Έτοιμα τα πλάνα του Αναστόπουλου για το νέο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το gentikoule.gr αποκαλύπτει τα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου για τη νέα χρονιά. Διαβάστε με πόσους παίκτες θέλει να δουλέψει, πότε θέλει να ξεκινήσει η προετοιμασία και τι σκέφτεται για τον δικό του ΟΦΗ.

Ο 53χρονος τεχνικός δεν έμεινε με «σταυρωμένα χέρια» όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πραγματοποιούνταν οι προπονήσεις. Φρόντισε να κάνει τον σχεδιασμό για τον δικό του ΟΦΗ και σε συνεργασία πάντα με το Νίκο Μαχλά έχει καταφέρει να σχεδιάσει το μεγαλύτερο μέρος των πλάνων του για τη νέα χρονιά. Το gentikoule.gr φέρνει στο φως τα πλάνα του για τη νέα χρονιά και πως ο ίδιος σκέφτεται τον δικό του ΟΦΗ.

Έναρξη της προετοιμασίας
Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει αφήσει ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές του από την προηγούμενη Παρασκευή (1 Ιουλίου). Ωστόσο, το χρονικό διάστημα που θα κάνουν διακοπές δεν θα είναι μεγάλο μιας και επιθυμία του τεχνικού του ΟΦΗ είναι να ξεκινήσει η προετοιμασία το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (15 / 17 Ιουλίου). Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά και το θέμα του ΟΦΗ λήξει θετικά αυτήν την εβδομάδα, τότε η «πρώτη» για τη νέα χρονιά αναμένεται να γίνει μέσα σε αυτό το τριήμερο – σύμφωνα με τα σχέδια που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Μεταγραφές
Πρόθεση του Αναστόπουλου είναι να μην γίνουν πολλές μεταγραφές. Το έχει πει και δεν είναι κάποιο… «φρέσκο νέο». Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται να πούμε είναι ότι ο «Αναστό» ήδη έχει στείλει μηνύματα σε αυτούς που θέλουν να μείνουν όπως και το αντίστροφο.

Αριθμός παικτών
Όταν ήρθε στον ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος είχε πει ότι επιθυμία του ήταν να δουλεύει με 25 – 26 ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, μιας και θα βρίσκεται στον ΟΦΗ από την αρχή της προετοιμασίας, πρόθεση του είναι να μειωθεί ακόμα περισσότερο το ρόστερ που θα έχει στην διάθεση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του Αναστόπουλου είναι να δουλέψει με 23 ποδοσφαιριστές αφού θεωρεί ότι ένα «ευλύγιστο» ρόστερ θα του δίνει την δυνατότητα να κρατάει τις ισορροπίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα και παράλληλα θα είναι υψηλός ο ανταγωνισμός ώστε κανένας ποδοσφαιριστής να μην πιστεύει ότι έχει «καπαρωμένη» μια θέση στην 11αδα. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ρόστερ των 23 ποδοσφαιριστών συμπεριλαμβάνονται 3 ή και 4 τερματοφύλακες.

Νεαροί παίκτες
Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι ενήμερος για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ του ΟΦΗ και η δική του πρόθεση είναι να αναδείξει ταλέντα μέσα από αυτήν την διαδικασία. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι όταν ο Αναστόπουλος πήγε στα Γιάννενα τον Γενάρη του 2010 κάλεσε πίσω τον Καζναφέρη που είχε δοθεί δανεικός στον Πυρσό Γρεβενών και δουλεύοντας μαζί του, στο τέλος ο παίκτης πήρε μεταγραφή για τον Άρη. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και τώρα. Δηλαδή, να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες να δείξουν ότι αξίζουν και εφόσον τα καταφέρουν τότε θα αρπάξουν και την ευκαιρία τους. Επίσης, ο Αναστόπουλος ήταν εκείνος που έδωσε την ευκαιρία στον Χαριτωνίδη να αγωνιστεί χρίζοντας τον βασικό για πρώτη φορά στην καριέρα του ενώ εκείνος καθιέρωσε και τον Μονιάκη ως βασικό αριστερό μπακ από το πρώτο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Προετοιμασία
Σε περίπτωση που είναι οριστική η απόφαση για έναρξη του νέου πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 27 – 28 Αυγούστου, τότε αναμένεται να γίνει η προετοιμασία του ΟΦΗ σε δύο στάδια. Ένα στην Ελλάδα και ένα στο εξωτερικό όπου ο Αναστόπουλος έχει στο μυαλό του προπονητικά κέντρα από ολόκληρη την Ευρώπη (Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία). Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως και να υπάρξει μεγαλύτερο διάστημα παραμονής στο Ηράκλειο και στην συνέχεια η ομάδα να φύγει εκτός Ελλάδας προκειμένου να πραγματοποιήσει εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook