«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Τρίτη 13 Αυγούστου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday:  O Zoρό φοράει μαύρα

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χθες ο 30χρονος Μαρκ Ζορό από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων του ΟΦΗ για το κέντρο της άμυνας της κρητικής ομάδας. Τελευταία ομάδα του 30χρονου στόπερ (γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου στο Αμπιτζάν) ήταν η Ανζέ στη Β’ κατηγορία Γαλλίας. Ωστόσο διαθέτει αρκετές παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο, κυρίως από το Καμπιονάτο.

0 Ιβοριανός αμυντικός, με τις 22 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της πατρίδας του (μετείχε και στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2006). ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιταλία από τη Σαλερνιτάνα κι έφτιαξε τ’ άνομά του παίζοντας στη Σέριε Α με τη Μεσίνα. Εκεί κατέγραψε 116 συμμετοχές και 5 τέρματα σε μια τετραετία. Ομως. η διεθνής κοινή γνώμη ασχολήθηκε περισσότερο μαζί του έπειτα από την αντίδρασή του σε παιχνίδι της σικελικής ομάδας με την Ιντερ. στις 25 Νοεμβρίου 2005. Τότε που δεν ανέχτηκε τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούγονταν από την εξέδρα των «νερατζούρι» και πήρε την μπάλα στα χέρια του. με σκοπό να διακόψει το ματς αλλά έκανε πίσω τελικά, κατόπιν παρέμβασης του Αντριάνο και του Ομπαφέμι Μάρτινς. Πάντως, η κίνησή του προκάλεσε τέτοια αίσθηση, που είχε ως αποτέλεσμα τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής της Σέριε Α ν’ αρχίσουν με πεντάλεπτη καθυστέρηση.

Τον Κώστα Κατσουράνη είχε συμπαίκτη στην Μπενφίκα ο Μαρκ Ζορό τη σεζόν 2007-08.ΣΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ Ο Ζορό αναζήτησε την τύχη του και στην Πορτογαλία, αλλά η μεταγραφή του στην Μπενφίκα το 2007. στην οποία τυπικά ανήκε έως το 2011. δεν αποδείχτηκε τόσο επιτυχημένη όσο θα ήθελαν οι Λουζιτανοί. που τον έδωσαν το 2008 δανεικό στη Βιτόρια Σετούμπαλ, με την οποία ο Αφρικανός αγωνίστηκε σε 30 ματς σε δύο χρόνια. Πάντως, ο Μαρκ Αντρέ Ζορό Κπόλο. όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμο του. προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά, καθώς αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια με την Ανζέ. σημειώνοντας και δύο γκολ. Θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εφόσον βγουν καθαρές, ο Ιβοριανός θα ενταχθεί και Μου συμπεριφέρθηκαν σαν σκύλο. Τελεία και παύλα», δήλωσε τον Αύγουστο του 2011. όταν έλυσε την συνεργασία του με την Μπενφίκα. «φωτογραφίζοντας» τον -και σήμερα- πρόεδρο της. Λουίς Φιλίπε Βιέιρα. Ο Μαρκ Ζορό πλήρωσε το μάρμαρο των κακών σχέσεων του Βιέιρα με τον Ζοσέ Βέιγκα (άλλοτε τεχνικός διευθυντής της Μπενφίκα). Ο τελευταίος ήταν που είχε εισηγηθεί τη μεταγραφή του στόπερ από την Ακτή Ελεφαντοστού στην Μπενφίκα. Αρχίζοντας το ψάξιμο, η πρώτη του εμπειρία -και υπό δοκιμή, παρακαλώ- ήταν στην 5η κατηγορία της Αγγλίας με την Μάνσφιλντ. «θυμάμαι», όπως θα πει αργότερα, «ότι δεν είχαν καν αποδυτήρια. Αλλάζαμε σε ένα κοντέινερ εκ περιτροπής! Σε ένα φιλικό με την Τάμγουορθ δεν μπορούσα να πετύχω την μπάλα από τον αέρα, αφού το γήπεδο ήταν… καμπριολέ».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ- Φιλική ισοπαλία με τον ΠΑΟ Κρουσώνα

Μια ομάδα του ΟΦΗ αποτελούμενη από παίκτες που δεν αγωνίστηκαν προχθές με την Επισκοπή ή έπαιξαν ελάχιστα, καθώς και από ποδοσφαριorcc τικ Κ-20. αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 χθες σε αγώνα προετοιμασίας στο «Βαρδινογτάννειο Αθλητικό Κέντρο» με τον ΠΑΟ Κρουσώνα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Αλέκου και στο 35ο ισοφάρισε ο Ροβίθης. Στο 47ο λεπτό ο Αλέκου ξοναέδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. αλλά στο 52ο ο Φραγκουλάκπς με πέναλτι έγραφε το 2-2. 0 ΟΦΗ έπαιξε με τους Δασκαλάκη. Στάθη. Μονιάκη. Μπονούση (51′ Φαζός). Δαμιανάκη. Βερόν (78′ Γκαϊτάν), Βιτώρο (71′ Κονούλα). Φραγκουλάκη (78′ Χίσι). Ροβίθη. Ογιος. Νιμανί. Η σύνθεση του ΠΑΟ Κρουσώνα: Χριστοδουλάκης (75′ Ζερβός). Μασέλης,Τζωρμπστζάκης (46′ Καραταράκης). Μακατουνάκης.Τσολακούδης. Κολιακουδάκης. Ταβλαδωράκης ψο Χαλκιαδάκης). Σκουτέλης. Νύχταρης. Δερμιτζάκης (55′ Σούρσος). Αλέκου (71′ Ραβανός).

•Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά (εκτός από 15/8) τα εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο αηΟ τα γραφεία της ΠΑΕ. δίπλα στην είσοδο της θύρας 9 του γηπέδου.

GOAL: ΕΝΑΣ ΖΟΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 

 Εναν Ζορό που δεν είναι ούτε μασκοφόρος ούτε και δεξιοτέχνης στην ξιφομαχία αλλά ο χαρακτήρας του παραπέμπει στον μαυροφόρο ήρωα, έφερε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο προκειμένου να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ειδικά στα μετόπισθεν…
0 30χρονος διεθνής (22 συμμετοχές- 1 γκολ) Ιβοριανός στοπερ Μάρκο Ζορό από την Ακτή Ελεφαντοστού είναι ο «εκλεκτός» για το κέντρο της άμυνας των Κρητικών, καθώς χθες το βράδυ ο ποδοσφαιριστής τους απάντησε θετικά πως θα τους επιλέξει για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αλλωστε δεν είπε άμεσα το «ναι» αφού όπως ισχυρίστηκε εξέταζε και άλλες προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες.
Με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και με θητεία σε αρκετές ομάδες (Σαλερνιτάνα, Μεσίνα, Μπενφίκα, Σετούμπαλ, Κραϊόβα Ρουμανίας), τον τελευταίο 1,5χρόνο βρήκε καταφύγιο στη Β’ Γαλλίας και την Ανζέ της οποίας ήταν ο ηγέτης.
Ο Ζορό εκτός από τα ποδοσφαιρικά του προσόντα έμεινε γνωστός όταν σε ένα παιχνίδι του Καμπιονάτο μεταμορφώθηκε σε πραγματικό Ζορό! Το 2005 σε παιχνίδι της Μεσίνα με την Ιντερ στο «Τζουζέπε Μεάτσα», η αντίδραση του στα ρατσιστικά συνθήματα από την εξέδρα των «νερατζούρι» τον οδήγησε στο να πιάσει την μπάλα με τα χέρια να διακόψει τον αγώνα και να αποχωρήσει από το γήπεδο.
Μια ενέργεια που δεν την ολοκλήρωσε, μετά τις παραινέσεις των Αντριάνο και Ομπαφέμι Μάρτινς, αλλά οδήγησε την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην απόφαση την επόμενη αγωνιστική να ξεκινήσουν όλα τα ματς με 5λεπτη καθυστέρηση.

Γάτα: Kαθυστερεί λόγω θλάσης 

Ομυϊκός τραυματισμός καθυστερεί τη μεταγραφή του Ανδρέα Λαμπρόπουλου στη ν Αγγλία. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ περίμεναν την ολοκλήρωση της μετακίνησης του Πατρινού πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά το πρόβλημα τραυματισμού εμποδίζει τον παίκτη να περάσει ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικό τεστ στη νέα ομάδα του.Έτσι, παραμένει στο Ηράκλειο μέχρι να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του κοι θα μεταβεί στην Αγγλία όταν θα εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για απόρριψη του εξαιτίας των εργομετρικών ή των ιατρικών εξετάσεων. Στον ΟΦΗ, πάντως, εκφράζουν την ανησυχία του επειδή διαφοροποίησαν τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους και έκαναν υπέρβαση του προϋπολογισμού με δεδομένα τα έσοδα από την παραχώρηση του Λαμπρόπουλου έναντι 100.000 ευρώ, όπως ανέφερε και η προσφορά που έφτασε στην ομαδα του Ηρακλείου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook