Πίτσος: “Εγώ ήθελα να φύγω από τον ΠΑΟ για να γυρίσω στον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ μίλησε στην “Ελευθεροτυπία” για την πορεία του Εργοτέλη αλλά και για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα με την οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και φόρεσε την φανέλα της για μια 10ετία.

Ο Μηνάς Πίτσος εξιστόρησε αρχικά το πως ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα λέγοντας ότι «από οχτώ χρονών, στον ΟΦΗ. Επαιζε ο πατέρας μου ποδόσφαιρο και όλα πήραν το δρόμο τους» ενώ θυμάται και το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με τα “ασπρόμαυρα” λέγοντας ότι «το 1998, αν δεν κάνω λάθος, σε αγώνα Κυπέλλου».

Για την συνεργασία του με τον Ευγένιο Γκέραντ λέει ότι «ήταν μια τεράστια προσωπικότητα, μια μεγάλη φυσιογνωμία, που πρόσφερε πολλά στην ομάδα και πήρε από αυτήν» ενώ για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αλλά και κυρίως για την επιστροφή του στον ΟΦΗ υπογράμμισε ότι: «’Ηρθε η μετεγγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Είχα καθιερωθεί ένα με ενάμιση χρόνο στον ΟΦΗ και ήρθε η πρόταση – όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Στα 21 μου χρόνια πήγα σε μια μεγάλη ομάδα με επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πέρασα δύο όμορφα χρόνια. Είχα αρκετές συμμετοχές, αλλά αποφάσισα να φύγω και να γυρίσω στον ΟΦΗ. Ηταν δικιά μου επιλογή. Υπήρχαν προτάσεις. Η μία που συζητούσαμε ήταν από τη Σπάρτα Πράγας, αλλά δεν προχωρήσαμε. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό τότε, αλλά δεν μετανιώνω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook