“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Σάββατο 3 Αυγούστου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, 3 Αυγούστου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Λάμψη Ζε Εντουάρντο

Μεταγραφική έκπληξη από τον ΟΦΗ με τον Βραζιλιάνο Ζε Εντουάρντο, που ήδη από χθες βρίσκεται στο Ηράκλειο και σήμερα αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Η διοίκηση των Κρητικών και συγκεκριμένα ο Μάνθος Πουλινάκης (μέσω του γνωστού μάνατζερ Μίνο Ραϊνόλα) ήρθε σε συμφωνία με την Πάρμα για τον δανεισμό του 22χρονου μέσου, σε ένα σίγουρα πολύ μεγάλο «deal» για τους Ηρακλειώτες.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «μελανόλευκων» αποτέλεσε τεράστιο ταλέντο στη Βραζιλία και σε ηλικία 17 χρονών έκανε «πράματα και θάματα» με τη φανέλα της Κρουζέιρο και έτσι δεν άργησε να έρθει το ταξίδι στην Ευρώπη για λογαριασμό του Αγιαξ (ως δανεικός). Στη Βραζιλία πάντως θεωρούν πως το συγκεκριμένο γεγονός τού έκανε κακό καθώς δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος μιας μεγάλης μεταγραφής σε τόσο νεαρή ηλικία. Ο «Αίαντας» προσπάθησε να τον αγοράσει, όμως η καλύτερη οικονομική πρόταση της Πάρμα τον πήγε στην Ιταλία.
Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε δανεικός στην Εμπολι (14 συμμετοχές, 1 γκολ) και φέτος έδειξε τις τεράστιες δυνατότητές του, πραγματοποιώντας σπουδαία χρονιά με την Πάντοβα στη Serie Β (33 συμμετοχές, 4 γκολ, 3 ασίστ). Ετσι οι «μνηστήρες» αρκετοί το τρέχον καλοκαίρι (Γουέστ Χαμ, Πάντοβα, Τσεζένα), αλλά τελικός νικητής στην κούρσα της απόκτησης του ο ΟΦΗ.
Αγωνιστικά, η καλή του θέση είναι αμυντικός μέσος, αν και μπορεί να αγωνιστεί και ως «οχτάρι», ενώ διακρίνεται για τον δυναμισμό του στο παιχνίδι, αλλά και για την πολύ καλή φυσική του κατάσταση. Ινδαλμά του ο Ραμίρες της Τσέλσι, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην Κρουζέιρο.
Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για αποχώρηση του Ανδρέα Λαμπρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ηράκλειο, στα γραφεία της «μελανόλευκης» ΠΑΕ έχει φτάσει πρόταση απόκτησης του Αχαιού μέσου. Οι ίδιες πάντα πηγές αναφέρουν πως ο προορισμός του Λαμπρόπουλου θα είναι η Αγγλία, εφόσον οι Κρητικοί αποδεχτούν την πρόταση απόκτησής του. Τέλος, δεν αποκλείεται ο ΟΦΗ να κάνει μια ακόμα κίνηση για την απόκτηση ενός στράικερ. Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παπάζογλου.

Γαύρος

Νέο μεταγραφικό… μπαμ, ο Ζε Εντουάρντο στον ΟΦΗ!

 

Μετά την απόκτηση του Γκαλέτι, οι Κρητικοί τα έχουν βρει σε όλα με την Πάρμα για την απόκτηση -με τη μορφή δανεισμού- του Ζε Εντουάρντο και ο παίκτης αναμένεται να γίνει κάτοικος «Γεντί Κουλέ» για τη σεζόν 201314. Την παραπάνω είδηση, μάλιστα, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον NovaZIlOP FM 94,6 ο Μάνθος Πουλινάκης.
«Ναι, τα έχουμε βρει σε όλα και με την Πάρμα και με τον μάνατζερ του ίδιου του ποδοσφαιριστή», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, που δεν απέκλεισε ο σύλλογος να πραγματοποιήσει ακόμα μία μεταγραφή που θα προκαλέσει έκπληξη.
Ο Ζε Εντουάρντο είναι 21 ετών, αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και κατάγεται από τη Βραζιλία. Μάλιστα, ο άσος της Πάρμα είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της «σελεσάο», κάτι που δείχνει το ταλέντο και την αξία του.

Γάτα

Νέα βόμβα Πουλινάκη, απέκτησε Ζε Εντουάρντο

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις κινήσεις του στο μετανραφικό παζάρι ο ΟΦΗ. Με τη φανέλα της κρητικής ομάδας θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ζοσέ Εντουάρντο Ντε Αραούζο.
022χρονος αμυντικός μέσος παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο από την Πάρμα. Το όνομα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή είχε ακουστεί πριν Αίγες μέρες για τον Ολυμπιακό όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν διαψεύσει κατηγορηματικό τα δημοσιεύματα από την ΙταΛία, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρό τους.
Ο ΟΦΗ φαίνεται πως είχε γνώμη για την αξία του ποδοσφαιριστή, κινήθηκε αστραπιαία και κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό του τον 22χρονο αμυντικό μέσο. Ο Ζε Εντουάρντο άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ακαδημία της Κρουζέιρο και το 2009 μεταπήδησε στην Ευρώπη όπου έχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Αγιαξ, Πόρμα, Έμπολι και Πάντοβα ενώ είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Βραζιλίας.
Σημαντικό porlo στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε η μεσολάβηση του Μίνο Ραϊόλα. Ο διάσημος Ιταλός μάνατζερ των Μπαλοτέλι και Ιμπραϊμοβιτς, συνεργάζεται και με τον Βλάντιμιρ Βάις ο οποίος αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό ως ελεύθερος.
Η διοίκηση του ΟΦΗ πανηγυρίζει για την εξέλιξη της υπόθεσης η οποία θεωρείται τελειωμένη και σύντομα αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη ο Ζε Εντουάρντο για να ενταχθεί στην προετοιμασία της νέας του ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook