Μαχλάς: “Σκέφτομαι να φύγω”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Την ικανοποίηση του μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης εξέφρασε ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αποχωρήσει από την προεδρία του ΟΦΗ τη νέα σεζόν.

O πρόεδρος του ΟΦΗ μιλώντας στην εφημερίδα “Εξέδρα” τόνισε πως “είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους εμάς που ασχοληθήκαμε με το θέμα από την αρχή. Μηδενός εξαιρουμένου” ενώ παράλληλα μιλώντας για το αν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την προεδρία του ΟΦΗ είπε πως “όχι μόνο το σκέφτηκα να φύγω, αλλά θέλω να στείλω το μήνυμα ότι ακόμα το σκέφτομαι. Δεν ήταν εύκολοι για μένα όλοι οι μήνες που προηγήθηκαν.”

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Η απόφαση που σας δίνει τη δυνατότητα να είστε κανονικά στα πλει οφ είναι μια πρώτη δικαίωση;

«Είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους εμάς που ασχοληθήκαμε με το θέμα από την αρχή. Μηδενός εξαιρουμένου. Από την πρώτη στιγμή το φώναζα και ξέρω πολύ καλά ότι πολλοί δεν μας πίστεψαν. Είχαμε δίκιο και ευτυχώς το βρήκαμε μέσα από αυτήν την επιτροπή που αξιολόγησε σωστά το θέμα μας».

Πάντως η αλήθεια είναι ότι είστε ο μόνος που το πίστευε ότι ο ΟΦΗ δικαιούται να φωνάζει και μάλιστα δυνατά, πως είναι αθώος από την πρώτη στιγμή.

«Είμαι άνθρωπος που από του σπίτι μου έχω αξίες. Όπως αξίες έχουμε όλοι στην Κρήτη. Αν ένιωθα ότι κάτι δεν είναι σωστό, εγώ πρώτος θα έβγαινα και τα το φώναζα δυνατά, αλλά έβλεπα ξεκάθαρα ότι η περίπτωση του ΟΦΗ ήταν μια κατάφωρη αδικία και δεν μπορούσε να συνεχίζεται».

Και μια διαδικασία που ήταν και ψυχοφθόρα συνάμα. Μια κρύο, μια ζέστη πηγαίνατε εδώ και αρκετό καιρό τώρα.

«Κουράστηκα πάρα πολύ. Μερόνυχτα ολόκληρα. Αισθάνομαι καλά όμως γιατί πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το θέμα του ΟΦΗ στο να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Βγήκαν πολλά στη φόρα σε όλα τα θέματα, με αποκορύφωμα την ιστορία με τα στημένα παιχνίδια. Είναι μοναδική ευκαιρία να πάμε παρακάτω και δεν πρέπει να την χάσουμε».

Σας πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσετε και να φύγετε από την ομάδα αλλά και γενικότερα από το ποδόσφαιρο;

«Όχι μόνο το σκέφτηκα να φύγω, αλλά θέλω να στείλω το μήνυμα ότι ακόμα το σκέφτομαι. Δεν ήταν εύκολοι για μένα όλοι οι μήνες που προηγήθηκαν. Δεν φοβήθηκα ποτέ, αλλά κάποια στιγμή ένιωσα και εγώ ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτα. Είναι το ίδιο πράγμα που ένιωθαν συνέχεια οι φίλαθλοι της χώρας».

Τελικά τι συνέβη και ξαφνικά ως διά μαγείας φαίνεται να αλλάζουν όλα στον ποδοσφαιρικό χάρτη;

«Έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο, ακόμα και οι πολιτικές εξελίξεις. Κανένας δεν φανταζόταν πριν από λίγο καιρό ότι θα γίνουν όλα όσα έγιναν. Είναι μοναδική ευκαιρία συνολικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει κάθαρση στον χώρο».

Ξεκινήσατε με όνειρα και φιλοδοξίες την υπόθεση ΟΦΗ. Πότε θα είστε ικανοποιημένος ότι πετύχατε τον στόχο σας;

«Ευτυχώς το όραμα που έχω για τον ΟΦΗ δεν πνίγηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για μας και πιστεύω να ολοκληρωθεί αν πάρουμε το εισιτήριο για να ανέβουμε στη Σουπερ Λίγκα. Κάναμε μεγάλο αγώνα και πιστεύω στο τέλος να δικαιωθούμε από τα γεγονότα».

Τώρα βέβαια προκύπτει και ένα ζήτημα, πότε θα γίνουν τα πλέι οφ. Είστε έτοιμοι αν χρειαστεί να σας φωνάξουν να δώσετε αγώνες άμεσα;

«Είμαστε πανέτοιμοι όποτε και να γίνουν τα πλέι οφ. Είναι λογικό, φτάσαμε στον Ιούλιο και έτσι που είναι η κατάσταση, να έχουν όλες οι ομάδες πρόβλημα. Εμείς σε μια μίνι προετοιμασία θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε με τις μάχες μας για να πετύχουμε και να ανέβουμε στην παραπάνω κατηγορία. Δεν ξέρω πόσο δίκαιο ή άδικο θα είναι αυτό για τις άλλες ομάδες, αλλά εδώ που φτάσαμε τώρα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει».

Πάντως δεν πίστευαν και πολλοί ότι θα τα καταφέρετε, γιατί συνήθως μέχρι τώρα την πληρώνουν πάντα ορισμένοι και όχι όλοι.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι καταφέραμε να νικήσουμε την αδικία. Μας έβγαλαν παράνομους και πήγαμε να τρελαθούμε. Κάναμε ό, τι ήταν δυνατόν για την ομάδα και έκαναν ό, τι είναι δυνατόν να μας βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Πέσαμε από τα σύννεφα όταν μάθαμε τι γινόταν με εμάς».

Υπάρχει μέλλον στο ποδόσφαιρο με όλα όσα ακούει ο κόσμος; Πως θα πάει ένας επενδυτής να βάλει τα λεφτά του στο άθλημα;

«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει μέλλον και πολύ στο ποδόσφαιρο τώρα. Θα έρθουν καινούργιοι  επενδυτές, αρκεί να ξεκαθαρίσει η κατάσταση οριστικά με όλους εκείνους  που διέλυσαν το άθλημα. Πού να πήγαινε μέχρι τώρα κάποιος να επενδύσει όταν ήξερε ότι τα λεφτά του ήταν χαμένα από χέρι, αφού τα ματς στήνονταν;».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook