Γρηγορίου: «Δικαιώθηκε ο τεράστιος αγώνας του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο εκ των δικηγόρων της ΠΑΕ στην μεγάλη μάχη της αδειοδότησης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τα σημεία που «έκριναν» το τελικό αποτέλεσμα.

Ο έμπειρος δικηγόρος ήταν ο ένας από τους δύο (ο άλλος ο Δημήτρης Καρπετόπουλος) που ανέλαβαν την υπερασπιστική γραμμή του ΟΦΗ και έφεραν εις πέρας το έργο τους.

Ο κύριος Γρηγορίου ανέλυσε το πνεύμα της απόφασης της 2βάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ και επισήμανε στον Athletic Radio 104,2 ότι τα μέλη της είδαν με αποδείξεις ότι ο ΟΦΗ έκανε τεράστια βήματα προόδου κατά την διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Μιλώντας για την τελική απόφαση είπε χαρακτηριστικά ότι «πρώτα από όλα είναι μια μεγάλη δικαίωση της διοίκησης του ΟΦΗ γιατί σε λιγότερο από έναν χρόνο κατάφερε να φέρει σε δρόμο εξυγίανσης μια μεγάλη ομάδα και ένα σωματείο που είναι γεμάτο από αμαρτίες οικονομικές φύσεως και οφειλές. Θα σας πω μόνο ότι ένας όγκος 40 ποδοσφαιριστών που δεν ανήκουν στο υπάρχων ρόστερ, ρυθμίστηκε, πληρώθηκε ένα τεράστιο μέρος από αυτές τις οφειλές και παράλληλα κατάφερε να ρυθμίζει τις υποχρεώσεις που έχει σε ισχύ».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Γρηγορίου στον Athletic Radio 104,2

Για την προσπάθεια της αδειοδότησης: «Η αδειοδότηση είναι μια συνολική προσπάθεια που αν δεν ξεκινήσει από την αρχή τότε στο τέλος δεν θα μπορείς να δρέψεις τους καρπούς αυτής της επιτυχίας. Όμως, η διοίκηση ακολούθησε αυτόν τον δρόμο και πρέπει να πω μπράβο στον πρόεδρο του ΟΦΗ, μπράβο στην διοίκηση του και μπράβο στον κύριο Βασιλάκη που ακολούθησαν ένα μοντέλο που τους βγήκε. Γιατί άλλο είναι να χαράζεις ένα πλάνο και μια στρατηγική και άλλο να βλέπεις στο τέλος της χρονιάς ότι έχεις καταφέρει να διατηρήσεις σε υγιές επίπεδο το σωματείο και να έχουν ξεκαθαρίσει οι παλιές οφειλές».

Για τις οφειλές προς πρώην ποδοσφαιριστές: «Οι παλιές οφειλές ήταν τεράστιες και για αυτόν τον λόγο πρέπει να αισθάνονται περήφανοι στον ΟΦΗ. Αποδείχθηκε με έγγραφα και αποδείξεις η  μεγάλη δικαίωση του ΟΦΗ και ο αγώνας που έγινε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Η ΠΑΕ ΟΦΗ κατάφερε να δείξει προς την επιτροπή ότι τηρεί ευλαβικά τις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο, προς τον ασφαλιστικό φορέα, τους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ αλλά και ότι εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από παλιότερες οφειλές που αυτή η διοίκηση βρήκε και κληρονόμησε. Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίζεις οφειλές 40 ποδοσφαιριστών και πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό. Είναι ονόματα ξεχασμένα που δεν άντεξαν την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και ο λαός του ΟΦΗ τα έχει ξεχάσει. Πολλές από αυτές τις έβαλε στο μνημόνιο και τις τήρησε».

Για την παρουσίαση της εικόνας του ΟΦΗ: «Είχαμε να κάνουμε έναν αγώνα που από την μια έπρεπε να βρίσκεται η ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο και από την άλλη να βγαίνουν από το σακούλι τα χρήματα που απαιτούνται για την πληρωμή των υποχρεώσεων. Η εικόνα που έχει παρουσιάσει ο ΟΦΗ είναι μοναδική για τα δεδομένα ομάδας της Σούπερ Λιγκ. Είναι μια πρωτόγνωρη εικόνα που έχει θετικό κραδασμό και για αυτόν τον λόγο πρέπει να είναι περήφανος ο κόσμος του ΟΦΗ».

«Είδα ότι είχα μια πολύ στρωμένη δουλειά και όλη την χρονιά είχα συγκεκριμένες αποδείξεις, συγκεκριμένο υλικό και όλα ήταν απολύτως τεκμηριωμένα. Τώρα κάποιες εκπρόθεσμες δηλώσεις που κατατέθηκαν στην επιτροπή, να πω ότι δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει και αυτό είναι που είδαν τα μέλη της επιτροπής είναι η ουσία. Και η ουσία είναι ότι ο ΟΦΗ απέδειξε πως παρά τα προβλήματα του παρέμεινε υγιής και μέσα από ένα στρατηγικό πλάνο οδηγείται στην εξυγίανση του».

Για το πώς αντιμετώπισε η Επιτροπή τον φάκελο του ΟΦΗ: «Η επιτροπή επιβράβευσε την προσπάθεια του ΟΦΗ και κατά την ώρα της ακροαματικής διαδικασίας. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να δείχνεις ότι μια ομάδα βρίσκεται σε τροχιά εξυγίανσης και η οποία σε πλάνο 3ετίας μπορεί να εξυγιανθεί. Δεν καταθέτουν μάρτυρες αλλά κατατίθενται αποδεικτικά έγγραφα που αποδεικνύουν τις πληρωμές και όλη την δουλειά που έχει γίνει. Εφόσον υποστηρίζεις με αποδείξεις όλα όσα έχουν γίνει, τότε φεύγεις από την επιτροπή με μια θετική απόφαση. Βέβαια, αυτή η απόφαση δεν πρέπει να επαναπαύσει την διοίκηση του ΟΦΗ αλλά να την κάνει να συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο που θα οδηγήσει στην πλήρη εξυγίανση της ομάδας».

Για το μνημόνιο και πόσο τηρήθηκε από τον ΟΦΗ: «Η είσοδος του μνημονίου ήταν ένα αναπόφευκτο καλό. Ακολούθησε την γενική γραμμή που έχει ακολουθήσει την ελληνική κοινωνία. Τι κάνουμε στις συναλλαγές μας; Τρενάρουμε τις συναλλαγές μας γιατί υπάρχει έλλειψη ρευστού. Αυτό δεν μας καθιστά απατεώνες αλλά μας κάνει να είμαστε συνεπείς και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Ο ΟΦΗ τι έκανε; Ακολούθησε το μνημόνιο και ο ΠΣΑΠ καταλαβαίνει την οικονομική θέση των ομάδων και εξυπηρετεί τους νοικοκύρηδες και όχι εκείνους που θέλουν να κερδίσουν χρόνο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook