“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Κέρδισε πόντους ο Δερμιτζάκης

Μπορεί ο ΟΦΗ να μη νίκησε ούτε αυτή την Κυριακή και ο Παύλος Δερμιτζάκης στο τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ν’ αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου όμως η διοίκηση τον στηρίζει Και αυτή τη φορά έχει… μαζί της και την εικόνα της ομάδας που ήταν πολύ καλή, και ας μην «έκατσε» το αποτέλεσμα. Οι διοικούντες θεωρούν, με βάση τα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Αστέρα και τον Πλατανιά την προηγούμενη αγωνιστική, ότι η ομάδα βελτιώνεται με τον καιρό και όπως φάνηκε προχθές, η επιστροφή του Παπάζογλου της προσθέτει δύναμη.
Εάν μπει δε και ο Μακουκούλα. τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Χθες. μία ομάδα του ΟΦΗ αποτελούμενη απ’ όσους δεν έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Αστέρα αντιμετώπισαν σε φιλικό τον τοπικό Αλμυρό. Επικράτησαν 9-0. με τον Ροβίθη να σημειώνει τρία γκολ. Δύο γκολ πέτυχαν οι Ογιος. Λαμπρόπουλος και τα υπόλοιπα τέρματα έβαλαν οι Καλαϊτζής. ύνλνάΖ,ες. Ο ΟΦΗ ενχε καν bvio δοχ,αρνα. με τον Δαμιανάκη και τον Νιμανί.

Goal

Μυστική μεταγραφή

ΟΑρίζα Μακουκούλα δεν ήταν εκείνος που… έκλεινε τη μεταγραφική πόρτα του ΟΦΗ την περασμένη Παρασκευή. Μαζί με τον Πορτογάλο επιθετικό στους «μελανόλευκους» υπέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal» την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και ο Ηλίας Κώτσιος. Διόλου τυχαία επ’ αυτού μπορεί να χαρακτηριστεί και η ανάρτηση που έκανε στις το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η γυναίκα του 36χρονου στόπερ στη σελίδα του άντρα της στο Facebook.
«Kotsios – Makoukoula» ανέγραψε ως σχόλιο στη φωτογραφία που ανέβασε (και βλέπετε δεξιά) και η οποία απεικονίζει τον Μακουκούλα σε πρώτο πλάνο και τον Ηλία Κώτσιο να διακρίνεται στο βάθος από αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Σεβίλλη τη σεζόν 2004-05.
Ηθελε έτσι να… αποκαλύψει με έξυπνο τρόπο τη συνεργασία των δύο παικτών στον ΟΦΗ; Αυτό θα φανεί στις επόμενες ημέρες, αν και ο ίδιος ο Κώτσιος διέψευδε κατηγορηματικά σε όσους τον ρωτούσαν χθες την ύπαρξη συμφωνίας (επί της ουσίας κατατεθειμένο συμβόλαιο) με τους Κρητικούς. Ενδεχομένως και έτσι να του είχαν συστήσει από πλευράς διοίκησης των «μελανόλευκων», που ήθελε να προλάβει τις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας και πιθανόν γι’ αυτό διέψευδε χθες αργά το βράδυ και η ίδια το θέμα.
Βλέπετε, μεταξύ μερίδας του κόσμου και του Ηλία Κώτσιου είχε ανοίξει… διαμάχη προ διετίας, όταν ο Ελληνας στόπερ αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο ματς των Ιωαννίνων (10/1/11, 1-0 για τη Football League) είχαν συμβεί… πράματα και θάματα με οπαδό των γηπεδούχων να εισέρχεται στον αγωνιστικό και να επιτίθεται στον τερματοφύλακα των Κρητικών, Πολύχρονη Βεζυρίδη. Τότε ο Κώτσιος, που ανδρώθηκε στον ΟΦΗ (1997 έως καλοκαίρι του 2004) είχε κατηγορηθεί από οπαδούς των «μελανόλευκων» ότι είχε χτυπήσει κι εκείνος τον Βεζυρίδη, κάτι που, ωστόσο, διέψευσε κατηγορηματικά: «Αυτό είναι αστείο. Με το παιδί κάναμε μαζί διακοπές και δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνω». Η κόντρα, πάντως, δεν ξεχάστηκε.
Οταν, λοιπόν, πλησίαζε το ματς του β’ γύρου (15/5/2011, 4-1) ο Κώτσιος δήλωσε πως θ’ αγωνιστεί παρότι του συστήθηκε να μην το κάνει -λόγω των αντιδράσεων που θα υπήρχαν- από ανθρώπους του ΟΦΗ. Κι όντως αγωνίστηκε. Μάλιστα, μετά το τέλος του ματς πήγε στη συνέντευξη Τύπου κι εκεί… ξέσπασε.
«Εξι μήνες μετά το παιχνίδι των Ιωαννίνων έγινε ένας πόλεμος προς το πρόσωπο μου. Ενα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι απλώς ένα παιχνίδι. Οταν μπαίνει η οικογένεια και απειλούνται παιδιά…» πρόλαβε να πει με δάκρυα στα μάτια πριν ξεσπάσει σε λυγμούς και αποχωρήσει.

ΦΩΣ

Κοιτάνε ΠΑΟ στον ΟΦΗ και τίποτε άλλο

Μπορεί στο Ηράκλειο να ένιωθαν σαν να τους] έλειπε κάτι μετά την ολοκλήρωση της προχθεσινής αναμέτρησης με τον Αστέρα, όμως είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά, στο ματς με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν έκρυβε την πικρία του για το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει στο τρίποντο για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα της. Στα ευχάριστα για την ομάδα του Ηρακλείου, η επιστροφή του Παπάζογλου, που κατάφερε μάλιστα να αλλάξει και τη ροή της αναμέτρησης, υποχρεώνοντας τον Τσιώλη να παραδεχτεί πως «άλλος ΟΦΗ με Παπάζογλου και άλλος χωρίς». Ο ψηλόσωμος επιθετικός έδωσε άλλο όγκο και μπόι στήν επίθεση, συνέβαλε στην ισοφάριση και έπεισε ότι όσο θα περνάει ο καιρός θα ανεβάζει την απόδοσή του. Στα θετικά και οι., σεφτές στα γκολ με τον Περογαμβράκη, η εξαιρετική απόδοση του Δασκαλάκη, του Μπούρμπου και του Μακρή, και η γενικότερη διάθεση της ομάδας. Αν έπαιρνε και το τρίποντο, όλα θα ήταν… μέλι γάλα.
Κατά τα άλλα, μια ομάδα του ΟΦΗ αποτελούμενη από παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής (ή έπαιξαν λίγο) στο ματς με τογ Αστέρα… ξεμπούκωσε απέναντι στον Αλμυρό, τον οποίο φιλοδώρησε με εννιά τέρματα.
Για τον ΟΦΗ σκόραραν οι Ροβύθης (30′, 33′, 43′), Λαμπρόπουλος (19′, 45′), Ογιος (36′, 65), Κάλαϊτζιτς (25′) και Μιλιάζες (47′). Νιμανί και Δαμιανάκης σημάδεψαν από μια φορά τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.
Για τον ΟΦΗ ξεκίνησαν οι: Φερνάντες, Μιλιάζες, Στάθης, Ζόρο, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Φραγκουλάκης, Όγιος, Λαμπρόπουλος, Ροβύθης, Νιμανί. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Βιτώρος, Φαζός, Κυζιρίδης και Αγριμάκης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook