“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 30 Ιουλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Ο απολογισμός του ταξιδιού

Επιστροφή στη βάση χθες το Βράδυ για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του ΟΦΗ. Οι «μελανόλευκοι» έφτασαν κουρασμένοι, αλλά λογικά ικανοποιημένοι, αφού το πρόσημο σε όσα είδαμε κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ολλανδία είναι θετικό. Κατ’ αρχήν η βεβαιότητα είναι ότι φέτος ο ΟΦΗ έχει Σαφώς πιο ποιοτικό ρόστερ από πέρυσι. Και ο νέος προπονητής, ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει… πονοκέφαλο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Στα επί μέρους τώρα. οι καλές εντυπώσεις συνοψίζονται στα εξής σημεία:

• Στην ομάδα υπάρχουν, εν αντιθέσει με την προηγούμενη σεζόν, πλέον έμπειροι τερματοφύλακες, ο Φερνάντεζ και ο Δασκαλάκης και κοντά σ’ αυτούς κερδίζει σ’ εμπειρία και ο Αγριμάκης, που επίσης χρησιμοποιήθηκε στα φιλικά της Ολλανδίας.
· Η αμυντική λειτουργία ήταν σοβαρή και στο κέντρο των μετόπισθεν ο Ζβασίγια μετέδωσε εμπιστοσύνη και την αίσθηση ότι ο ΟΦΗ απέκτησε έναν στόπερ με προσωπικότητα που μπορεί και κατεβάζει και μπάλα. Επίσης, καλά διαπιστευτήρια έδωσε κι ο αριστερός μπακ. ο Μιλιάζες.
•Ο άξονας γέμισε. Βερόν. Μακρής και Κάλάίτζιτς. παλεύουν για τις δύο θέσεις των κεντρικών χαφ.
• Στα «φτερά» υπάρχουν τρεις παίκτες πρώτης διαλογής. 0 Γκαλέτι. τον οποίο ο Δερμιτζάκης διαχειρίστηκε με προσοχή, στα 54 λεπτά της συμμετοχής έδειξε ότι η μπάλα είναι σαν το ποδήλατο, δεν ξεχνιέται. 0 Ογιος στα αριστερά δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία για την υψηλή ποιότητά του.
Μένει να δέσει καλύτερα με τους συμπαίκτες του. Επίσης, υπάρχει και ο Κουτσιανικούλης. που παραμένει σημαντική αξία.
• Στην κορυφή της επίθεσης, ο Παπάζογλου κάνει πολλή δουλειά. Εάν φύγει στο εξωτερικό, τότε θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στην επιλογή του αντικαταστάτη του.
• Ο προπονητής φάνηκε ότι δουλεύει ήδη πολύ και otic λεπτομέρειες.
Οι κομπίνες στα στημένα (αρκεί ν’ ανακαλέσει κάποιος στη μνήμη του τη φάση του γκολ του Τριποτσέρη εναντίον της Φένλο) αποτελούν την απόδειξη.

Goal

Προσεκτικοί στην επιλογή του στόπερ

Μια ακόμη λύση για τη θέση του στόπερ αναζητά ο ΟΦΗ κι όπως δήλωσε χθες βράδυ ο Παύλος Δερμιτζάκης κατά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία στο Ηράκλειο «προχωράμε για την απόκτηση στόπερ, αν και μέχρι τώρα δεν βρήκαμε κάτι που μας ενδιέφερε, θέλω να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτήν τη θέση και να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο». Ο προπονητής των «μελανόλευκων» επιβεβαίωσε ότι ο Ικενγκ δεν θ’ αποκτηθεί καθώς «έχουμε και άλλους παίκτες με τα στοιχεία του στη θέση του (σ.σ αμυντικός μέσος)», ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για «την επιλογή της Ολλανδίας. Ηταν ό,τι καλύτερο γιατί μπορέσαμε να δουλέψουμε μέσα σε έναν καλό εργασιακό χώρο με άνεση. Και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στη διοίκηση».
Τέλος, η ιταλική Τσεζένα πρότεινε στον ΟΦΗ τη διεξαγωγή φιλικού την προσεχή Κυριακή στην έδρα της με όλα τα έξοδα πληρωμένα, με τους «μελανόλευκους» να απαντούν εντός της ημέρας για το αν αποδέχονται την πρόταση ή όχι.

ΦΩΣ

Δερμιτζάκης: “Τελειώνουμε με το θέμα στόπερ”

Η απόκτηση κεντρικού αμυντικού είναι η βασική προτεραιότητα του ΟΦΗ. Το προπονητικό επιτελείο των Ηρακλειωτών ευελπιστούσε να είχε αποκτηθεί παίκτης για τη συγκεκριμένη θέση κατά την παραμονή της ομάδας στην Ολλανδία, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Πάντως ο Παύλος Δερμιτζάκης εξέφρασε χθες την πεποίθησή του ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί το θέμα. «Θα γίνει μια μεταγραφή στο κέντρο , Λ, της άμυνας. Μέχρι στιγμής δεν βρήκαμε κάτι που θα μας ενι διέφερε. Θέλω να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτήν τη θέση και να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο και αν φύγει κάποιος παίκτης, να είστε σίγουροι ότι θα αντικατασταθεί με ισάξιο.  Παρακολουθούμε δυο τρεις και θεωρώ ότι αυτήν την εβδομάδα θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις”, δήλωσε ο τεχνικός του ΟΦΗ κατά τη χθεσινή επιστροφή των Κρητικών από την Ολλανδία, όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, και εξήγησε: «Θέλω να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτήν τη θέση και να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο». Τελικά ο 25χρονος χαφ Χοσέ Άλεξ Ίκινγκ δεν θα μείνει στον ΟΦΗ.

Ο Δερμιτζάκης άναψε «κόκκινο» στην απόκτηση του, μια και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο σε σχέση με τους Κάλαιτζιτς, Μακρή και Βερόν που υπάρχουν για τη θέση του κεντρικού μέσου. «Ο Ίκινγκ είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, όμως έχουμε παίκτες στην ομάδα με τα στοιχεία που διαθέτει και δεν χρειαζόταν να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία», δήλωσε ο Καβαλιώτης προπονητής και αναφέρθηκε στο τρίτο στάδιο της προετοιμασίας: «Είναι πολύ δύσκολο το μοντάρισμα όταν πρόκειται για μια νέα ομάδα. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε, προσπαθούμε όλοι για να δείξουμε αυτό που θέλουμε ως σύνολο».
Τα φιλικά που έδωσε ο ΟΦΗ στην Ολλανδία, πάντως εκτός από μεταγραφή στόπερ, έδειξαν ότι βάρος πρέπει να δοθεί και στα τελειώματα των φάσεων. Οι Κρητικοί είχαν πρόβλημα όχι μόνο στη δημιουργία, αλλά και στην εκτέλεση. Αυτό το έχει αντιληφθεί ο προπονητής του ΟΦΗ και από σήμερα που η ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία πριν από το ξεκίνημα ; του πρωταθλήματος, έμφαση θα δοθεί στον τομέα αυτόν.
• Ο Ντάνι Φερνάντεζ δεν επέστρεψε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο με την υπόλοιπη αποστολή.
Έμεινε στην Ολλανδία για να τακτοποιήσει κά! ποιες προσωπικές του υποθέσεις. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ θα βρίσκεται αύριο στην Κρήτη για να . εγκατασταθεί μόνιμα στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook