Η Γιουβέντους, η Μπενφίκα και ο Κατσουράνης! (fotos+videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule ακτινογραφεί το τελευταίο, χρονικά, μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και παρουσιάζει όλο το στόρυ του. Από πρεσβευτής κατά του ρατσισμού μέχρι στο στόχαστρο της Γιουβέντους!

Ο Μαρκ Ζορό έγινε ο παίκτης – σύμβολο κατά του ρατσισμού. Εκείνος που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο όταν κατά την διάρκεια του αγώνα Ίντερ – Μεσίνα άκουσε εις βάρος του ρατσιστικά συνθήματα με αποτέλεσμα να απειλήσει ότι θα αποχωρήσει από το “Τζουζέπε Μεάτσα”.

Τότε η δική του ενέργεια έγινε η απαρχή για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αντιμετώπιζαν και άλλοι έγχρωμοι ποδοσφαιριστές στην Ιταλία. Μάλιστα, μια ημέρα μετά το παιχνίδι, ο Μαρκ Ζορό σε δηλώσεις του είχε πει ότι “ο Αντριάνο με τον Μάρτινς μου είπαν ότι ακούν και οι ίδιοι ρατσιστικά συνθήματα όμως δεν μπορούν να πουν τίποτα”.

Αυτή του η ενέργεια, υποχρέωσε την Π.Ο. της Ιταλίας να υποχρεώσει τις ομάδες της Serie A να επιβάλουν 5λεπτη καθυστέρηση στα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής.

Συμπαίκτης με Κατσουράνη και στο στόχαστρο της Γιουβέντους!

Μετά την πετυχημένη πορεία του στην Ιταλία, ο Ιβοριανός στόπερ πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα μετακομίζοντας στην Πορτογαλία το καλοκαίρι του 2007. Ωστόσο, η παρουσία του στους “Αετούς” της Λισαβώνας δεν θα είναι αυτή που θα περίμενε ο ίδιος.

Δόθηκε δανεικός στην Σετουμπάλ όπου αναδείχθηκε σε ηγέτη της άμυνας των Πορτογάλων! Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2010 αποτέλεσε και μεταγραφικό στόχο της Γιουβέντους όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής.

Στην Μπενφίκα θα παίξει μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη ωστόσο η συμπεριφορά της διοίκησης του συλλόγου είναι τόσο άσχημη με τον Ζορό να φτάνει στο σημείο να κάνει σφοδρή επίθεση εις βάρος του προέδρου Λουίς Φελίπε Βιεϊρα: “Ο Βιεϊρα μου φέρθηκε σαν σκυλί. Μετά από δύο αγωνιστικές μου είπε ότι δεν με ήθελε στην ομάδα επειδή πάχυνα. Όμως, αυτό ήταν ένα ψέμα. Ουσιαστικά εγώ και άλλοι 10 παίκτες ήμασταν στο στόχαστρο λόγω της κόντρας του με τον Ζοσέ Βεϊγκα (σημ. τιμ μάνατζερ της Μπενφίκα). Η Μπενφίκα θα μείνει στην μνήμη μου ως μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook