«Aσπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 9 Αυγούστου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday: Αποκαλύψεις

Ετοιμος να κάνει όσες μεταγραφες χρειαστεί ο ΟΦΗ εμφανίστηκε ο Μάνθος Πουλινάκης.

Μια βραδιά γεμάτη ΟΦΗ ήταν αυτή που έλαβε χώρα, στις εγκαταστάσεις του «Thalassa» (ιδιοκτησίας Βίκτωρα Μητρόπουλου). Η κρητική ΠΑΕ οργάνωσε την εκδήλωση νια να τιμήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, τους υπαλλήλους και τους χορηγούς της. αλλά η επίσκεψη του Μάνθου Πουλινάκη στο τραπέζι των δημοσιογράφων έβγαλε ειδήσεις.
0 πρόεδρος του ΟΦΗ παραδέχθηκε αρχικά ότι «για να είμαστε καλά. θα έπρεπε το φετινό μπάτζετ της ομάδας να ήταν κατά 500.000 ευρώ χαμηλότερο του περσινού».
αλλά απέδωσε το φετινό άνοιγμα στη δική του επιθυμία να μην ξαναζήσει το άγχος για τη σωτηρία. Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις, ο Πουλινάκης είπε ότι έχει βρει στόπερ. αλλά δεν βιάζεται αφού τα οικονομικά βάζουν και κάποιες προϋποθέσεις. Επίσης, δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί ότι εκτός του Αργεντινού Τζόναθαν Σούνκε. η ομάδα μιλάει με ένα Γάλλο και ένα Αφρικανό στόπερ.
Τόνισε ότι ο ατζέντης Μίνο Ραϊόλα. ο οποίος έφερε στην ομάδα τον Ζε Εντουάρντο. διαθέτει μια απίθανη γκάμα ποδοσφαιριστών για όλα τα πορτοφόλια. «Απλά θα πρέπει να έχουμε υπομονή», είπε ο Πουλινάκης. Τέλος.
έδειξε μια κάποια ανησυχία για την δυστοκία των επιθετικών του ΟΦΗ στην προετοιμασία και άφησε να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί, θα κάνει την υπέρβαση για να βρει κάποιον αξιόλογο κυνηγό.

Πρώτα σκόραρε στο φιλικό με τον Ρούβα και μετά ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ ο Ζε Εντουάρντο. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε με μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Πάρμα. με οψιόν αγοράς -το ύψος της οποίας δεν έγινε γνωστό. Το πρώτο δείγμα γραφής του 22χρονου άσου ήταν πολλά υποσχόμενο και όλοι στο Ηράκλειο περιμένουν ανάλογη συνέχεια.

GOAL: Γάλλο στόπερ, ξένο φορ

Οι κινήσεις ενίσχυσης του ΟΦΗ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Οπως αποκάλυψε ο Μάνθος Πουλινάκης, η ομάδα του Ηρακλείου κινείται για την απόκτηση Γάλλου κεντρικού αμυντικού και ενός φορ από τη λατινική αγορά που θα πλαισιώσει στη γραμμή κρούσης τους Παπάζογλου και Νιμανί. Στις δύο θέσεις, δηλαδή, στις οποίες έχει ζητήσει ενίσχυση ο Παύλος Δερμιτζάκης. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΦΗ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον Αργεντινό Σούνκε της Εστουντιάντες. Για την περίπτωση του Λαμπρόπουλου, στο μεταξύ, ειπώθηκε ότι ο παίκτης υπολογιζόταν κανονικά, αλλά μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία ειδοποίησε ότι θα έρθει πρόταση 100.000 ευρώ από την Αγγλία.

ΦΩΣ: Οι σίγουροι του ΟΦΗ στην πρεμιέρα
Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει καταλήξει ως έναν βαθμό στους παίκτες που προορίζει για το αρχικό σχήμα του ΟΦΗ στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας με τον Πανιώνιο. Όχι και στους έντεκα, αλλά στους περισσότερους εξ αυτών. Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Μιλιάζες, Ζβασίγια, Τριποτσέρης, Βε_ ρόν, Κάλαϊτζιτς, Παπόζογλου, Γκαλέτι και Μπούρμπος. Για τις άλλες τρεις θέσεις γίνεται «μάχη».

1 Στη θέση του τερματοφύλακα περισσότερες πιθανότητες να παίξει βασικός συγκεντρώνει ο Σήφης Δασκαλάκης σε σχέση με τον Ντάνιελ Φερνάντεζ, διότι ξεκίνησε νωρίτερα προετοιμασία και φαίνεται πιο έτοιμος συγκριτικά με τον Πορτογάλο. Ως επιτελικός μέσος είναι πιο πιθανό να παίξει ο Φραγκουλάκης, μια και ο Λαμπρόπουλος είναι φευγάτος, ενώ ο Ζε Εντουάρντο πίσω σε φυσική κατάσταση. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ εντυπωσίασε στο προχθεσινό φιλικό με τον Ρούβα και έδειξε ότι έχει στοιχεία που λείπουν από ■·: . τον ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα, έντονος είναι ο συναγωνισμός που υπάρχει για το αριστερό άκρο της επίθεσης, με τους Όγιος και Κουτσιανικούλη να διεκδικούν επί ίσοις όροις τη θέση.
Προχθές το βράδυ η ΠΑΕ παρέθεσε δείπνο στους εκπροσώπους του Τύπου, με τον πρόεδρο Μάνθο Πουλινάκη να αποκαλύπτει ότι ενδεχομένως να γίνει κίνηση ακόμα και για δύο ποδοσφαιριστές. Επιβεβαίωσε την πληροφόρηση ότι ο Αργεντινός σέντερ μπακ Τζόναθαν Σούνκε αποτελεί στόχο, ωστόσο γνωστοποίησε ότι εξετάζονται άλλες δύο περιπτώσεις, ενός Γάλλου και ενός Αφρικανού. Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο ατζέντης του Ζε  Εντουάρντο, ο Μίνο Ραϊόλα, δεν αποκλείεται να φέρει στην ομάδα έναν επιθετικό, που θα πλαισιώσει τους Παπάζογλου και Νιμανί. Και για τον λόγο αυτό ο νεαρός Κανούλας θα παραχωρηθεί δανεικός. Για το φετινό μπάτζετ σχολίασε: «Για να είμαστε πολύ καλά, θα έπρεπε το φετινό μπάτζετ της ομάδας να ήταν κατά 500.000 ευρώ χαμηλότερο του περσινού, αλλά δεν γίνεται και εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να ζήσω άλλη μια χρονιά σαν την περσινή».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΖΕ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ

Παίκτης του ΟΦΗ και με τη… βούλα είναι από χθες ο Ζοσέ Ντε Αραούχο Ζε Εντουάρντο. Ο 22χρονος μέσος είναι δανεικός από την ιταλική Πάρμα και υπέγραψε συμβόλαιο για ένα έτος με οψιόν ανανέωσης από πλευράς της ΠΑΕ ΟΦΗ. «Ο νεαρός Βραζιλιάνος προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με την Πάντοβα στη Σέριε Β, όπου σε 33 συμμετοχές πέτυχε 4 γκολ ενώ έδωσε 3 ασίστ. Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και φιναλίστ στο Κόπα Αμέρικα το 2009 και το 2011», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook