Τουλάχιστον η άμυνα παίρνει άριστα!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μπορεί ο ΟΦΗ επιθετικά να μην αποδίδει μέχρι τώρα όμως αν είναι κάτι που έχει ξεχωρίσει από τα φιλικά ακόμα, αυτό είναι η συνέπεια της αμυντικής του λειτουργίας.

Η λειτουργία της αμυντικής γραμμής του ΟΦΗ παίρνει άριστα για ακόμα ένα παιχνίδι και αυτό είναι που φαίνεται με γυμνό μάτι. Βέβαια, για να υπάρχει και ο αντίλογος – η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ δεν είχε και κανένα… θηρίο απέναντι του παίζοντας με τον Πανιώνιο που δεν πάτησε την περιοχή του Σήφη Δασκαλάκη.

Η αμυντική τετράδα του ΟΦΗ δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Νεοσμυρνιώτες και βέβαια σε αυτόν τον τομέα παίρνουν άριστα οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Ζβασίγια και Τριποτσέρης. Οι δυο τους είχαν εξαιρετική συνεργασία με τον Αφρικανό μάλιστα να βρίσκει χώρους και να προωθείται αρκετά συχνά. Το κουβάλημα της μπάλας ήταν ένα από τα στοιχεία που έκαναν τον Παύλο Δερμιτζάκη να ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του με τον Ζβασίγια να έχει δείξει ήδη τα διαπιστευτήρια του από τα πρώτα ματς.

Ο Θοδωρής Τριποτσέρης από την πλευρά του δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και εξαφάνισε τον Αραβίδη που πέρασε απαρατήρητος δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι στο ένας εναντίον ενός είναι αρκετά καλός.

Η συνέπεια της αμυντικής τετράδας είχε φανεί και από τα φιλικά της Ολλανδίας όταν φαινόταν ότι ο ΟΦΗ πολύ δύσκολα θα δέχεται φάσεις ενώ την ίδια ώρα σημαντικό δρόμο έχει να διανύσει και η επίθεση της ομάδας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook