟΦΗ και ο ΑΟΧ είναι ιστορικές ομάδες της Κρήτης. Πριν από 40 χρονια θυμάμaι μεγάλα ματς ανάμεσα σε αυτές τις 2 ομάδες. Ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ να παίζουν στα Χανιά και το αντίθετο και πιστεύω πως οι σχέσεις πρέπει να είναι καλύτερες δυνατές και για το συμφέρον των ομάδων αλλά και της Κρήτης.  Ευχαριστούμε πολύ τον ΟΦΗ και τον πρόεδρο του που αποδέχθηκε την πρόσκληση μας και θα δείτε πόσο καλά θα τα πάμε και στο μέλλον. 

Για το πως προέκυψε αυτή η πρωτοβουλία από τον ΑΟΧ…

Την Κυριακή το βράδυ είχαμε την χαρά να ανεβούμε κατηγορία. Δεν υπήρχαν περιθώρια σκέψεις. Την Δευτέρα το πρωί πήραμε τους ανθρώπους του ΟΦΗ που αποδέχθηκαν την πρόσκληση  Είναι χαρά μας που παίξαμε με το πιο ιστορικό σωματείο της Κρήτης.  Οφείλουμε να πούμε πως υπάρχουν στεγανά εδώ στα Χανιά. Οι ομάδες έχουν στεγανά δυστυχώς.  Δεν έχουμε καταφέρει να παίξουμε φιλικό με τον Πλατανιά εδώ και 2-2,5 χρόνια. Δεν πειράζει όμως, υπάρχουν πιο ιστορικές και πιο μεγάλες ομάδες που θα έχουμε καλύτερες σχέσεις στο μέλλον.

Για τις σχέσεις του ΑΟΧ με τον Πλατανιά…

Θα δείξει το μέλλον που θα πάνε οι σχέσεις αυτές. Ήμασταν με το πιστόλι στον κρόταφο όμως επιβιώσαμε και μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Είμαστε πολλοί και δίνουμε χείρα φιλίας σε όλους. Ανάλογα το χορό που θα παίξουμε άλλοι θα ακολουθήσουμε και εμείς.Αυτό είναι προειδοποίηση και μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς τα μέρη μας.  

Για τα κοινά στοιχεία ανάμεσα σε ΟΦΗ και Α.Ο. Χανιά…

Είναι αδικημένες ομάδες και οι δύο. Είμαστε φτωχοί και έχουμε κοινά σημεία. Έχουμε την φτώχεια μας αλλά και τον πολύ λαό που είναι η δύναμη μας.

Για το χειροκρότημα των φίλων του Α.Ο. Χανιά στον ΟΦΗ…

Παρά την αγωνιά που είχαμε για την ομάδα μας, παρακολουθούσαμε με αγωνία την προσπάθεια του ΟΦΗ να παραμείνει στην κατηγορία. Πραγματικά το χαρήκαμε και μακάρι του χρόνου να κάνει βήματα παραπάνω και να διακριθεί.

Για το νέο δρόμο που ανοίγεται για την συνεργασία των δύο ομάδων…

Ουδέποτε είχαμε κακές σχέσεις,σας το διαβεβαιώνω. Είμαι 40 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Απλώς η διαφορά των κατηγόριων μας έκανε να χαθούμε αλλά τώρα είναι προς το συμφέρον το δύο ομάδων να υπάρχει συνεργασία. Έτσι δυναμώνουν. Το νησί μας αξίζει να έχει καλή παρουσία σε όλες τις κατηγορίες.

Για το γήπεδο των Περιβολίων και τη κόντρα που υπήρξε με τον Πλατανια…

Το γήπεδο ανακοινώθηκε να φτιαχτει το 1976-19977, ένα γήπεδο 16.000 θέσεων για να καλύψει της ανάγκες του κόσμου του ΑΟΧ τότε που μεγαλουργούσε στην ΒΈθνική. Ο Πλατανιάς όταν ανέβηκε στην Superleague ενώ έχει δυο γήπεδα στην κατοχή του ζήτησε να βελτιωθεί το γήπεδο και να παίζει εκεί. Κανένα πρόβλημα από εμάς. Αυτό που ήταν άσχημο ήταν πως μας πετάξανε έξω και δεν μας το είπαν ξεκάθαρα. Μας κορόιδευαν. Ήμασταν σαν ζητιάνοι σε ένα άθλιο γήπεδο. Ευτυχώς πήγαμε στις Μουρνίες στα τρία τελευταία ματς και ας είναι καλά οι άνθρωποι που μας το έδωσαν. Πρέπει να βρεθεί λύση και να συμβάλει σε αυτό και ο Δήμαρχος. Κανείς δεν μπορεί να πει το όχι και δεν μπορεί να στηριχθεί μια τέτοια απόφαση. Δεν γίνεται να χρησιμοποιεί ένα δημοτικό στάδιο μόνο μια ομάδα. Εμείς δεν ζητούσαμε κάτι, άμυνα παίζαμε  αλλά δεν μπορεί να πατήσει κανει πάνω στην ιστορία μας, στην περηφάνια μας και στην φτώχεια μας. Δικαιούμαστε να παίζουμε εκεί όπως και ο ΠΛατανιάς. Υπάρχει χώρος και για τους δύο και μπορεί να βρεθεί λύση

Γιατί υπήρξε αυτή η συμπεριφορά από πλευράς Πλατανιά…

Γιατί είμαστε φτωχοί. Υπάρχουν άλλες ομάδες πιο πλούσιες με πιο καλές δημόσιες σχέσεις. Υπάρχουν νεόπλουτοι παράγοντες με καλές σχέσεις με συμβούλους και καναλάρχες και με άλλα σωματεία της χώρας και αυτοί είναι πιο περιζήτητοι από εμάς.

Για τους στόχους της ομάδας τη νέα χρονιά…

Να κάνουμε μια καλή πορεία και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο πάνω από τη μέση. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πούμε πως πάμε για άνοδο.

Για το φιλολογικό ενδιαφέρον που φαίνεται να υπάρχει από τη μεριά του ΟΦΗ για τον Μποτωνάκη…

Είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα του ΑΟΧ, έχει παίξει σε περιφερειακό, επέστρεψε φέτος, έκανε καλά παιχνίδια και έβαλε αποφασιστικά γκολ. Είναι παιδί του Μάρκου Μποτωνάκη, παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας, που έχει τιμήσει την φανέλα της. Εμάς η θέση μας είναι πως ποτέ δεν λέμε όχι σε κάποιο δικό μας παιδί που είναι να πάει κάπου καλύτερα. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook