«Ο Δερμιτζάκης μπορεί να πετύχει στον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το νέο ΟΦΗ τονίζοντας ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης χρειάζεται στήριξη και υπομονή.

Aναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παματθαιάκης

Για τον ΟΦΗ: «Τον είδα σε όλα τα παιχνίδια. Είναι μια νέα ομάδα με πολλά καινούργια παιδιά και θέλει υπομονή. Είδα ένα ΟΦΗ πολύ καλό με τον Αστέρα Τρίπολης και αυτό πιστώνεται στον προπονητή του. Θα είναι άδικο για τον οποιοδήποτε να βγάλει από τώρα συμπεράσματα. Αν αυτά τα παιδιά χρόνο με τον χρόνο δεθούν και επειδή έχει έναν πολύ καλό προπονητή η ομάδα θα πετύχει. Θέλει υπομονή και πίστωση χρόνου. Είμαι σίγουρος πως ο Παύλος μπορεί να δέσει την ομάδα και να πετύχει. Είναι άδικη όλη η πίεση που δέχονται οι προπονητές που έχουν να διαχειριστούν μια ομάδα με 10 και 15 νέους παίκτες. Δεν γίνονται αυτά. Μέσα σε 1,5 μήνα είναι δυνατό να δεθούν. Είναι πολύ άδικο αυτό. Αν είναι δυνατόν, θέλουν το χρόνο τους όπως όλες οι δουλειές».

Για το αν είναι άδικη η κριτική στον Δερμιτζάκη: «Συνήθως αυτό γίνεται με δικά μας παιδιά. Προηγούμενη προπονητές που δεν είναι από την Κρήτη δεν έχουν δεχθεί τέτοια πίεση. έχει δείξει τα δείγματα γραφής του και είναι πολύ άδικο αυτό που γίνεται. Ο ΟΦΗ πήρε καλους ποδοσφαιριστές. Οι επιλογές είναι καλές πήρε και ονόματα και παιδιά φιλόδοξα. Κράτησε παίκτες κλειδιά και δεν γίνεται να μην πάει καλά. Θέλει υπομονή και τώρα που θα μπει και ο Παπάζογλου και ο Λαμπρόπουλος η ομάδα θα πάει πολύ καλά. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι φέτος ο ΟΦΗ από τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο κόσμος πρέπει να έχει αυτήν την προσδοκία αλλά την έχει 100% και ο προπονητής. Θέλει υπομονή και ηρεμία. Με γρίνια δεν γίνεται τίποτα. Όλα αυτά δεν έχουν καλό αντίκτυπο».

Για την αποχώρηση του ίδιου από την Ξάνθη: «Ήταν κάτι ξαφνικό και επί της ουσίας δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει αυτό. Οδήγησαν κάποια πράγματα το Νίκο σε αυτό και επειδή ήμουν μαζί του ήμουν υποχρεωμένος να κάνω το ίδιο. Πραγματικά δεν υπήρχε λόγος και αν κάνω ένα flush-back η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε στον επόμενο γύρο του Europa League και αποκλείστηκε στην συνέχεια από μια ομάδα που δεν έχει ούτε ισοπαλία και αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες. Αν αναλογιστεί κανείς αυτά και ότι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές χάσαμε στην Τούμπα και στο Καραισκάκη που οι περισσότεροι θα ηττηθούν και στα δύο ματς στην έδρα μας κερδίσαμε σε ένα τοπικό ντέρμπι και ήρθαμε ισόπαλοι με τον Εργοτέλη παίζοντας πολύ καλά, για μένα δεν υπήρχε λόγος να διακοπεί αυτή η συνεργασία».

Αν έπαιξε ρόλο η ανακοίνωση του Χρήστου Πανόπουλου στην αποχώρηση του Νίκου Καραγεωργίου από την ομάδα: «Είσαι μέσα στο θέμα που λες και ο Νίκος εκνευρίστηκε από αυτό. Ήταν κάτι άτοπο και κανένας προπονητής δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Δεν θέλω να σταθώ, δεν είναι δικιά μου δουλειά αλλά πιστεύω η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν το φιτίλι για να πάρει φωτιά και οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. Νομίζω δεν θα το ανεχόταν κανείς. Στο ημίχρονο ενός παιχνιδιού και ειδικά με τον Ολυμπιακό».

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από την δουλειά του στην Ξάνθη: «Από την στιγμή που φεύγεις δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Αφήνεις κάτι στην μέση. Δουλέψαμε πάρα πολύ επαγγελματικά και αυτο είναι προς τιμή του σωματείου. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο η Ξάνθη σε θέματα οργάνωσης και γενικά στα πάντα. Όταν αφήνεις όμως κάτι στην μέση δεν μπορείς να μην νιώθεις μια στεναχώρια και μια πικρία».

Για την συνέχεια: «Προπονητές είμαστε, έχουμε χαράξει ένα δρόμο και είμαστε υποχρεωμένοι ότι παρουσιαστεί να το έχουμε στα υπ’ όψιν».

Για τoν Εργοτέλη τον οποίο και αντιμετώπισε: «Έχει έναν πάρα πολύ άξιο προπονητή. Από τους πιο αξιόλογος και είχα την τύχη να ήμουν μαζί του στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ. Ο Εργοτέλης είναι η πιο δεμένη ομάδα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Έχει πετύχει στις μεταγραφές και έχει μια αφετηρία πιο μπροστά από τους άλλους. Είναι η ομάδα που ξεκίνησε πιο δεμένη από τους άλλους. Αν βγάλεις τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό εγώ δεν βλέπω να ξεχωρίζει πολύ καμιά άλλη ομάδα».

Για το αν μπορεί να έρθει εύκολα η παραμονή για τον Εργοτέλη: «Αν δείχνει την ίδια εικόνα δεν θα έχει τέτοιο πρόβλημα. Στο μεταξύ μας παιχνίδι μπορεί να μην ήταν τόσο καλός αλλά είχε πλάνο στο παιχνίδι της και νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα. Έχει έναν καλό κορμό, έχει πετύχει στις μεταγραφές και θα πάει καλά. Ο Εργοτέλης έχει και μια μεγάλη αβάντα εκτός από τον κόουτς. Τον Λαμπράκη που είναι μεγάλη “γάτα” και ξέρει που πονάει η ομάδα, ξέρει την αγορά. Ο Σταύρος ξέρει από αυτά».

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook