“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 22 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

To πάει καλά

Δεν είναι μόνο ότι δέχεται πολύ δύσκολα φάσεις για γκολ ακόμα και από ομάδες που μετρούν μέρες πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τους. Ο ΟΦΗ θέτει τις Βάσεις για να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο και να κάνει πολλές «ζημιές», παρουσιάζοντας ήδη από τώρα ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι του.
Πολύ καλή εικόνα παρουσίασε η ομάδα του Δερμιτζάκη και στο σπίτι της Σερκλ Μπριζ (1-1). σε ένα ματς που για άλλη μία φορά. οι Κρητικοί δεν πήραν αυτό που άξιζαν.
Οχι ότι έχει σημασία το αποτέλεσμα σε φιλικό παιχνίδι, αλλά οι Βέλγοι Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 4-2-3-1 ήταν αυτοί που απέσπασαν ισοπαλία (και με τυχερό γκολ ισοφάρισης), έχοντας να παρουσιάσουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους.
Γιατί μας άρεσε ο ΟΦΗ; Μας άρεσε γιατί ήταν πολύ σοβαρός ανασταλτικά (δεν πας πουθενά αν…
μπάζεις πίσω) με αλληλοκαλύψεις και πιεστικό ποδόσφαιρο. Είχε την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, άνοιγε το παιχνίδι του και από τους δύο πτέρυγες με Ογιος και Κουτσιανικούλη και γενικά, είχε ισορροπία. Ο Παπάζογλου δεν ήταν «καρφωμένος» στην αντίπαλη περιοχή, αντιθέτως επιδίωκε τις συνεργασίες για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα και να φέρει σε θέση βολής άλλους ταχύτερους συμπαίκτες. Ο ΟΦΗ παίζει ακριβώς το στιλ του ποδοσφαίρου που θα του επιτρέψει να κάνει καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ (Βερόν. Μακρής) έκανε πολύ καλή δουλειά, συμμετέχοντας και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.
Η εικόνα ήταν πολύ καλή. αλλά το…
ταβάνι είναι ψηλότερα. Μην ξεχνάμε πως ούτε χθες δεν χρησιμοποιήθηκε ο (ανέτοιμος) Γκαλέτι μαζί με τους Νιμανί και Περογαμβράκη που προέρχονται από τραυματισμό. Απών ήταν χθες και ο Βιτώρος. ο οποίος είχε παίξει στο προχθεσινό τεστ με τη Φένλο.

Goal

Νέα ελπιδοφόρα εμφάνιση

Χθες, με τους θεωρητικά βασικούς να ξεκινούν στο ματς, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη γηπεδούχο Σερκλ Μπριζ (φιναλίστ του Κυπέλλου Βελγίου, που υποβιβάστηκε στη β’ κατηγορία) ήταν και πάλι πολύ καλός για τα δεδομένα της εποχής. 0 ΟΦΗ του Παύλου Λερμιτζάκη, στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας, έδειξε πως βρίσκεται οε πολύ καλό δρόμο και πως δικαιολογημένα ο προπονητής του δήλωσε ότι «την πρώτη αγωνιστική θα δείξουμε μια εικόνα που θα αρέσει στον κόσμο». Οι «μελανόλευκοι» ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους στο α’ μέρος και άνοιξαν το σκορ στο 3Γ με κοντινή προβολή του Τριποτσέρη (η μπάλα έφτασε σ’ αυτόν μετά από κεφαλιά του Παπάζογλου σε φάουλ του Φραγκουλάκη). Η Μπριζ στο β’ μέρος ανέβασε την πίεση της και έφτασε στην ισοφάριση στο 49′ όταν το σουτ του Βανένου από το ύφος της περιοχής κόντραρε στον Κουρδάκη και κατέληξε στα δίχτυα. Στα αρνητικά η αποβολή του Μονιάκη (φορούσε και το περιβραχιόνιο) με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88 , γεγονός που μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

ΦΩΣ

Βελτιωμένος ο ΟΦΗ με Σερκλ Μπριζ

Στον σωστό δρόμο φαίνεται πως βαδίζει ο ΟΦΗ, αν κρίνουμε από τη χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στη Σερκλ Μπριζ. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη στάθηκε πολύ καλά κόντρα στους Βέλγους, με τον Θοδωρή Τριποτσέρη να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του κρητικού συλλόγου για τη νέα σεζόν στη,φιλική ισοπαλία με σκορ 1-1.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ύστερα από αυτό κόντρα στη Φένλο, ο ΟΦΗ παρουσίασε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, με αποτέλεσμα ο Ντάνι Φερνάντες να δεχτεί ελάχιστη πίεση κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που αγωνίστηκε, γεγονός που αναμφίβολα ικανοποίησε τον Δερμιτζάκη. Ο κόουτς της ηρακλειώτικης ομάδας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στα δύο φιλικά με Φένλο και Σερκλ Μπριζ. Έτσι, αυτοί που ξεκίνησαν βασικοί με τους Ολλανδούς μπήκαν στο χθεσινό ματς στο 67′ και αυτοί που τους αντικατέστησαν με τη Φένλο, βρέθηκαν χθες στο αρχικό σχήμα.
Ο ΟΦΗ απείλησε μόλις στο 5′, όταν ο Όγιος έβγαλε τετ α τετ τον Κουτσιανικούλη απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, ωστόσο ο επιθετικός των Κρητικών δεν πρόλαβε να πλασάρει.
Η ομάδα του Δερμιτζάκη άνοιξε το σκορ στο 31′, με τον Φραγκουλάκη να εκτελεί φάουλ από αριστερά, τον Παπάζογλου να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Τριποτσέρη με κοντινό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σερκλ Μπριζ σημειώθηκε στο 34′, όταν ο Κορνέλις έκανε σέντρα από δεξιά και ο Βάσε επιχείρησε πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η ισοφάριση ήρθε με αρκετά τυχερό τρόπο για τη βελγική ομάδα, Καθώς στο 49′ ο Βαν Ες επιχείρησε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κουρδάκη, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Δασκαλάκη, καταλήγοντας στα δίχτυα για το τελικό 1-1. Στο 60′ ο ΟΦΗ έφτασε μια ανάσα από το 2-1, όταν ο Μακρής έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Παπάζογλου, όμως το πλασέ του τελευταίου έσωσαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Μπριζ. Μοναδική… παραφωνία του αγώνα ήταν η αποβολή του Μονιάκη στο 88′ με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον Κορνέλις (είχε δεχθεί την πρώτη στο 85′), κάτι που σημαίνει ότι ο αριστερός μπακ του ΟΦΗ κινδυνεύει να χάσει την πρεμιέρα με τον Πανιώνιο στο «Γεντί Κουλέ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook