“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Το «κοπέλι» έγινε… άνδρας

Και τυπικά παίκτης του ΟΦΗ για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι από χθες ο Μπάμπης Δαμιανάκης, που στο Ηράκλειο θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κρητικού ποδοσφαίρου. Η έλλειψη στόπερ στο ρόοτερ της ομάδας (το θέμα του Κώτσιου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη) οδήγησε την ΠΑΕ σε αυτήν την κίνηση.
Η ένταξη του στη μεγάλη ομάδα εντάσσεται στο πλάνο της προώθησης ταλέντων που έχει ξεκινήσει ο ΟΦΗ και είναι ο τρίτος κατά σειρά παίκτης μετά τους Γιαγκιόζη και Κολιακουδάκη που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο οε διάστημα 6 μηνών.

Sportday

Ούτε χθες μπήκε ο Γκαλέτι

Οσο πλησιάζουν οι μέρες για τον αγώνα του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να παίξει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. 0 Αργεντινός άσος εγκατέλειψε τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης νιώθοντας σφίξιμο στον δικέφαλο, το οποίο δεν λέει να υποχωρήσει. Ο Γκαλέτι δεν προπονήθηκε ούτε χθες και σήμερα είναι η καθοριστική ημέρα. Εάν καταφέρει να μπει στο πρόγραμμα χωρίς ενόχληση, τότε ίσως μπορέσει να είναι παρών ΟΊΟ μΟΤς το Σαββάτου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Παύλος Δερμιτζάκης θα τον κρατήσει για το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Μανώλη Μονιάκη. που κι αυτός κουβαλά πρόβλημα στον δικέφαλο αηό τον αγώνα της περασμένης Κυριακής.
Μάλιστα, επειδή ο Μονιάκης έχει ευπάθεια στο συγκεκριμένο σημείο, στον ΟΦΗ φοβούνται τα χειρότερα. Οπότε κι αυτόν ο Δερμιτζάκης μάλλον θα τον προφυλάξει για την αναμέτρηση με τον τον ΠΑΟΚ. Εν τω μεταξύ, χθες προωθήθηκε στους επαγγελματίες ο Μπάμπης Δαμιανάκης. που το καλοκαίρι είχε ακολουθήσει την πρώτη ομάδα στην προετοιμασία. Υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας κι επειδή είναι στόπερ η ένταξή του στη «μεγάλη» ομάδα ίσως αποτελεί σημάδι πως η ΠΑΕ δεν θα προχωρήσει τελικά στην επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Ηλία Κώτσιο. αφού συνεχίζονται οι αντιδράσεις από μερίδα οπαδών για την απόκτησή του.

ΦΩΣ

Δύσκολα για Γκαλέτι και Μονιάκη

Δεν πρόλαβαν να χαρούν με την επιστροφή του Θανάση Παπάζογλου στον ΟΦΗ και προέκυψαν νέα προβλήματα τραυματισμών που καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή των Γκαλέτι και Μονιάκη στο ματς με τον ΠΑΟ. Αν δεν είναι ήδη δεδομένη η απουσία και των δύο, κάτι που θα οριστικοποιηθεί μέσα στην ημέρα. Για τον Γκαλέτι οι φόβοι των ανθρώπων του ΟΦΗ φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς όλα δείχνουν ότι ο Αργεντινός έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, θα χρειαστεί να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, αφού το πιθανότερο είναι να μη χάσει μόνο το ματς με τον ΠΑΟ. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Μονιάκη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις’στη γάμπα και η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Στον αντίποδα των προβλημάτων αυτών υπάρχει η συνεχώς βελτιούμενη κατάσταση του Παπάζογλου, ο οποίος αναμένεται να πάρει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΦΗ προτίθεται να καλέσει άμεσα τον Αλέξανδρο Περογαμβράκη προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο άμεσης ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Το συμβόλαιο του παίκτη τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι και η διοίκηση του ΟΦΗ θέλει να κλείσει το θέμα από τώρα, καθώς τον Ιανουάριο θα έχει το δικαίωμα όχι απλώς να συζητήσει αλλά και να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του.
Κατά τα άλλα, πενταετές επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε στον ΟΦΗ ο 1 βχρονος Μπάμπης Δαμιανάκης. Στη σχετική ανακοίνωση της ηρακλειώτικης ΠΑΕ αναφέρεται: «Επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ, διάρκειας 5 ετών, υπέγραψε σήμερα ο Μπάμπης Δαμιανάκης, προερχόμενος από την ομάδα Κ20 του συλλόγου. Ο Δαμιανάκης είναι γέννημα θρέμμα του ΟΦΗ, καθώς ξεκίνησε από τις ακαδημίες του συλλόγου το 2002 και περνώντας από όλα τα τμήματα, στα περισσότερα εκ των οποίων ήταν αρχηγός, έφτασε να γίνει επαγγελματίας σε ηλικία 18 ετών (γεννηθείς στις 14/4/1995). Ο Δαμιανάκης, που εντάσσεται στο πλαίσιο που έχει θέσει η ΠΑΕ από την περσινή περίοδο, ανά«αένουν» Περογαμβράκη στον ΟΦΗ πτύξης των ακαδημιών και προώθησης των ταλέντων στην πρώτη ομάδα, είναι ο τρίτος παίκτης, μετά τους Γιαγκιόζη και Κολιακουδάκη, που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο σε διάστημα 6 μηνών και είναι δεδομένο ότι και άλλοι ταλαντούχοι παίκτες θα ακολουθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα». Λίγο μετά τις υπογραφές ο νεαρός ποδοσφαιριστής δήλωσε τα εξής στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Νιώθω χαρά και περηφάνια που ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Πουλινάκη και τον προπονητή κ. Δερμιτζάκη που με εμπιστεύτηκαν και να ξέρουν ότι θα δίνω καθημερινά το 100% των δυνατοτήτων μου για να τους δικαιώσω. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που είχα στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, που ο καθένας ξεχωριστά με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, γιατί πλέον οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, αλλά συνάμα είμαι αισιόδοξος και αποφασισμένος ότι θα ανταποκριθώ στην πρόκληση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook