Γαλανόπουλος: «Ενθουσιάστηκε με τον κόσμο του ΟΦΗ ο Μιλιάζες»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Καλαματιανός δεξιός μπακ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ τονίζοντας ότι ο Πορτογάλος έπαθε πλάκα με τον κόσμο στην πρώτη προπόνηση.

Άρης Γαλανόπουλος και Κάρλος Μιλιάζες ήταν συμπαίκτες στην Ένωση Παραλιμνίου και όταν ήρθε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για τον Πορτογάλο εκείνος απευθύνθηκε αμέσως στον συμπαίκτη του για να τον ενημερώσει για την Κρητική ομάδα.

«Γνώριζα ότι σε πρώτη φάση θα ερχόταν να συζητήσει αλλά είχα καταλάβει ότι επρόκειτο για κάτι προχωρημένο. Με είχε πάρει να με ρωτήσει για το τι συμβαίνει στον ΟΦΗ και τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα. Θεωρώ ότι έδωσε μια εικόνα για το τι συζητήσαμε μεταξύ μας και του έχω αφήσει ανοικτό του τι θα ακολουθήσει μέσα στην σαιζόν. Από ότι μου είπε και μιλήσαμε στο τηλέφωνο, ενθουσιάστηκε με τον κόσμο που είδε στην πρώτη προπόνηση και για εκείνον θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία» είπε χαρακτηριστικά ο Άρης Γαλανόπουλος για τις… συστάσεις που του έδωσε για τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Γαλανόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για τις εντυπώσεις που του άφησε ο κόσμος στην «πρώτη» της Τρίτης: «Πέρυσι βρεθήκαμε σε μια ομάδα που ήταν το άκρως αντίθετο γιατί παίζαμε μπροστά σε 300 και 400 φιλάθλους. Τους έλεγα λοιπόν το τι συμβαίνει στο «Γεντί Κουλέ» και εύχομαι να πάει καλά η ομάδα ώστε να βιώσει μια ακόμα καλύτερη εμπειρία στον ΟΦΗ».

Για τα στοιχεία του παιχνιδιού του Μιλιάζες: «Είναι ένας παίκτης και μπορεί να εγκλιματιστεί γρήγορα στην ομάδα αλλά και παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Θεωρώ ότι θα τον βοηθήσει αρκετά η ατμόσφαιρα του γηπέδου γιατί πρόκειται για έναν παίκτη ψυχολογίας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής γρήγορος, του αρέσει να προωθείται».

Για την προηγούμενη σαιζόν στην Κύπρο: «Προέρχεται από μια καλή σαιζόν και γεμάτη τόσο από πλευράς εμφανίσεων όσο και από αριθμό συμμετοχών. Του αρέσει πολύ το επιθετικό και το παραγωγικό κομμάτι. Θεωρώ ότι με τα χαρακτηριστικά που είδα πως θα μπορέσει να δέσει στον ΟΦΗ και να κάνει μια καλή χρονιά. Και κάποιοι ίσως μπορεί να μην το περιμένουν λόγω ηλικίας όμως η διάθεση και τα χαρακτηριστικά του μέσα στο γήπεδο τον παρουσιάζουν σαν έναν πολύ νεότερο ποδοσφαιριστή».

Για την συνύπαρξη του με τον Μανώλη Μονιάκη: «Σε μια υγιή ομάδα, καλό είναι να υπάρχει και υγιής ανταγωνισμός ώστε να δοθεί στον παίκτη μεγαλύτερο κίνητρο προκειμένου να μην επαναπαυτεί και να θεωρήσει ότι η θέση του στην 11αδα είναι δεδομένο».

Για το ποιον παίκτη του θυμίζει: «Αν στον παρομοιάσω με τον Έρολ Μπουλούτ με τα δικά του χαρακτηριστικά και σκεφτούμε την δική του ηλικία όταν ήρθε στο Ηράκλειο, τότε μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά πράγματα. Ο Μιλιάζες έρχεται με διάθεση και αγωνιστικότητα που πιστεύω ότι θα την βγάλει μέσα στο γήπεδο».

Για την παρουσία του στο Ηράκλειο: «Είναι ευχάριστο που έχω κάνει φίλους στο διάστημα που ήμουν στο Ηράκλειο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που κάνουμε μια περίεργη δουλειά και αλλάζουμε πόλεις συνεχώς».

Για την θητεία του στον ΟΦΗ: «Βιώσαμε καταστάσεις στον ΟΦΗ που συνδυάστηκαν με μεγάλες επιτυχίες και μεγάλες αποτυχίες. Δημιουργήσαμε ένα σύνολο με οικογενειακούς δεσμούς, από τον πρώτο παίκτη μέχρι και τον φροντιστή με αποτέλεσμα να βγάλουμε μια οικογενειακή κατάσταση και να ζήσουμε ανεξίτηλες στιγμές. Ήμουν στην συνέντευξη τύπου μετά το τελευταίο παιχνίδι που είχαμε δώσαμε στη Νέα Σμύρνη και είχα πει ότι επιτέλους αυτό το πρωτάθλημα αξιώθηκε να τελειώσει τον Αύγουστο. Ήταν ιδιαιτερότητες που ευτυχώς για εμάς τελείωσαν ευχάριστα με αποτέλεσμα την άνοδο του ΟΦΗ».

Για την πορεία του ΟΦΗ στο προηγούμενο πρωτάθλημα: «Είναι πολύ δύσκολο όταν αλλάζεις πολλούς παίκτες και παρά την θέληση σου γιατί κακά τα ψέματα αν ήταν άλλες συνθήκες πολλοί από τους παίκτες που φύγαμε το περσινό καλοκαίρι, θα ήμασταν ακόμα εκεί. Η ομάδα κατάφερε να πάρει βαθμούς σε κρίσιμα παιχνίδια που είχαν κέρδη και στον ψυχολογικό τομέα. Για εμένα αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά κατά την διάρκεια της χρονιάς. Θεωρώ μεγάλο ευτύχημα για τον ΟΦΗ το γεγονός ότι κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία αποφεύγοντας κακοτυχίες που δεν θα του επέτρεπαν να εξυγιανθεί».

Για τον ΟΦΗ της νέας χρονιάς: «Ο ΟΦΗ ξεκινάει με τις ιδανικότερες συνθήκες των τελευταίων χρόνων. Κακά τα ψέματα, όλοι γνωρίζουμε τι καταστάσεις βιώσαμε την εποχή που ήμουν εγώ στην ομάδα. Υπάρχει ένα οικονομικό πλάνο που τηρείται κατά γράμμα και θέλω να πιστεύω πως όταν υπάρχει διάθεση δεν χρειάζεται να ανησυχείς και να νιώθεις ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Υπάρχει ένας προπονητής που έχει δείξει τον τρόπο λειτουργίας του όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι ο ΟΦΗ ξεκινάει με θετικό πρόσημο».