“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Ανακοινώνει μεταγραφές ο ΟΦΗ

Ζήτημα ημερών είναι να ενισχυθεί το ράστερ του ΟΦΗ. Εδώ και καιρό οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου αναζητούν επιθετικό και φαίνεται να έχουν καταλήξει σε δύο περιπτώσεις. Η μία από αυτές φέρεται να είναι ο 32χρονος Κονγκολέζος με πορτογαλικό διαβατήριο Αρίζα Μακουκούλα, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Σεβίλλη (2004-08) και η Μπενφίκα (2008-10). Ο θηριώδης επιθετικός (έχει ύψος 1,90 μ.) έχει περάσει και από τις Σαλαμάνκα, Λεγκανιές, Ναντ, Βαγιαδολίδ, Ταραγόνα, Μαρίτιμο, Μπόλτον, Κάισερισπόρ, Μανίσασπορ, Καρσίγιακα και Σετουμπάλ.
Μάλιστα είναι τέσσερις φορές διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας, ενώ έχει σημειώσει και ένα γκολ. Καλύτερη σεζόν για τον Μακουκούλα η 2009-10, ως δανεικός από την Μπενφίκα στην Καίσερισπόρ, με την οποία σημείωσε 21 γκολ σε 29 παιχνίδια με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος στράικερ δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζουν στον ΟΦΗ, όπως επίσης ότι η θέση του επιθετικού δεν είναι η μοναδική για την οποία κινούνται οι Ηρακλειώτες. Είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί και κεντρικός αμυντικός, μια και φαίνεται ότι οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση. Για παράδειγμα, ο Ζόρο τραυματίστηκε, θέλοντας και μη έπαιξαν στο αρχικό σχήμα οι Τριποτσέρης και Ζβασίγια, αλλά πίσω δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη λύση. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον ΟΦΗ να έχει βρει τον εκλεκτό. Το αργότερο μέχρι μεθαύριο και οι δύο περιπτώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί.
Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος ο προπονητής Παύϋος Δερμιτξάκηζ είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει τόσο τον Βασίλη Κουτσιανικούλη όσο και τον Ζόρο να έχουν ανεβάσει ρυθμούς. Αμφότεροι θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να είναι έτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, κατά την οποία οι Ηρακλειώτες υποδέχονται στο «Γεντί Κουλέ» τον Αστέρα Τρίπολης. Χαρακτηριστικά τα λόγια του κόουτς μετά τα φιλικά με τους Κισσαμικό και Ατσαλένιο: «Και τα δύο ματς έγιναν προκειμένου να μη σταματήσουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας. Προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο σε όλα τα παιδιά. Έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους, αλλά θέλουμε ακόμα δουλειά».

Goal

Λέει το “ναι” και έρχεται ο Μακουκούλα

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται ο ΟΦΗ με τον Αρίζα Μακουκούλα και δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα ο Κονγκολέζος θηριώδης στράικερ να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό το Ηράκλειο. Οι δύο πλευρές έχουν βρει κοινό σημείο επαφής στο οικονομικό και στη χρονική διάρκεια και ουσιαστικά αναμένεται η οριστική απάντηση του παίκτη στην πρόταση των Κρητικών, η οποία και αναμένεται να είναι καταφατική.
Αυτό όμως που θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής θα είναι τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων. 0 πρώην φορ της Σετούμπαλ (2 γκολ και 8 ματς το β’ εξάμηνο, ενώ το α’ εξάμηνο είχε παίξει στην τουρχ>χή Χηροώχο με 3 γχολ σε10 ματς) θα αποκτηθεί μόνο αν είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα.
0 Αφρικανός με την πορτογαλική υπηκοότητα (4 συμμετοχές και 1 γκολ στην εθνική Πορτογαλίας) έχει αγωνιστεί στην Ισπανία με Σαλαμάνκα, Λεγκανιές, Βαγιαδολίδ, Ταραγόνα, Σεβίλλη, στη Γαλλία με Ναντ, στην Πορτογαλία με Γκιμαράες, Μπενφίκα, Μαρίτιμο, στην Τουρκία με Μανίσασπορ, Καϊοερίσπορ και στην Αγγλία με Μπόλτον.
Στα αγωνιστικά, από αύριο αναμένεται να ενσωματωθούν στις προπονήσεις και οι Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Ζόρο και να δώσουν ακόμα περισσότερες λύσεις στον Παύλο Δερμιτζάκη εν όψει της επανέναρξης.

Sportday

Έτοιμος να γίνει… Μαυροκουκουλάκης

Ετομος να γίνει… Μακουκουλάκης! Στην περίπτωση του 32χρονου Πορτογάλου διεθνούς επιθετικού (γεννημένου στην Κινσάσα του Κονγκό) Αρίζα Μακουκούλα. ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των ανέργων και ο ΟΦΗ μπορεί να τον αποκτήσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, καταλήγουν στην Κρήτη, έπειτα από το «ναυάγιο» με τον Ροούλ Ταμούδο και τη διασπίστωση ότι η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ένα στράικερ στο ράστερ της. αφού ο Σάκης Παπάζονλου δεν φτάνει. Ο Μακουκούλα μπορεί τα τελευταίο χρόνια να έχει πτωτική πορεία και να έχει αλλάξει 13 ομάδες σε 5 χώρες, ωστόσο έχει να επιδείξει πέρασμα απο ομάδες όπως η Σεβίλλη, η Μπενφίκα. η Μπόλτον. η Ναντ. Η τελευταία του παρουσία ήταν στη Σετουμπάλ Πορτογαλίας, απο την οποία έμεινε ελεύθερος τον Μάιο (10 συμμετοχές και 2 γκολ). Το καλοκαίρι του 2002 η Ναντ πλήρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ στη Σαλαμάνκα για να τον αποκτήσει, ενώ τον Γενάρη του 2008 η Μπενφίκα έδωσε 3.7 εκατομμύρια ευρώ στη Σεβίλλη.

Η δε Μανισασπόρ. το 2010. δαπάνησε 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από τους «αετούς».
Στην Τουρκία ο πολιτογραφημένος Πορτογάλος έκανε μια σπουδαία σεζόν με άλλη ομάδα, την Κα’ίσερισπόρ. Φόρεσε τη φανέλα της για μία χρονιά (2009-10) και κατάφερε σε 29 παιχνίδια νο σημειώσει 21 γκολ. Η τελευταία του ομάδα, μετά από τη Μανισασπόρ στη γειτονική χώρα ήταν η Καρσίγιακο. Εκτός από τις προαναφερόμενες, ο υψηλόσωμος φορ έχει αγωνιστεί και στη Λεγκανές Βαγιαδολίδ. την Ταραγόνα και τη Μαρίτιμο. όμως σε καμία απ’ όλες δεν έφτασε η παραγωγικότητά του στο επίπεδο της σεζόν του στην Καϊσερισπόρ.
Ο Μακουκούλα φέρει τη σήμανση «ιδιόρρυθμος», ωστόσο τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ανταποκρίνονταν σας βασικές προδιαγραφές που έθεσαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ στη μεταγραφική σύσκεψη που πραγματοποίησαν προ ημερών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook