Ο Στιούαρτ Μπάξτερ στο Gentikoule: “Δυνατός ο Λίνκολν, θα βοηθήσει πολύ τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σκωτσέζος τεχνικός των Κάϊζερ Τσιφς μίλησε στο Gentikoule για τον Λίνκολν Ζβασίγια και ήταν κατηγορηματικός ότι ο 22χρονος στόπερ θα κάνει την διαφορά στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Στιούαρτ Μπάξτερ είναι ένας από τους πλέον γνωστούς προπονητές στην Ευρώπη έχοντας βρεθεί στο “τιμόνι” των εθνικών ομάδων της Φινλανδίας και της Νοτίου Αφρικής και τώρα είναι στους Κάϊζερ Τσιφς από το 2012. Οπότε είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας μιλήσει και να μας σκιαγραφήσει τον Λίνκολν Ζβασίγια που θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι του νέου ΟΦΗ.

Αρχικά, ο Στιούαρτ Μπάξτερ μας ανέλυσε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Ζβασίγια και χαμογελώντας στάθηκε στην δύναμη που έχει ο ίδιος αλλά και στο ότι βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την αμυντική γραμμή: “Ο Λίνκολν είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης. Η σωματοδόμη του άλλωστε φανερώνει ότι διαθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι ισχυρός στις προσωπικές μονομαχίες. Όμως, το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο παίκτη που βοηθάει την ανάπτυξη της ομάδας. Παίζει σωστά και ξέρει πως να περνάει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση”.

Όσο για το αν ο θηριώδης στόπερ είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στην άμυνα του ΟΦΗ, ο 59χρονος τεχνικός ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι: “Οι δυνατότητες του Λίνκολν είναι μεγάλες. Αν και 22 χρονών, έχει την εμπειρία για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι η παρουσία του στον ΟΦΗ θα τον βοηθήσει να αναπτύξει τις δυνατότητες του αλλά και να βοηθήσει σημαντικά τον σύλλογο ώστε να έχει μια καλή σαιζόν”.