Ρότσα: “O υγιής Γκαλέτι κάνει άνετα την διαφορά”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Λουτσιάνο Γκαλέτι, τον οποίο χαρακτήρισε ποδοσφαιριστή-κόσμημα και δήλωσε βέβαιος πως εφόσον είναι υγιής μπορεί ακόμα και τώρα να κάνει την διαφορά.

Αναλυτικά όσα είπε o Xoυάν Ραμόν Ρότσα μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 

Για την μεταγραφή του Γκαλέτι στον ΟΦΗ…

Παρότι είμαστε στην Αθήνα δεν το ξέρω. Είναι δυσάρεστο πως στην Αθήνα είναι δύσκολο δυο άνθρωποι από την ίδια χώρα λόγο διαφορετικών ομάδων να μην μπορούν να τα πουν. Επαιξα αντίπαλος με τον πάτερα του, που ήταν και αυτός μεγάλος ποδοσφαιριστής. Για τον Γκαλέτι χάρηκα με όλη την καριέρα που έκανε στην Ευρώπη. Παρακολούθησα με πάρα πολύ μεγάλη αγωνία την περίοδο μεταμόσχευσης και την επανένταξη του στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι να είμαι υγιέστατος, είναι ένα κόσμημα για το ποδόσφαιρο και θεωρώ πως αν πάνε όλα καλά μετά από τρία χρόνια που απέχει από τα γήπεδο μπορεί να αντεπεξέλθει. Θα τον αγκαλιάσει ο κόσμος και αν μπορεί να είναι υγιείς έχει πολλά να προσφέρει.

Για την απόφαση του να επιστρέψει στην δράση…

Είναι ένα δείγμα μάχης και πέρα από αυτό που θέλω να πω πως πολλές φορές η επιστήμη μπήκε πολύ δυνατά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πριν από 30 χρόνια με ένα μηνίσκο μπορούσες να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που πέρασε επιστρέφει στην ενεργό δράση και εύχομαι στα 3-4 χρόνια που θα παίξει να μπορεί να προσφέρει αυτά που ξέρει. Εύχομαι να μπορεί να κάνει πραγματικότητα όσο σκεφτόταν πριν την μεταμόσχευση και οι δυνατοί είναι αυτοί που μάχονται και δίνουν παρόν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες.

Για το τι μπορεί να περιμένει ο ΟΦΗ από τον Γκαλέτι…

Ένα 80% νομίζω ότι είναι αρκετό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει παίξει σε ανώτερο πρωτάθλημα και ξέρει τι και πότε πρέπει να το κάνει. Χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές με ήθος και τέτοια προσωπικότητα. Να ξεπεράσει το θέμα με την υγεία και θα είναι κερδισμένος. Μπορεί να βοηθήσει και μέσα στο γήπεδο και εκτός .Ειναι ένα κέρδος μόνο από την πορεία που είχε τώρα ως αθλητής. 

Για το καμπ στο οποίο είναι καλεσμένος…

Ερχομαι σε μια εβδομάδα και θα είμαστε στο παλμό του καμπ που θα περιέχει πολλα πράγματα. Από την πρώτη στιγμή που με κάλεσαν είπα ναι γιατί θα τιμήσουμε και έναν ανθρωπο που έδωσε πολλά στο ποδόσφαιρο και μιλάω για τον κ. Γκέραρντ. Όλοι όσοι συμμετέχουν, νομίζω θα μείνουν πολλοί ικανοποιημένοι. Αν ενωθούμε μπορούμε να αλλάξουμε κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αιμορραγεί από παντού. Αν γινόμαστε παραπάνω με πολλές αντιλήψεις και αφήνουμε το οπαδικό γινόμαστε καλύτεροι, παίρνεις τα κομμάτια που σε ενδιαφέρουν και τα εφαρμόζεις. Θα υπάρχουν πολλοί προπονητές και θα έχει πολυ μεγάλο ενδιαφέρον.

Για την δική του συμμετοχή στο καμπ των προπονητών…

Στο διάστημα του καμπ νομίζω μπορούν να αποκομίσουν πολλά θετικά πράγματα σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που αιμορραγεί όπως είπα. Αν αλλάξουμε σκεπτικό και πάμε στο στυλ που θέλουμε, έστω και με δυσκολίες θα πάμε κόντρα σε ένα ρέμα και θα δώσουμε μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Συμμετέχω με πάρα πολυ μεγάλη χαρα και ξέρω πως η Κρήτη είναι ένα φιλόξενο νησί και είναι διπλή η χαρά για μένα. Δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους μόνο κέρδη μπορείς να αποκομίσεις. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook