Μητρόπουλος: “Ο ΟΦΗ θα είναι στην πρώτη 7αδα, μπορεί και πλέι – οφ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους Έλληνες παράγοντες και τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί πλέον στο ησυχαστήριο του, στο «Thalassa Club». Εκεί όπου το βράδυ της Τετάρτης δεξιώθηκε η διοίκηση του ΟΦΗ το ποδοσφαιρικό τμήμα, τους χορηγούς και τους δημοσιογράφους.

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και δεν έκρυψε την μεγάλη αισιοδοξία που τον διακατέχει εν όψει της νέας χρονιάς λέγοντας χαρακτηριστικά πως «επειδή έχω μια πείρα στην μπάλα, θα κάνω μια πρόβλεψη: Βλέπω τον ΟΦΗ στην πρώτη 7αδα, για να μην πω και στην πρώτη πεντάδα. Είδα τα παιχνίδια στην τηλεόραση και εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα αλλά κάποια άλλα πράγματα. Ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί κανέναν φέτος. Έχουν έρθει 10 – 12 ποδοσφαιριστές και χρειάζονται τον χρόνο τους για να δέσουν».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για τη νέα χρονιά: «Επειδή έχω γίνει σχεδόν Κρητικός, έχω παρακολουθήσει τις τρεις τελευταίες χρονιές του ΟΦΗ. Οι δύο προηγούμενες ήταν γεμάτες αγωνία. Δηλαδή, τόσο ο Νίκος Μαχλάς όσο και ο Μάνθος Πουλινάκης συνάντησαν μια μεγάλη αγωνία για το μέλλον του ΟΦΗ. Αν θα παίξει στο πρωτάθλημα, αν θα πάρει άδεια και μάλιστα επί προεδρίας Νίκου Μαχλά τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Φέτος, ξεκινάει μια χρονιά για τον ΟΦΗ που τον βρίσκει σε έναν πολύ καλό δρόμο. Έχει ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει μπει σε έναν σωστό δρόμο σε οικονομικό επίπεδο και έχει τις προοπτικές να κάνει μια πολύ καλή χρονιά».

Για το ρόστερ του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ ενίσχυσε αρκετά την άμυνα του – κάτι που δεν συνέβη πέρυσι και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Έχει ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας όπου έχουν έρθει καλοί παίκτες. Τα πρωταθλήματα και τις νίκες τις φέρνουν οι άμυνες, άσχετα ότι όλοι συζητούν για τις επιθέσεις. Παραλίγο να έπεφτε στην Β’ Εθνική λόγω της άμυνας του. Ξεχνάτε τι έγινε με τον Αστέρα Τρίπολης; Κέρδιζε 1-0 στο 81’ και δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο. Θα έρθουν και τα γκολ, δεν έχουν έρθει ακόμα αλλά είναι θέμα χρόνου να γίνει το δέσιμο».

Για τις εκτιμήσεις του σχετικά με την πορεία του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ: «Καμία ομάδα δεν έχει ενισχυθεί. Η οικονομική κρίση που μαστίζει το ποδόσφαιρο, έχει κάνει την εμφάνιση της και στην Σούπερ Λιγκ. Δεν συγκρίνω τον ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αλλά για εμένα είναι ο πρωταθλητής των μεταγραφών. Ποια άλλη ομάδα ενισχύθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό; Έκανε στοχευμένες επιλογές και δεν πήρε «γουρούνι στο σακί». Και σε πολύ καλά οικονομικά πλαίσια. Όταν ένας παίκτης κοστίζει 170.000 ευρώ και εσύ τον παίρνεις 509 και 60 χιλιάδες τότε αυτό είναι μια επιτυχία για τον ΟΦΗ. Όλοι γνωρίζετε ότι ο Μάνθος Πουλινάκης είναι ένας σκληρός διαπραγματευτής και δεν χαρίζει ούτε ευρώ».

Για το μνημόνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το μνημόνιο που σκέφτηκε ο ΟΦΗ, έσωσε το 80% του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν οι οφειλές που υπήρχαν δεν μετατίθενται μέσω του μνημονίου στα 3 και τα 4 χρόνια τότε οι 8 στις 10 ομάδες θα είχαν βουλιάξει».

Για την στήριξη του κόσμου του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ αρχίζει να ξαναγεννιέται. Έχουν πουληθεί περισσότερα από 2 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας. Ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook