«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

GOAL: Να… τρέξει για την απόδραση

ΜΕ «ΟΠΛΟ» ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙ ΘΕΣΗΣ Ο ΟΦΗ ΨΑΧΝΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΤΕ (!)

Κόντρα στην αρνητική παράδοση που τον θέλει να μην έχει κερδίσει ποτέ στο γήπεδο της Λεωφόρου, με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι εκτός αλλά πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα θα παραταχθεί ο ΟΦΗ στο σημερινό ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα θα κυνηγήσουν το τρίποντο κόντρα στο «τριφύλλι», ποντάροντας στα προβλήματα που παρουσιάζει μέχρι στιγμής ο αντίπαλος στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από το στρατόπεδο των «μελανόλευκων» άπαντες μιλούσαν για μια ομάδα που δεν… φοβίζει.
Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά και πρώτα από όλα η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη θα είναι αυτή που πρέπει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης αν θέλει να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από το «Απόστολος Νικολαΐδης».
Μια εικόνα ανάλογη με εκείνη στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αν όχι καλύτερη, όπως άλλωστε έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Καβαλιώτης τεχνικός.
Στον αγωνιστικό τομέα, η απουσία του Λουτσιάνο Γκαλέτι δεν φαίνεται να αλλάζει τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Τη θέση του Αργεντινού στο δεξί άκρο της επίθεσης θα πάρει ο Αλέξης Περογαμβράκης, με τον Θανάση Παπάζογλου αυτή τη φορά να ξεκινάει στο αρχικό σχήμα. Με τους Περογαμβράκη και Κουτσιανικούλη στα άκρα είναι ξεκάθαρη η διάθεση του Δερμιτζάκη να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό από τις πτέρυγες με δύο ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν για την ταχύτητά τους.
Από κει και πέρα στην χθεσινή τελευταία προπόνηση ο Φραγκουλάκης παραπονέθηκε για κάποιες μικροενοχλήσεις και έμεινε εκτός 19άδας. Ο Η0 Αλέξης Περογομβράκης καλείται να καλύψει το κενό του τραυματία Λουτσιάνο Γκαλέτι ρακλειώτης μέσος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν είναι στην αποστολή, αν και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είχε μείνει εκτός για αγωνιστικούς λόγους.

SPORTDAY: Σαν να πληρώνουμε τρεις ομάδες!

Για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να εξυγιανθεί οικονομικά ο ΟΦΗ μίλησε ο Μ άνθος Πουλινάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.
0 ισχυρός άνδρας των Κρητικών μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν και κυρίως για τις πολλές παλαιότερες οφειλές που βρήκε. «Είμαστε μια διοίκηση που ανέλαβε τον περσινό Αύγουστο.
Πάνω απ’ όλα. έχουμε στόχο την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου και θα είναι ό.τι καλύτερο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω κάθε μήνα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα 5Α ποδοσφαιριστές και προπονητές και είναι σαν να πληρώνουμε τρεις ομάδες. Και παράλληλα φροντίζουμε να είμαστε εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις μας. πληρώνοντας την Εφορία και ό.τι άλλες εκκρεμότητες έχει ο ΟΦΗ. Προσέχουμε πού πηγαίνει το κάθε ευρώ προκειμένου να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη σχολίασε και την απόδοση των οφειλών σε δόσεις που γίνεται, αλλά και το μπάτζετ της ομάδας.
«Εχουμε μπει σε μια δοσοποίηση ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ 0 ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ Μετά τους Γκαλέτι και Μονιάκη, νοκ άουτ από το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τέθηκε και ο Φραγκουλάκης λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Τη θέση του Μονιάκη θα πάρει ο Μιλιάζες. ενώ ο Παπάζογλου θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Οι Ζε Εντουάρντο και Λαμπρόπουλος διεκδικούν μία θέση στο αρχικό σχήμα.
οφειλών γιατί σαν ΟΦΗ θέλουμε να πληρώνουμε τις οφειλές μας και προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς. Τώρα αν καθυστερούμε στις δόσεις μας 10 ημέρες, αυτό δεν είναι καθυστέρηση. Με το σύνολο των ποδοσφαιριστών που πληρώνουμε δεν έχουμε πρόβλημα, με εξαίρεση 1-2 παιδιά που δεν ξέρω για ποιον λόγο δημιουργούν πρόβλημα. Μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ που επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί κάθε χρόνο μια θέση για την Ευρώπη, μπορεί να το κάνει με ένα μπάτζετ στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μπάτζετ γύρω στο 1 εκατομμύριο. Αν θέλαμε να μιλάμε μόνο με νούμερα, θα έπρεπε να έχουμε ακόμα μικρότερο μπάτζετ. Ομως. πρέπει να συνδυάζουμε και την ιστορία του ΟΦΗ με την πορεία της ομάδας. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές», ήταν τα λόγια του.

ΦΩΣ: Πίστη για Θετικό αποτέλεσμα στον ΟΦΗ
Χωρίς τους τραυματίες Λουτσιάνο Γκαλέτι, Μιχάλη Φραγκουλάκη και Μανώλη Μονιάκη, αλλά και τον ανέτοιμο Μακουκούλα, θα παραταχθεί σήμερα ο ΟΦΗ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι Κρητικοί μπορεί να μην έχουν στη διάθεσή τους τον Αργεντινό, αλλά έχουν την πίστη ότι μπορούν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι το ξεκίνημα τους στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι αυτό που περίμενε ο κόσμος και η διοίκηση και σκοπός είναι αρχής γενομένης από το σημερινό ματς να αρχίσουν τα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης πήρε μαζί του 19 ποδοσφαιριστές: Δασκαλάκης, Φερνάντεζ, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Στάθης, Ζορό, Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Βερόν, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Νιμανί, Παπάζογλου, Περογαμβράκης, Ροβίθης, Όγιος και Ζε Εντουάρντο.
Ο Καβαλιώτης κόουτς προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει για μια ακόμα φορά τον Δασκαλάκη στο τέρμα. Δεξί μπακ ο Μπούρμπος, αριστερό ο Μιλιάζες, ενώ το κέντρο της άμυνας θα συνθέτουν οι Ζβασίγια και Τριποτσέρης. Στα χαφ οι Βερόν και Μακρής, δεξιά στην επίθεση ο Περογαμβράκης, αριστερά ο Κουτσιανικούλης, ενώ ο Ζε Εντουάρντο θα κινείται πίσω από τον προωθημένο Παπάζογλου που επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά τον τραυματισμό του.
Ο Δερμιτζάκης σχολίασε για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: «Καταρχάς ο κόσμος έχει δικαιολογημένα απαιτήσεις από την ομάδα, αφού φέτος υπήρξε ενίσχυση του ρόστερ, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ρυθμό και να μην είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τέτοια για να μας βοηθήσουν βαθμολογικά και ψυχολογικά.
Υπάρχει μία γκρίνια που είναι φυσιολογική. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να είμαστε καλύτεροι, κάτι που το βλέπουμε σε κάθε αγώνα ξεχωριστά».
• Για την προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ μίλησε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης, στον Alpha 98,9. Μεταξύ άλλων είπε: «Ο φετινός ΟΦΗ όπου και αν παίζει, πάει για να κερδίζει. Δεν λέει τίποτα το ότι δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Εμείς έχουμε κοιτάξει να δημιουργήσουμε μια ομάδα με ένα πλάνο τριετίας. Από τη διοίκηση δεν υπάρχει άγχος αλλά πίστη και επιμονή. Αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά για εμάς ώστε η ομάδα να βρει τον δρόμο της και να ορθοποδήσει μέσα στα επόμενα χρόνια».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook