«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Πέμπτη 6 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 6 Μάιου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

 GOAL: «Δεν θα ξεφύγουμε ούτε…1%!»

«Δεν θα ξεφύγουμε ειπε…1%!» Μετά από τρία χρόνια οι Κρητικοί έχουν και με τη… βούλα πλέον τη δυνατότητα να κινηθούν χωρίς περιορισμούς στη μεταγραφική περίοδο, μετά τη χθεσινή τους δικαίωση στην Εφέσεων για την πολυπόθητη άδεια εν όψει της νέας σεζόν. Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι θα… ξεφύγει η ομάδα του Ηρακλείου, αφού στη δήλωση του ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, επισήμανε ότι «η εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14 αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση για τη διοίκηση του ΟΦΗ που εκπόνησε και τηρεί κατά γράμμα ένα 3ετές πρόγραμμα, με στόχο την οικονομική εξυγίανση της εταιρείας. Η θετική αυτή εξέλιξη δεν θα αλλάξει ούτε 1% το πλάνο μας, παρότι έχουμε περισσότερες uuXoyts και ευελιξία στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο ΟΦΗ έχει μπει στον σωστό δρόμο και σε αυτόν θα συνεχίσει να πορεύεται». Σήμερα, τέλος, φτάνει στο Ηράκλειο ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Sportday: Nα η ευκαιρία!

Να η ευκαιρία! Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΟΜΑΔΑ.

Οι κόποι και οι θυσίες του ΟΦΗ έπιασαν τόπο! Η κρητική ΠΑΕ εξασφάλισε άδεια από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. όπερ σημαίνει ότι -σε αντίθεση με πέρυσι- έχει δικαίωμα απεριόριστων μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων.
Καθοριστική για την αίσια έκβαση της υπόθεσης αποδείχθηκε η εξασφάλιση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Από τη στιγμή που οι οφειλές προς τους παίκτες έχουν ρυθμιστεί μέσα από το ποδοσφαιρικό «μνημόνιο», το βασικό ζητούμενο για να πειστεί η δευτεροβάθμια επιτροπή ότι η ΠΑΕ είναι βιώσιμη, ήταν να μην υπάρχει πρόβλημα με την Εφορία και το ΙΚΑ. Εκεί έριξε το βάρος ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Μάνθος Πουλινάκης (φωτό). ο οποίος μπορεί να αισθάνεται ότι η εξασφάλιση της άδειας είναι 100% προσωπική δικαίωσή του.
Ο Πουλινάκης ήταν ίσως ο μόνος ο οποίος πίστεψε στην αδειοδότηση του ΟΦΗ και δούλεψε σιωπηλά γι’ αυτόν τον σκοπό. Οπως ξεκαθάρισε και ο ίδιος. όμως. δεν θα γίνουν… τρελά πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι, «θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην εξασφάλιση της άδειας από την ομάδα μας και να δηλώσω με κατηγορηματικό τρόπο ότι η θετική αυτή εξέλιξη δεν θα αλλάξει ούτε 1% το πλάνο μας για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.Σίγουρα πλέον έχουμε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία στο μεταγραφικό σχεδιασμό, εντούτοις στα οικονομικά ζητήματα δεν θα ξεφύγουμε καθόλου από το πλάνο που έχουμε καταρτίσει», ανέφερε στη δήλωσή του.Ωστόσο, η θετική αυτή εξέλιξη δίνει την ευκαιρία στον ΟΦΗ να φτιάξει μια αξιόλογη ομάδα, με παίκτες που εκείνος θα επιλέξει με βάση το οικονομικό του βαλάντιο.Οπως σωστά επισήμανε με δηλώσεις του στη «SD» ο Νίκος Μαχλάς. «ο ΟΦΗ πλέον δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς. Μπορούμε να πάρουμε παίκτες που θα επιλέξουμε εμείς». Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ αφήνει αιχμές με αυτή τη δήλωση κυρίως για τον Μοχάμεντ Σαρ. ο οποίος ύστερα από αυτή την εξέλιξη μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν.Αλλο ένα παράδειγμα του πόσο «λύνει» τα χέρια των ανθρώπων του ΟΦΗ η εξασφάλιση της άδειας, είναι ότι πλέον έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και δεύτερο έμπειρο τερματοφύλακα, πέρα από τον Σήφη Δασκαλάκη που είναι ήδη «κλεισμένος». Σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρημένες είναι οι επαφές και με άλλους παίκτες που έχει υποδείξει ο Παύλος Δερμιτζάκης και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Γάτα: Φουλάρουν στον ΟΦΗ!

Φουλάρουν στον ΟΦΗ!Το πίστεψε ο Μάνθος Πουλινάκης και πήρε αδειοδότηση για τον ΟΦΗ. Το είχε αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος για την σταδιακή εξυγίανση της ΠΑΕ. Στον ΟΦΗ φουλάρουν πλέον για μεταγραφές. Με στόχο την απόκτηση τριών έμπειρων παικτών, ικανών να δέσουν τον άξονα και να ανεβάσουν επίπεδο όήη την ομάδα. «Χωρίς, όμως, να ξεφύγουμε από τον προϋπολογισμό μας», όπως τονίζει χαρακτηριστικό ο Πουήινάκης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook