Μώραλης: “Ο ΟΦΗ έχει κάνει τεράστια προσπάθεια”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στον Athletic Radio 104,2 μίλησε ο Γιάννης Μώραλης που εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ στις οικονομικές του υποθέσεις ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του, πρώην “ερυθρόλευκου”, Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία του ΟΦΗ: “Με τον κύριο Πουλινάκη έχω άριστες σχέσεις και πράγματι ο ΟΦΗ έδειξε φέτος ότι έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Οι προτάσεις της ΠΑΕ ΟΦΗ και του προέδρου της μας βοήθησαν πάρα πολύ και για αυτόν τον λόγο αποδεχτήκαμε αρκετές από αυτές όπως το μνημόνιο που διευκόλυνε πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Ο ΟΦΗ έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια φέτος και επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω αναλυτικά τα στοιχεία της ΠΑΕ θεωρώ ότι βρίσκεται σε έναν πολύ καλό δρόμο. Η ΠΑΕ ΟΦΗ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με δεσμευμένο ολόκληρο το τηλεοπτικό συμβόλαιο όμως παρ’ όλα αυτά κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα της και να αποδείξει ότι μέσα από την σωστή λειτουργία μπορεί να βρει λύσεις. Όμως, σίγουρα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για την συνέχεια προκειμένου να συνεχίσει να παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο”.

Για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι: “Τον Γκαλέτι τον γνωρίζω αρκετά καλά λόγω της κοινής μας παρουσίας στον Ολυμπιακό πριν από τρία χρόνια. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης η αξία του οποίου δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ασφαλώς και προέχει πάνω από όλα να είναι υγιής. Όμως, πιστεύω ότι εφόσον παρουσιάσει τις πραγματικές του δυνατότητες τότε θα είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα. Όμως λέω ξανά ότι πάνω από όλα χρειάζεται να είναι υγιής και ο ίδιος να αισθάνεται καλά”.

Για την παρουσία 3 Κρητικών ομάδων στην Σούπερ Λιγκ: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τρεις ομάδες της Κρήτης να αγωνίζονται στην Σούπερ Λιγκ. Ο ΟΦΗ είναι ο σύλλογος που έχει γράψει την δική του ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Εργοτέλης είχε μια μόνιμη παρουσία στην Σούπερ Λιγκ και τώρα επιστρέφει ενώ ο Πλατανιάς είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος του νησιού. Έχω φίλους και στις τρεις ΠΑΕ και ελπίζω ότι η παρουσία τους θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι η Σούπερ Λιγκ δεν χωράει τρεις ομάδες από την Κρήτη. Πρόκειται για ένα μεγάλο μέρος με τεράστια δυναμική που αποδεικνύει ότι είναι σε θέση να έχει τρεις εκπροσώπους στην κορυφαία κατηγορία. Είναι ευκαιρία για εμένα να έρχομαι τρεις φορές στην Κρήτη με την οποία έχω δεσμούς και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το μέρος αποφάσισα να παντρευτώ και να βαφτίσω το παιδί μου”.

Για την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για την χορηγία στις φανέλες των ΠΑΕ: “Εμείς σαν Σούπερ Λιγκ ούτε ζητιανεύουμε χρήματα, ούτε επιθυμούμε να πάρουμε αυτά που δεν δικαιούμαστε. Θέλουμε να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Και μην ξεχνάτε ότι ο Οργανισμός μέσα από την παρουσία των ομάδων στο κουπόνι του “Πάμε Στοίχημα” είναι σε θέση να έχει έσοδα. Δεν μπορώ να γνωρίζω το ακριβές ποσό των εσόδων όμως λόγω των ΠΑΕ διατηρεί μια σημαντική πηγή. Όταν υπάρχει ήδη συμφωνία για την χορηγία του ΟΠΑΠ στο μπροστινό μέρος της φανέλας τότε και οι ΠΑΕ είναι σε θέση να υπολογίσουν τα έσοδα τους μιας και η αλήθεια είναι ότι πουλούν το πιο προβεβλημένο μέρος των εμφανίσεων τους. Περιμένουμε να τηρηθούν όλα όσα έχουμε πει και έχουμε συμφωνήσει εδώ και αρκετό καιρό”.

Για την συμφωνία με τη NOVA: “Είμαστε σε συζητήσεις με την συνδρομητική τηλεόραση για την επέκταση της συμφωνίας μας. Είμαστε ακόμα στο στάδιο των επαφών και η NOVA βρίσκεται στο πλευρό της Σούπερ Λιγκ. Δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση των εσόδων των ΠΑΕ λόγω του υποβιβασμού της ΑΕΚ. Για να μην μπω σε τεχνικά θέματα που είναι δυσνόητα, λέω απλά αυτό. Ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα μείωσης των χρημάτων που παίρνουν οι ΠΑΕ επειδή υποβιβάστηκε η ΑΕΚ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook