Aνυφαντάκης: “Ο ΟΦΗ έχει υψηλό ταβάνι με τους παίκτες που διαθέτει”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός της Επισκοπής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ και στάθηκε στους παίκτες που έχει αλλά και την δύναμη που του δίνει ο κόσμος του.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν από τους καλύτερους Κρητικούς ποδοσφαιριστές φορώντας την φανέλα της ΕΑΡ για αρκετά χρόνια, δεν αγωνίστηκε ποτέ στον ΟΦΗ επισημαίνοντας ότι“τότε που υπήρχε η ΕΑΡ και ήμασταν σε ένα επίπεδο είχα έρθει κοντά στο να παίξω στον ΟΦΗ αλλά δεν έγινε ποτέ. Ήμουν άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τόπο μου. Ο μακαρίτης ο Θόδωρας ο Βαρδινογιάννης που πρέπει πάντα να τον μνημονεύουμε θεωρούσε πως δεν έπρεπε να πάει κόντρα στην ΕΑΡ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Ανυφαντάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το πως είδε τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει προσωπικότητα με παίκτες μεγάλης αξίας και 5-6 παίκτες που μπορεί να πάρουν την ομάδα στην πλάτες. Χρειάζεται υπομονή και πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Αν ξεκινήσει καλά, στο χρόνο δηλαδή της προσαρμογής, θα πάει πολύ καλά. Ο ΟΦΗ μου έδειξε την εικόνα μιας ομάδας που ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και μου άφησε καλή εντύπωση. Έχει υψηλό ταβάνι με τους παίκτες που έχει”.

Για το τι παραπάνω δίνει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι: “Ο Γκαλέτι θα είναι βαρόμετρο όμως οι καλές ομάδες χτίζονται και δεν περιμένουν από ένα παίκτη. Ο ΟΦΗ νομίζω πως είναι καλή ομάδα, έχει πολλές καλές μονάδες και δεν περιμένει από ένα παίκτη”.

Για κόσμο του ΟΦΗ: “Κάποια στιγμή όλοι μας μιλάμε με τα βιώματα μας. Ο ΟΦΗ μέσα στο Γεντί Κουλέ θα πρέπει να είναι μια ομάδα με επιθετικό πνεύμα γιατί σε βοηθάει πολύ ο κόσμος. Να ρισκάρει πιο πολύ. Είναι φύση επιθετική ομάδα και ιδιαίτερα μέσα στο Γεντί Κουλέ. Πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και με επιθετικό πνεύμα που ταιριάζει και στο DNA του”.

Για την παρουσία της Επισκοπής στην Football LeagueΗ ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία. Είμαστε η μοναδική ομάδα που εκπροσωπούμε τον νομό και θέλουμε να εκπροσωπούμε το νομό για πολλά χρόνια Υπάρχει ένα αναπτυξιακό πρότυπο στην ομάδα. Έχουμε την Κ20. Έχουμε ομάδα στο τοπικό Ρεθύμνου και είναι και η Κ17. Έχουμε ένα κουκλί γήπεδο που δεν μπορεί να πάρει άδεια λόγω διαστάσεων και θα μετακομίσουμε στον Γάλλο που θέλει πολύ μεγάλη βελτίωση. Έχουμε σημαντικά πράγματα να κάνουμε.

Για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής και τις προοπτικές στον σύλλογο: “Είναι για μεγάλο μέλλον οι προοπτικές του συλλόγου. Μπορούμε να κοιτάμε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, να πάμε ψηλά αλλά ο σκοπός μας είναι να ετοιμάσουμε κάποια πράγματα για να κάτσουμε πολλά χρόνια και κάποια στιγμή να πάμε και ψηλότερα. Που θα πάμε δεν το ξέρω θέλουμε να φτάσουμε ψηλά και θα το δείξει η πορεία μας”.

Για εικόνα πρωταθλήματος: “Είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά με αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα θεωρώ πως σαν νεοφώτιστη ομάδα μπορεί να είμαστε από τις καλύτερες εφόσον το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε δύο ομίλους”.

Για τις επόμενες μεταγραφές της Επισκοπής: “Να κάνουμε μια προσθήκη στην άμυνα. Έχουμε μια μικρή σε μ.ο. ηλικίας ομάδα και θέλουμε ένα παίκτη εκεί με μεγαλύτερη εμπειρία για να βελτιώσει και τους υπόλοιπους ώστε να μας βοηθήσει στο γήπεδο και στις κατευθύνσεις της άμυνας μας”.

Για τα φιλικά με Άρη και ΟΦΗ: “Εμείς εξαρχής θέλαμε δυνατά φιλικά για να δούμε και τος αδυναμίες μας. Είμαστε στην υψηλότερη ένταση, είμαστε κουρασμένη σωματικά και ψυχικά. Θάλαμε να δούμε τις αδυναμίες μας και μας βοήθησαν πολύ αυτά τα φιλικά”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook