“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Κυριακή 21 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 21 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Eγκώμια Δερμιτζάκη παρά την (άδικη) ήττα

Πρώτο δείγμα θετικό και για τον ΟΦΗ, που χθες οτο πρώτο του τεστ επί ολλανδικού εδάφους ηττήθηκε με 1-0 από την ολλανδική β’ κατηγορίας Φένλο.
Το αποτέλεσμα, ωστόσο, αδικεί τους «μελανόλευκους», οι οποίοι είδαν τους Ολλανδούς να σκοράρουν (στο 76′ με τον Μπάλκεσταϊν) μόλις στη δεύτερη προσπάθειά τους, ενώ από την άλλη οι ίδιοι είχαν (ειδικά μετά το 60′) πολλές ευκαιρίες για γκολ με κύριους εκφραστές τους Φραγκουλάκη (62′), Κουτσιανικούλη (72′), Μακρή (73′), Μιλιάζες (74′), Βιτώρο (75′, 80′) και Παπάζογλου (82).
0 Δερμιτζάκης χρησιμοποίησε τα πιο δυνατά του «όπλα» μετά το 60′ ελέω του νέου σημερινού (7.30 μ.μ. Novasportsl) πιο δυνατού φιλικού με τη Σερκλ Μπριζ (στην έδρα της). Στις δηλώσεις του, πάντως, εγκωμίασε τους παίκτες του λέγοντας: «Μείναμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την εικόνα μας. Ημασταν σοβαροί, πειθαρχημένοι, αλλά σαφέστατα έχουμε και πολλά περιθώρια βελτίωσης». Ο Γκαλέτι, που δεν έπαιξε χθες, θα πάρει χρόνο συμμετοχής σήμερα.

Sportday

Σοβαρός και δυνατός

Ηταν το πρώτο φιλικό για τους παίκτες του ΟΦΗ έπειτα από έναν μήνα επίπονης προετοιμασίας με πολλές διπλές προπονήσεις και κανείς δεν περίμενε από την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να… πετάει σπίθες.
Πέραν των άλλων, ο ΟΦΗ που δεν χρησιμοποίησε τους Γκαλέτι.
Νιμανί και Περογαμβράκη στο φιλικό με τη Φένλο (παρακολούθησαν το ματς από τις εξέδρες του ολλανδικού γηπέδου) έπρεπε να ανταποκριθεί στον πλαστικό χλοοτάπητα, ενώ ο προπονητής του ήταν ξεκάθαρο πως δεν είχε το μυαλό του στο… αποτέλεσμα. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να αξιολογήσει τους παίκτες του και γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο, πάντα σε διάταξη 4-2-3-1.
Οι Κρητικοί ηττήθηκαν με γκολ στο 75′. όταν έπειτα από φάουλ. οι παίκτες του αδράνησαν και ο Μπαλκεστάιν σκόραρε με κοντινό πλασέ.
Δύο καλές στιγμές για τον ΟΦΗ είχε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.
Κι όμως. αυτή ήταν η μόλις δεύτερη και… τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ. ο οποίος ήταν ανώτερος.
Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι Κουτσιανικούλης και Βιτώρος είχαν από δύο καλές στιγμές και οι Παπάζογλου. Φραγκουλάκης. Μακράς. Μιλιάζες από μία. Στη φάση του Παπάζογλου με απειλητική κεφαλιά (7Θ ) οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι από τον διαιτητή, εκτιμώντας πως ένας από τους αντίπαλους σταμάτησε με το χέρι την μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος.

ΦΩΣ

Φιλική ήττα από Φένλο για τον ΟΦΗ

Δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο, χρησιμοποίησε χθες ο Παύλος Δερμιτζάκης, στο πρώτο φιλικό του 0H επί ολλανδικού εδάφους. Οι Κρητικοί ηττήθηκαν 1 -Ο από τη φένλο, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου στη «χώρα της τουλίπας». Με σύστημα 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα ο Καβαλιώτης τεχνικός.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δασκαλάκης, δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερό ο αρχηγός Μονιάκης, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Ζβασίγια Δαμιανάκης. Κόφτες οι Κάλάίτζιτς και ϊκινγκ, μπροστά τους ο Λαμπρόπουλος ως επιτελικός, αριστερά στην επίθεση ο Όγιος, δεξιά ο Ροβύθης και στην κορυφή ο Κανούλας.
Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ηρακλείου δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση, αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Χαρακτηριστικό ότι οι Ολλανδοί πραγματοποίησαν μόλις ένα σουτ. Στο δεύτερο μισό, στο 60′, χρησιμοποιήθηκαν νέα πρόσωπα και η εικόνα των «μελανόλευκων βελτιώθηκε.
Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Αγριμάκης, δεξιά στην άμυνα ο Μπούρμπος, αριστερά ο Μιλιάζες και στο κέντρο της άμυνας οι Κουρδάκης – Τριποτσέρης. Αμυντικοί μέσοι οι Βερόν και Μακρής, μπροστά τους ο φραγκουλάκης σε δημιουργικό ρόλο, αριστερά στην επίθεση ο Βιτώρος, δεξιά ο Κουτσιανικούλης και στη γραμμή κρούσης ο Παπάζογλου.
Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να σκοράρει με τους Βιτώρο και Παπάζογλου, έχοντας συνολικά στην επανάληψη εννέα τελικές. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Βάρκεστεν στο 76′. · Οι Γκαλέτι, Περογαμβράκης, Νιμανί που αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς και οι δύο άλλοι τερματοφύλακες, Φερναντέζ και Γιαγκιόζης, προπονήθηκαν στο βοηθητικό γήπεδο, όπως και ο Μπανούσης, Φαζός που δεν αγωνίστηκαν.
Η αποστολή αναχώρησε μετά το φιλικό για τη Γάνδη, μια και σήμερα ακολουθεί το φιλικό με τη Σερκλ Μπριζ, που θα διεξαχθεί στις 19.30 (Novasports 1).
Ο Παύλος Δερμιτζάκης δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Με βάση το στάδιο της φυσικής κατάστασης που βρισκόμαστε αλλά και στο κομμάτι το τακτικό που έχουμε περάσει σαν νέα ομάδα, παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που ξεκινάει στις 2 Αυγούστου και σε ένα γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα. Στο πλαίσιο λοιπόν του μονταρίσματος της ομάδας, μείναμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την εικόνα μας.
Ημασταν σοβαροί, πειθαρχημένοι, αλλά σαφέστατα έχουμε και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Στα πρώτα 60 λεπτά είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρία. Μετά το 60′ είχαμε, την κατοχή της μπάλας, ανεβήκαμε επιθετικά και δημιουργήσαμε 13 τελικές προσπάθειες. Αντίθετα σε ένα κόρνερ του αντιπάλου ήρθε το γκολ, σε μια στιγμή αδράνειας, και ηττηθήκαμε. Δεδομένων των συνθη,κών που περιέγραψα πριν, η εικόνα μας κρίνεται ικανοποιητική. Αύριο έχουμε ένα ακόμα δυνατό παιχνίδι και πιστεύω να είναι ανάλογη η προσπάθεια της ομάδας».
• Ενας Κρητικός φίλος του ΟΦΗ έδωσε χθες το «παρών» στο φιλικό. Κατάγεται από τον Μυλοπόταμο, διαμένει μόνιμα στη Γερμανία και ταξίδεψε στην Ολλανδία για να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα. Μάλιστα άπλωσε δύο πανό της ομάδας.
ΦΕΝΛΟ: Μάενπα, Χόπεν, Πρόμες (64′ Σέβινκ), Βάρκεστεν, Φλόιρεν, Άλτερ, Κρούισεν, Μαγκουίρ (64′ Γκιζέν), Ρέμερινκ (79′ Φέρσιντονκ), Νόφορ (64′ Ράκομαρ), Κούπερ (71′ Χέντρικς).
ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Στάθης, Μονιάκης, Ζβασίγια, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Ίκινγκ, Ροβύθης, ‘Ογιος, Λαμπρόπουλος, Κανούλας. Επαιξαν και οι Κουρδάκης, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Βερόν, Μακρής, Αγριμάκης, Φραγκουλάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Βιτώρος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook