“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Κυριακή 4 Αυγούστου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 4 Αυγούστου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Κουρδάκης τέλος

Μετά από τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, ένας ακόμη παίκτης είναι έτοιμος να διαβεί την πόρτα της εξόδου του ΟΦΗ. Ιο λόγος για τον Παναγιώτη Κουρδάκη. ο οποίος ενημερώθηκε αηο τον Παύλο Δερμιτζάκη. ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του. Ο τεχνικός του ΟΦΗ ενημέρωσε τον νεαρό αμυντικό ότι λόγω της δεδομένης απόκτησης στόπερ και των λύσεων που ήδη υπάρχουν στις θέσεις αυτές, θα ήταν προτιμότερο να βρει μια άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Στον ΟΦΗ λένε ότι είναι άκρως ευχαριστημένοι με την αγωνιστική και εξωαγωνιστική παρουσία του. αλλά με τις νέες συνθήκες περισσεύει, οπότε θεωρούν ότι η μετακίνηση του σε μια άλλη ομάδα όπου ο χρόνος συμμετοχής θα είναι μεγαλύτερος, θα είναι καλύτερο για τον ίδιο.

Ο Κουρδάκης έδωσε την μάχη του στα φιλικά της Ολλανδίας, στο τελευταίο παιχνίδι τραυματίστηκε και στον ΟΦΗ. ως φαίνεται εκ των υστέρων, είχαν πάρει τις αποφάσεις τους για την επάνδρωση των θέσεων των στόπερ: να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός, με τη σκέψη να γίνει επαγγελματίας και ο νεαρός Δαμιανάκης. ο οποίος στην Ολλανδία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον προπονητή της κρητικής ομάδας.
Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο Ηράκλειο ο Ζε Εντουάρντο. Ο Βραζιλιάνος γνωρίστηκε με τους νέους συμπαίκτες και τον προπονητή του και σήμερα ή το αργότερο αύριο και με δεδομένο ότι έχει ολοκληρωθεί ο δανεισμός του από την Πάρμα. ο παίκτης θα βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο ενός χρόνου.
Με την απόκτησή του τελειώνει και το θέμα της αναζήτησης ενός επιθετικού χαφ στον άξονα. Ηταν ένα κενό που από πέρυσι «φώναζε» στον ΟΦΗ. Τέλος, ο ΟΦΗ έκλεισε δύο φιλικά: με τον Ρούβα την ερχόμενη Τετάρτη και την Επισκοπή την άλλη Κυριακή, θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε και τα δύο να διεξαχθούν στο «Γεντί Κουλέ».

Γάτα

Ο ΟΦΗ μπορεί να γίνει ο ΠΑΣ της επόμενης περιόδου

Τη γνώμη μου για τον Πανιώνιο με ρώτησε ένας φίλος κατά τη διάρκεια μίας ραδιοφωνικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχα την προηγούμενη εβδομάδα. Αφού ανέλυσα το σκεπτικό μου για το ποδοσφαιρικό πλάνο, το οποίο υπηρετούν οι «κυανέρυθροι» χάρη στον Λάζαρο Κουτλίδη, το επόμενο μήνυμα αφορούσε στο αν υπάρχει κάποια ομάδα, η οποία μπορεί να κάνει την έκπληξη όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Απάντησα ανεπιφύλακτα: Ο ΟΦΗ! Η ομάδα του Ηρακλείου είχε ήδη, καχά τη γνώμη μου, το υλικό για να διεκδικήσει θέση στην πρώτη εξάδα και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα να μπει στα πλέιοφ με έπαθλο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την Πέμπτη έπεσε κι άλλο νερό στον μύλο.
Ο Μάνθος Πουλινάκης πυροδότησε τη βόμβα με τον Ζε Εντουάρντο! Μεγάλη μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα.Ένας παίκτης με προϋπηρεσία στο Καμπιονάτο και με φιλοδοξίες θα αναλάβει να ταΐσει τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, τον Όγιος και τον… νέο σέντερ φορ, με τον οποίο ήδη συζητούν οι Κρητικοί! Μιλάμε για μία τετράδα φωτιά από τη μέση και μπροστά! Και με αξιόλογες εναλλακτικές επιλογές, αφού υπάρχουν από πίσω ο Κουτσιανικούλης, ο Φραγκουλάκης, ο Περογαμβράκης, ενώ παραμένει άγνωστο τι πρόκειται να συμβεί με τον Θανάση Πσπάζσγλσυ. Αν αποκτηθεί ξένος επιθετικός από τον Ιραϊόλα, τότε λογικά ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ θα βγει στο σφυρί, μιας και οι εκπρόσωποι του δουλεύουν εδώ και καιρό τη μεταγραφή του στην Αγγλία ή στη Γερμανία.
Πέρο οπό τα αγωνιστικά προτερήματα, όμως, ο ΟΦΗ έχει και άλλα ατού στην προσπάθεια του να επιστρέψει στους διεκδικητές των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Η φανέλα του έχει ειδικό Βάρος. Είναι σαφώς πιο Βαριά η φανέλα των Κρητικών από του Ατρόμητου και του Αστέρα. Και το αντιλαμβάνεται όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα, παρά την ταλαιπωρία που πέρασε ο ΟΦΗ τα προηγούμε να χρόνια Επίσης η ομάδα της Κρήτης διαθέτει δικούς της οπαδούς. Είναι από τις λίγες ομάδες της περιφέρειας που μπορούν να γεμίσουν ένα γήπεδο μόνο με δικό τους κόσμο. Λεπτομέρεια που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο εάν δείξει ο ΟΦΗ πώς μπορεί να διεκδικήσει μία σημαντική διάκριση κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και, τέλος, η αύρα του Ηρακλείου που μπορεί να επηρεάσει θετικά τους νέους παίκτες και αρνητικά τους αντιπάλους.
Και υπάρχει άλλο ένα πλεονέκτημα φέτος για τον ΟΦΗ. θα δώσει τέσσερις αγώνες στη… γειτονιά του. Εκεί που τον θεωρούν μεγάλη ομάδα και ουσιαστικά θα παίζει εντός έδρας. Τόσο κόντρα στον Εργοτέλη, όσο και απέναντι στον Πλατανιά. Από τα συγκεκριμένα ματς θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία που θα πραγματοποιήσει η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη. Αν πάρει ο ΟΦΗ τους 12 πόντους και κυριαρχήσει στην Κρήτη, αυτόματα θα Βάλει πλώρη για την πρώτη πεντάδα. Άντε για την… εξάδα!..

Live Sport

Τους έφερε σε επαφή

Τον Ζε Ενιουάρντο που πήρε ο ΟΦΗ δανεικό από την Πάρμα δεν τον έφερε ο ΟΑυμπιακος στην Ελλάδα και κανένας Ολυμπιακός δεν τον απέκτησε για να τον δώσει δανεικό στην ομάδα της Κρήτης όπως κυκλοφόρησε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πουλινάκης ζήτησε από tous Ερυθρόλευκους να τον φέρουν σε επαφή με τον μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα, ο οποίos είναι ο ατζέντης του Βάις. προκειμένου να τous προτείνει παίκτες. Αυτή είναι η μόνη εμπλοκή των πρωταθλητών στην υπόθεση. Αλλωστε, ο Ραϊόλα όταν είχε φέρει τον Βάις είχε προτείνει και τον Ζε Εντουάρντο στους Ερυθρόλευκους αλλά εκείνοι τον απέρριψαν…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook