Δασκαλάκης: “Είναι ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ με δηλώσεις του στο NOVAΣΠΟΡΦΜ μίλησε για το ματς με τον Παναθηναϊκό τονίζοντας αλλά και για την τύχη που έχει παίξει τον δικό της ρόλο στην πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σήφης Δασκαλάκης

Για το ξεκίνημα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα: «Προσωπικά νομίζω ότι το γκολ είναι καθαρά θέμα τύχης. Έχουμε κάνει πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά δεν έχει έρθει το γκολ. Έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στην έδρα μας, αλλά έχουμε πετύχει μόλις ένα γκολ. Τα γκολ, όμως, φέρνουν τις νίκες και εκεί στοχεύουμε».

Για το αν βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο προπονητής του, Παύλος Δερμιτζάκης: «Εμείς παίζουμε μπάλα και όχι ο προπονητής. Όλοι δουλεύουμε μαζί για να πάμε μπροστά. Με τον Αστέρα Τρίπολης κάναμε 24 τελικές προσπάθειες και καταφέραμε να πετύχουμε 1 γκολ. Στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Το γκολ είναι καθαρά θέμα τύχης και δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος: «Ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός ήταν όπως στο παρελθόν, ποτέ δεν πρέπει να λες ότι ένα ματς είναι χαμένο. Πρέπει να παλέψεις για τη νίκη, ακόμα και αν πρόκειται να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Δεν πρέπει να σταθούμε σε κάποιον ποδοσφαιριστή περισσότερο. Είναι ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη. Δεν είναι κίνητρο για εμάς το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Έτσι κι αλλιώς έχουμε κίνητρο να πάρουμε τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός, έχει ιστορία, το γήπεδό του θα είναι γεμάτο, αλλά δεν μας φοβίζει κάτι και εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στη Λεωφόρο».

Για την κατάστασή του, ύστερα από την επιστροφή του στην Κρήτη (μετά το πέρασμά από Ολυμπιακό και Βέροια):

«Ήταν καθαρά θέμα συγκυριακό. Δύο χρόνια δεν πήγα καλά, αλλά παρέμεινα σταθερός και συγκεντρωμένους στους στόχους μου και συνέχισα να δουλεύω και τώρα ήρθαν καλύτερες μέρες για εμένα».

Για την παρουσία του στον ΟΦΗ:

«Κάτι χρωστούσα στον εαυτό μου. Κάτι χρωστούσε ο ΟΦΗ, με ευκαιρείς που δεν είχα πάρει. Θα τα βρούμε (γέλια)».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν επενδύσει τα περισσότερα χρήματα και κάποια στιγμή θα ξεφύγουν. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Για τους νεαρούς παίκτες

«είχαμε παραμελήσει τις ακαδημίες και τα λεφτά που υπήρχαν τα έδιναν σε ξένους παίκτες, χωρίς να προσδίδουν το κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο, αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook