Γαλανόπουλος: «Όλοι σκεφτόμαστε το καλό του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής
Ο έμπειρος ακραίος μπακ αναφερόμενος στο οικονομικό ζήτημα που απασχολεί τον ΟΦΗ απάντησε λέγοντας πως «σίγουρα είναι ένας παράγοντας που δεν σε αφήνει απερίσκεπτο. Προσπαθούμε να το απομονώσουμε και να έχουμε το μυαλό μας μόνο μέσα στο γήπεδο. Όμως, είμαι επαγγελματίας και πρέπει να έχω στο μυαλό μου μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Αλλά, από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι ένα κομμάτι που το έχω βιώσει και εγώ σε άλλες ομάδες και δεν μπορεί να μην σε επηρεάζει. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση ώστε η ομάδα να βγει από τα προβλήματα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες του ΟΦΗ τονίζοντας ότι στο μυαλό όλων βρίσκεται τόσο η απευθείας άνοδο όσο και τα πλέι – οφ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Άρη Γαλανόπουλου στον Athletic Radio 104,2
Για τις εμφανίσεις του ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια:«Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα καταφέρνει να πάρει το τρίποντο που είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η βαθμολογική πίεση που υπάρχει, μας δημιουργεί ένα άγχος όμως δεν επηρεάζει την εμφάνιση μας. Είμαστε ακόμα ζωντανοί στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και όσο ξεκάθαρος και αν είναι ο στόχος, σίγουρα φοβάσαι το χειρότερο με αποτέλεσμα να είσαι συγκρατημένος. Εμείς συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια και μακάρι να πάνε όλα καλά».

Για το ματς με τον Εθνικό:
«Έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο ώστε ο καθένας από εμάς να βοηθήσει την ομάδα. Το παιχνίδι με τον Εθνικό θα ήταν πολύ διαφορετικό αν πετυχαίναμε γκολ πολύ νωρίτερα. Όταν μπει κάποιο γρήγορο γκολ, πόσο διαφορετικό γίνεται μετά το παιχνίδι. Στο ματς με τον Εθνικό, παρόλο που δεν ήμασταν ιδιαίτερα καλοί ο κόσμος μας στήριξε μέχρι το τέλος και ήταν αυτός που μας «έσπρωξε» στη νίκη».

Για την «μάχη» της απευθείας ανόδου:
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να κοιτάζουμε πρώτα την δική μας ομάδα και να καταφέρουμε να μην έχουμε καμία βαθμολογική απώλεια. Ξέρουμε ότι οι βαθμοί μπορούν να χαθούν από ομάδες πολύ μικρότερες. Από εκεί και πέρα, εμείς έχοντας ως γνώμονα να κάνουμε το απόλυτο πρέπει να κοιτάζουμε και πως θα έχει στραβοπάτημα η ομάδα που βρίσκεται από πάνω μας».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Το δικό μας σκεπτικό έχει δύο πτυχές. Είτε να προσπαθήσουμε για την απευθείας άνοδο, είτε να αποκτήσουμε ένα βαθμολογικό «μαξιλαράκι» εν όψει των αγώνων των πλέι – οφ εφόσον τελικά διεκδικήσουμε την άνοδο μέσω αυτής της διαδικασίας. Όλα είναι σε μια λεπτή «κλωστή». Κοιτάζουμε μόνο την δική μας ομάδα ούτως ώστε να έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία που θα μας κάνει να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου».

Για το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στον ΟΦΗ:
«Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα όμως πρώτο μέλημα μας είναι να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι και πως θα πετύχει ο ΟΦΗ τον στόχο του. Θεωρώ ότι εφόσον εμείς κάνουμε το χρέος μας και από εκεί και πέρα αυτό το αγωνιστικό κομμάτι δίνει δύναμη στους ανθρώπους της ομάδας που τρέχουν για να διευθετήσουν όλα τα ζητήματα του συλλόγου».

Για την έλευση του στον ΟΦΗ:
«Ένας από τους λόγους που με έκανε να έρθω στον ΟΦΗ ήταν η δυναμική αυτής της ομάδας. Κατάγομαι από επαρχία, γνωρίζω την δυναμική του ΟΦΗ και θεωρώ ότι είναι μια από τις ομάδες που μπορεί να πρωταγωνιστήσει και όχι να συμμετάσχει απλά σε ένα πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αγωνίζομαι σε ένα γεμάτο γήπεδο και αυτή η ομάδα αξίζει να αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Το συμβόλαιο μου με τον ΟΦΗ είναι διάρκειας 1,5 χρόνου, οπότε μου αρέσει να στέκομαι στο παρόν και να μιλήσω για το μέλλον όταν είναι η ώρα».

Για τα περσινά πλέι – οφ:
«Ο Πανσερραϊκός είχε λιγότερο άγχος από τον ΟΦΗ. Μπορεί να έγινε ότι έγινε την τελευταία αγωνιστική των πλέι – οφ όμως μην ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ είχε νωρίτερα απώλειες. Όμως είναι άδικο να κρίνονται οι κόποι μιας χρονιάς μέσα από έξι αγώνες».