«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday: “Τιτίβισμα”

Mε δήλωση που διάβασε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου της κρητικής ΠΑΕ Μανώλης Χρονάκης. υποστήριξε ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ θέλει να καταδικάσει τη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) διαιτησία και αναφερόμαστε σε τρεις Φάσεις που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Στη φάση του Κουτσισνικούλη, στο γκολ του Παναθηναϊκού, αλλά και στην απόφαση για τον Παπάζογλου. Η ΠΑΕ ΟΦΗ απαιτεί 50-50 σε όλα τα παιχνίδια, κάτι που δεν έγινε στο σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι. Δεν ζητάμε το παράλογο, είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ανάλογα. Περιμένουμε το τιτίβισμα του κυρίου Αλαφούζου για τη σημερινή διαιτησία».
• Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν μολότοφ στο συνεργείο της Nova κι ότι προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές.
• Ο Νίκος Μαρινάκης αποχώρησε με ένα σφίξιμο στον δικέφαλο, αλλά στο τέλος του αγώνα το ιατρικό τιμ υποστήριζε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Δεν αποκλείεται πάντως στο ματς Κυπέλλου με τον Εργοτέλη να προφυλαχθεί.

ΦΩΣ: ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΑ Ο ΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ 46,30

Πριν καλά καλά οι ο μάδες βγουν από τα αποδυτήρια, για το άλλο ένα ήμισυ του αγώνα, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η κρητική έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Λίνκολν Ζβασίγια! Ο αμυντικός από τη Ζιμπάμπουε συγκράτησε αντικανονικά τον Μάρκους Μπεργκ, που ξεδιπλώθηκε σε ελεύθερο χώρο, μέ σκοπό να φτάσει ως το κατάλληλο σημείο και να επιδιώξει το γκολ, I αυτό που τελικά σημείωσε στο 65′, με διαφορετικό τρόπο.
··· ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ για την ορθότητα της απόφασης του Δασκαλόπουλου για την κάρτα, με την οποία ο ΟΦΗ έμεινε «κολοβός» και το πλήρωσε με ήττα, που θα μπορούσε να είχε αποφύγει. Να παρέμενε το 0-0, αν ίσχυαν τα δεδομένα του α’ ημιχρόνου και αν ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να ήταν με ανύπαρκτη οργάνωση στο παιχνίδι του και να στηριζόταν μόνο στη ζωηράδα και στην έντονη κινητικότητα των τριών επιθετικών του, Αμπεΐντ (Γαλλοαλγερινού) – Μπεργκ (Σουηδού) – Ατζαγκούν (Νιγηριανού).
··· ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΗΡΞΑΝ για το κατά πόσο ήταν σωστή, από μέρους του Κορίνθιου διαιτητή, η αντιμετώπιση του κεντρικού αμυντικού του ΟΦΗ στην κοκορομαχία του 44′ προς 45′.
Τότε που. ο Ζβασίγια δεν εί· χε πρόθεση «να σημαδέ ψει» στο πρόσωπο τον Μπεργκ, αλλά με τη φόρα που είχε συνέχισε την προσπάθειά του, το κυνήγι της μπάλας, και ενώ αυτή είχε βγει σε πλάγιο άουτ. Ο Σουηδός επιθετικός, εκμεταλλευόμενος τη θερμή «έδρα», έλυσε το ζωνάρι του και κινήθηκε με το κεφάλι κατά του αντιπάλου. Ναι μεν δεν έριξε κεφαλιά, αλλά κάτι λέει ο κανονισμός για πρόθεση… Και αφού ο Δασκαλόπουλος έκρινε πως η ενέργεια του Ζβασίγια ήταν για κίτρινη κάρτα, με τον ίδιο τρόπο όφειλε «να περιποιηθεί» και τον εριστικό αλά Ζέκα σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση.
··· Ο ΛΙΝΚΟΛΝ ΕΦΥΓΕ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ανάμεσα στα δύο ημίχρονα με την κίτρινη κάρτα και ασφαλώς με το απόλυτα δικαιολογημένο παράπονο «γιατί μόνο σε μένα;». Επέστρεψε από τα αποδυτήρια, για το 6′ μέρος. Και με το που αντιμετώπισε την πρώτη κιόλας δύσκολη (αποκλειστικά αγωνιστική αυτή τη φορά) περίπτωση, χρεώθηκε με κάρτα, οπότε ο δρόμος στο πι και φι ξανά για τα αποδυτήρια. Με τον Μπεργκ να απολαμβάνει «την επιτυχία» πως αυτός προκάλεσε τον αποδεκατισμό του αντιπάλου και ότι στο 65′ ο ίδιος, μαζί ΤΟ ΓΚΟΛ • Το 1-0 στο 65′ με τη φάση να την ξεκινάει από δεξιά ο Ατζα γκούν, η μπάλα αριστερά στον Μπεργκ, αυτός απέφυγε τον Μπούρμπο, έκλινε προς τα μέσα, μεταβίβασε στον Αμπεΐντ, που ήταν προ της περιοχής και με την πλάτη γυρισμένη στην εστία. Ο Γαλλοαλγερινός επέστρεψε την μπάλα στον ΜΠΕΡΓΚ, ο οποίος με θαυμάσιο δεξί σουτ, από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Δασκαλάκη.
με τους άλλους δύο ξένους επιθετικούς συμπαίκτες του, αξιοποίησαν άριστα ότι «έλειπε και ο Ζβασίγια» και έκαναν το 1-0. Το ένα και μοναδικό γκολ, που αποδείχτηκε αρκετό για την «πράσινη» επιστροφή στις νίκες και την ανακούφιση του Γιάννη Αναστασίου πως τουλάχιστον για κάποιες ημέρες θα κοπάσει η άκρατη «Γιωργο-Δωνολογία» περί αντικατάστασης του.
·#· ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ στα περί την απόδοση των δύο ομάδων, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναρωτηθούμε -γιατί όχι απευθυνόμενοι και προς την πανέμορφη παρατηρητή διαιτησίας, την Ιωάννα Κωνσταντινίδου- τι ακριβώς έγινε στη φάση του 60′.
Τότε που ο Κουτσιανικούλης έφυγε σαν σφαίρα, πάτησε στην αθηναϊκή περιοχή, είχε…
«του ποδιού του» τη μονομαχία με τον Καπίνο, με πολλές πιθανότητες για το «0-1».
Όμως, ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας του Ηρακλείου υποχρεώθηκε «να τραβάει τα μαλλιά του», γιατί διακόπηκε η προσπάθειά τού, προκειμένου να εκτελεστεί…
φάουλ, που είχε υποπέσει ο Λαγός στον Παπάζογλου.
Δεν εφαρμόστηκε το «πλεονέκτημα» και αφαιρέθηκε το δικαίωμα από τον «Κούτσι» να διεκδικήσει άμεσα το σκοράρισμα; Γιατί να υποδείχτηκε (από τον Κορίνθιο Καρσιώτη;) «οφσάιντ», όχι μόνο δεν υπήρχε τέτοιο, ούτε και αν γινόταν, για μια φάση, βοηθός ο συμπατριώτης του Καρσιώτη, ο… Γιώργος Δούρος, κατά το περιλάλητο Αλεφαντικό ντέρμπι, επίσης στη Λεωφόρο, που με τη μη αποβολή και του, Κυργιάκου καθορίστηκε το αποτέλεσμα και ο τίτλος του πρωταθλήματος. Αλλά η πράξη έδειξε για χθες ότι δεν ήταν το δήθεν οφσάιντ ο λόγος που «απαγορεύτηκε» από τον Κουτσιανικούλη να ολοκληρώσει την επίθεση του. Ήταν… το φάουλ, γιατί αυτό εκτελέστηκε, ως η συνέχεια του αγώνα! ··· Η ΚΟΜΒΙΚΗ ΦΑΧΗ του 60′ αφενός και το «ΟΦΗ… χωρίς ουρά σε όλο το β’ ημίχρονο» καθόρισαν το αποτέλεσμα υπέρ του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο για την ισοπαλία. Και μάλιστα χωρίς γκολ. Γιατί και από τις δύο ομάδες έλειψαν οι παίκτες ή ο παίκτης που θα οργάνωνε το επιθετικό κομμάτι. Παρ’ ότι και στους δύο αντιπάλους οι επιθετικοί ήταν οι πιο αποφασιστικοί και με την περισσότερη διάθεση, κινητικότητα, συγκεκριμένα οι τρεις ξένοι λεγεωνάριοι, από την «πράσινη» πλευρά (Αμπεΐντ Μπεργκ – Ατζαγκούν) και οι τρεις της ελληνικής ταξιαρχίας από την άλλη (Κουτσιανικούλης – Παπάζογλου – Περογαμβράκης), υστέρησαν σε απελπιστικό βαθμό οι κεντρικοί. Σκέτη απογοήτευση πάλι ο Κροάτης Πράνιτς, που δείχνει ή εντελώς έξω από τα νερά του ή κάτι σαν «παλαίμαχος». Το ίδιο και ο Ζέκα, ο οποίος φάνηκε πάλι σαν ξεζουμισμένος από την περσινή σεζόν. Ναι μεν ο Πορτογάλος δεν είναι ο μπαλαδόρος που ο Παναθηναϊκός περιμένει την τεχνική, την κάθετη μπαλιά, την ποιότητα του πολυδιαφημιζόμενου Κροάτη, αλλά με τα δαιμονιώδη τρεξίματα και την εκμετάλλευ ση του κενού χώρου άλλοτε έδινε λύσεις. Σχεδόν μηδέν και χθες το δίδυμο, από το οποίο ο Αναστασίου περιμένει τα περισσότερα. Διόλου τυχαίο πως και οι δύο έγιναν αλλαγή, με τον Ντίνα (από το 59′) να αναλαμβάνει από δεξιά να κατεβάσει την μπάλα και να διεισδύσει και τον Μέντες (από το 79′) να παίξει άμυνα, για να μη χαθεί το πολύτιμο, κάτω από τόσες αρνητικές αγωνιστικές συνθήκες, 1-0. Μετά(το 65′, που ο Σουηδός παραβίασε την εστία του Δασκαλάκη, ο Παναθηναϊκός «υπήρχε» βασικά και κύρια, γιατί ο ΟΦΗ είχε κουραστεί, ως αποδεκατισμένος (από το 45′ 30″), αλλά και «χάρη» στην τρομερή πίεση που ασκούσαν οι «εξέδρες» στον Γιώργο Δσσκαλόπουλο.
··· «ΑΝΕΚΔΟΤΟ», ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, αυτό που επιχειρήθηκε να προβληθεί, από το 84′ και ως το 93′. Ότι…
«και ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα, λόγω δύο καρτών στον Ρισβάνη, στο 30′ και στο 84’»! Ώστε… το ίδιο ήταν το «με 10 σε όλο το ημίχρονο» και το «με δέκα και λίγα λεπτά» – και ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης από το 74′ είχε αντικαταστήσει τον πιο μαχητικό επιθετικό του, τον ταχύτατο «Κούτσι», με τον μέσο Κάλαϊτζιτς.
Φυσικά και έλειπε πάρα πολύ ο «Κούτσι» στο τέλος, ενώ ο Σέρβος δεν προσέφερε τίποτε, ούτε στον τομέα της εκτέλεσης των φάουλ, αφού στο 81′ και στο 89′, αντί για νορμάλ χτυπήματα, χρησιμοποιήθηκαν κάποιες κομπίνες, οι οποίες ήταν ιδανικές… για την ανακούφιση του αγωνιστικά πενιχρότατου Παναθηναϊκού. Έχουμε τη γνώμη ότι ο κόουτς του ΟΦΗ εκτίμησε υπερβολικά τον παράγοντα «στημένα», γιατί και στο α’ ημίχρονο αυτά επικαλέστηκε, κατά το πλείστον, ποντάροντας στην απειρία ή σε ό,τι άλλο από το δίδυμο Τριανταφυλλόπουλου – Ρισβάνη. Κακώς επέμενε ο Παύλος σε αυτό τον τρόπο, για να απειλήσει άμεσα τον Καπίνο, που δεν χρειάστηκε, σε όλο το ματς, ούτε μία δύσκολη απόκρουση.Ή μπάλα έπρεπε να είχε παιχτεί σχεδόν κατά κόρον πάνω στο χορτάρι, χάρη στους Κουτσιανικούλη – Περογαμβράκη, αλλά ακριβώς εδώ έρχεται η απάντηση: «Δεν υπήρχε ικανός μπαλαντέρ». Και ακόμη: «Έλειψε κραυγαλέα ο δεινός σεντραδόρος, ο Γκαλέτι»! ··· Ο ΠβΡΓΟΕ ΔΑΖΚΑΛΟΠΟΥΛΟΕ ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα, έδειξε ότι είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά για να μην επηρεαζόταν από τη γνωστή, για τις απαιτήσεις της, «έδρα».; Μετά το ημίωρο έδειξε ολοφάνερα πως η ατμόσφαιρα τον έφθειρε, αγωνιζόταν με τη σφυρίχτρα του «στην πρίζα της εξέδρας» και ήταν επόμενο πως αποφάσεις του θα περιείχαν και λάθη. Πόσης σοβαρότητας ήταν αυτά τα λάθη, ίσως ο Κορίνθιος… νά ήταν τυχερός, γιατί η ΚΕΔ είχε αναθέσει σε μια διαιτητοκυρία -σκέτο μοντέλο- να τον κρίνει. Δεν μπορεί κανένας να ζητάει, από διαιτητίνες, να μεταμορφώνονται σε… «σιδηρές», για να συντάσσουν εκθέσεις σχετικές με το… «διαβολικό σιδεράκι» (σφυρίχτρα) που κόβει είτε κεφάλια είτε ουρές, όπως χθες βράδυ του ΟΦΗ! ΠΑΟ – ΟΦΗ 1-0 ΠΑΟ (9-3-3) Καπίνο 5,5 – Μαρινάκης 5 (λ. τρ. 72′ ΣίΑνιενφεΑντ. 6) Τρια νταφυηηόηουηος 6 Ρίσβάνης 6 Νάνο 5,5 – Ζέκα 4 (αρχή· γός, 59′ Ντίνος 5,5) Λαγός 5,5 Πράνιτς 4 (79′ Μέντες 5) Αμπεΐντ 7 Μπεργκ 7 Ατζαγκούν 7 Πάγκος: Κοτσόϋης, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Καρέλλης Προπονητής: Γιάννης Αναστασίου 6 ΟΦΗ (9-2-3-1) Αασκαλάκης 5,5 – Μπούρμπος 5,5 (από 85′ υπαρχηγός) Ζβα σίγια 4 (ως το 46′) Τριποτσέρης 5 Μίλιαζες 5,5 – Βερόν 5 (αρχηγός, 85′ Λαμπρόπουλος) Μακρής 5 – Κουισιανικού λης 6,5 (74′ Κάλαϊτζιτς 4) Ζε Εντουάρντο 6 (53′ Ζορό 5) Περογαμβράκης 6,5 – παπάζογλου 6 Πάγκος: Φερνάντες, Όγιος, Στάθης, Νιμανί Προπονητής: Παύλος Δερμιτζάκης 6 Διαιτητές: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορίνθου) 6 και Αν.
παπαπέτρου (Αθήνας) Βοηθοί: Μ. Καρσιώτης (Κορίνθου), Γ. Γεωργιάδης (Κοζάνης) Παρατηρητής: Ιωάννα Κωνσταντινίδου (Αυτ. Αττικής) Κίτρινη: 66′ Ντίνος (φάουλ) Κόκκινες: 44′ και 46′ Ζβασίγια (Μπεργκ) και Ρΐββάνης (30′ Παπάζογλου, 84’περογαμβράκη) Φωνάζουν οι Κρητικοί Η φάση του 61′ με τον Κουτσιανικούλη να βγαίνει φάτσα με τον Καπίνο και τον Δασκαλόπουλο να γυρίζει τη φάση πίσω για φάουλ υπέρ του ΟΦΗ, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στις τάξεις των φιλοξενούμενων. Θεωρούν πως αφού έδωσε σφύριγμα υπέρ τους, έπρεπε να αφήσει να εξελιχτεί το παιχνίδι. Αυτό φάνηκε να είναι και το μοναδικό λάθος του διαιτητή, σε ένα δύσκολο ματς.
Λάθος όμως που σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΟΦΗ ίσως έκρινε πολλά στην αναμέτρηση. Παράλληλα εκφράζουν απορίες και για το αν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ του Μπεργκ. Αυτή βέβαια είναι φάση του πρώτου βοηθού. j θέλει < τη Ο υπεύθυνος νάκης, σχολίασε «Η ΠΑΕ ΟΦΗ διαιτησία. Υπάρχει Κόβεται με οφσάιντ γλου και φυσικό κτήμα στον Κουτσιανικούλη τίβισμα του κ τησία».
Β Πολλά αντιρατσιστικά πανό υψώθηκαν στη Λεωφόρο. Κυρίως στο πέταλο της «13», όπου τα μηνύματα και η αποδοκιμασία κατά του φασισμού και φυσικά κατά του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα ήταν άφθονα και έντονα.
ψ Από την πρεμιέρα είχαν να νικήσουν οι «πράσινοι» στο πρωτάθλημα και το πανηγύρισαν δεόντως στα αποδυτήρια. Την τιμητική του είχε ο Ατζαγκούν και λόγω απόδοσης και λόγω χαρακτήρα, αφού είναι πιτσιρικάς και δέχεται την πλάκα. Πολλοί συμπαίκτες του τον αποθέωναν και εκείνος ανταπέδιδε με χαμόγελα και χορευτικές κινήσεις.
• Ο Καπίνο μόλις τελείωσε το παιχνίδι πήγε στο πέταλο των φανατικών και τους έδωσε τον ρυθμό για ένα σύνθημα. Αποθεώθηκε από τον κόσμο και εκείνος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.
• Κόπηκαν 8.454 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 69.732 ευρώ.
Ο Μπεργκ πέτυχε το μοναδικό γκολ της χβεσινής αναμέτρησης και πανηγυρίζει με τον Μαρινάκη το σκηνικό του αγώνα Α’ΗΜΙΧΡΟΝΟ (45 +4′): 0-0 • Οι φάσεις του ΠΑΟ: Σέντρα · Ο Δασκαλάκης πρόλαβε τον^νίπεργκ στο 10′, τον Λαγό στο 22′ και στο 34′ τον Ατζαγκούν, που ήταν έτοιμος για να υποδεχόταν σέντρα του Νάνο · Στο 18′ ο Αμπεΐντ εκτέλεσε από αριστερά το τρίτο κόρνερ Φ Στο 27′ ο Μίλιαζες πήρε δυνατά τον Ζέκα, του έγινε παρατήρηση ·· Στο 36 ο Δασκαλόπουλος διέκοψε για ένα λεπτό τον αγώνα, με την τηλεοπτική μετάδοση να τηρεί σιγή ιχθύος, να μην προβάλλει το παραμικρό διαφωτιστικό τιλάνο και από το ραδιόφωνο να λέγε_;αι: «Προφανώς από τον πάγκο του ΟΦΗ κάποιος έκανε χειρονομία…»! · Στο 42′ ο Ζέκα στον Μπεργκ, έκλινε από το δεξί άκρο προς τα μέσα και με τον Μίλιαζες να τον ακολουθεί, εξαπέλυσε εάστοχο αριστερό σουτ • Στο 44′ προς 45′, ο Ζβασίγια δεν πρόλαβε το πλάγιο άουτ και με τη φόρα που είχε, συνέχισε την προσπάθεια και κλότσησε την μπάλα, που βρήκε τυχαία τον Μπεργκ στο πρόσωπο. Ο Σουηδός έδωσε τη δική rou ερμηνεία και κινήθηκε για κεφαλιά, κατά του αντίπαλου. Ο Δασκαλόπουλος έδειξε κίτρινη στον αμυντικό του ΟΦΗ.
ο Οι φάσεις του ΟΦΗ: Στο δίλεπτο 16′ και 17′ δύο κρητικές επισκέψεις στην αθηναϊκή περιοχή, με τον Κουτσιανικούλη να κάνει το σουτ και η μπάλα να φτάνει αδύναμα στα χέρια του Καπίνο • Το μακρινό σουτ του Ζε Εντούάρντο στο 23′ δεν ενόχλησε τον Καπίνο · Στο 25′ ο Περογαμβράκης θέλησε να τροφοδοτήσει, από απόσταση, τον Παπάζογλου, ποι ήταν μέσα στην περιοχή, αλλά υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση του Τριανταφιλλόπουλου · Στο 25′ ο Παπάζογλου με πίσω κεφαλιά βρήκε τον Περογαμbράκη, ο οποίος έπεσε προ του Μαρινάκη και αφού πρόλαβε να κάνει άστοχο γυριστό σουτ. Ο «Περά» φώναξε, μάλλον ότι γκρεμίστηκε από τον αντίπαλο, αλλά δεν υπήρξε καμία περίπτωση πέναλτι · Στο 28′ ατιμώρητο το σκληρό μαρκάρισμα του Ατζαγκούν επί του Μπούρμπου. Και του Λαγού στο 39′ κατά του Βερόν · Στο 43′ ο Ζέκα παραχώρησε το πρώτο κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μίλιαζες, ο Παπάζογλου στο πρώτο δοκάρι υποδέχτηκε την μπάλα με λάθος (προς τα πίσω) κεφαλιά.
• Στατιστικά: Τελικές ενέργειες 2(0)2(2), αποκρούσεις 2-0, κόρνερ 3-1, οφσάιντ 0-1, φάουλ 13-8, κατοχή μπάλας 71%-29%.
• Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (45’+3′) Οι φάσεις του νικητή: Στο 46’30” ο Μπεργκ προκάλεσε, με επιθετική κάθοδο του, την αποβολή του Ζβασίγια. Το φάουλ εκτέλεσε, στο 47′, ο Πράνιτς χωρίς καμία είδηση… · Στο 67′ Λαγός Μαρινάκης, αποτυχημένη συρτή σέντρα · Στο 88′ ο Σίλντενφελντ στον Ατζαγκούν, μετέφερε την μπάλα από το ένα πόδι οτο άλλο, σουτ, η μπάλα σύρριζα άουτ.
• Οι φάσεις του ηττημένου: ·· Στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, ο Ζβασίγια συγκράτησε αντικανονικά τον Μπεργκ έξω από την περιοχή και ενώ ο Σουηδός είχε ελεύθερο το πεδίο μπροστά του. Κλασική περίπτωση κάρτας και αποβολή του αμυντικού από τη Ζιμπάμπουε ·· Στο 60′ ο Δασκαλόπουλος προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και προπάντων την αντίδραση του Βασίλη Κουτσιανικούλη, που «τραβούσε τα μαλλιά του», γιατί είχε φτάσει προς του Καπίνο και ίσως ή μάλλον να έκανε γκολ, αλλά είδε να του παίρνουν την μπουκιά από το στόμα, για να εκτελεστεί… φάουλ του Λαγού επί του Παπάζογλου! · Στο 69′ ο Καπίνο βγήκε με ταχύτητα και έσβησε τον κίνδυνο που ξεπρόβαλλε από αντίπαλη αντεπίθεση • Στο 81′ και στο 89′ εκτελέστηκαν με κομπίνα δύο φάουλ, από τους Βερόν Μίλιαζες και Κάλαϊτζιτς, αλλά χωρίς ουσία · Στο 93′ δύο απανωτά κόρνερ, με εκτελεστή τον Λαμπρόπουλο, η μπάλα πολύ χαμηλά, εύκολη δουλειά για τον Νάνο.
• Στατιστικά (σύνολο): Τελικές ενέργειες 7(1)-4(2), αποκρούσεις 2-0, κόρνερ 4-3, οφσάιντ 2-3, φάουλ 24-13, κατοχή μπάλας 69%-31 %.

«Τρομερό άγχος οι παίκτες» Ανο;ιχτά μίλησε αμέσως μετά τη λήξη του ματς ο Γιάννης Αναστασίου στην κάμερα της Nova. «Τη χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη πάρα τίιολύ, την κυνηγούσαμε εδώ και καιρό για να ξεμπλοκάρουμε.
Υπάρχει τρομερό άγχος στην ομάδα και φόβος καμιά φορά, ίσως και να θέλαμε αυτή τη νίκη για να ανεβούμε ψυχολογικά». Και πιο μετά στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Δέχτηκε την κόκκινη κάρτα ο ΟΦΗ που μας βοήθησε ψυχολογικά. Σημειώσαμε το γκολ με τον Μπεργκ που ήταν μια τρομερή εκτέλεση. Μετά οπισθοχωρήσαμε, δεν’μαρκάραμε τόσο ψηλά. Με τις μεγάλες μπάλες που έκανε ο ΟΦΗ μας δημιούργησε πρόβλημa. Για μια ακόμη φορά τα παιδιά προσπάθησαν. Μεγάλη ψυχολογική τόνωση, τέτοιου είδους νίκες μας! κάνουν πολύ πιο δυνατούς».
Μικροεπεισόδια μετά τη Πήξη Κάποιοι ανεγκέφαλοι μετά το τέλος του ματς πέταξαν βόμβες μολότοφ στο βαν της μετάδοσης της Nova. Και μάλιστα ένας εξ αυτών, πέταξε μία μολότοφ μέσα στο βαν, δίπλα στους τεχνικούς, αλλά ευτυχώς κάποιος είχeτην οξυδέρκεια να την πετάξει έξω και να σωθούν όλοι από βέβαιο κάψιμο. Η αστυνομία επενέβη καθυστερημένα και με δακρυγόνα έδωσε τέλος στο συμβάν και προκάλεσε ασφυξία ι τε όσους είχαν απομείνει στο γήπεδο.
Δερμίτζακπς: Καλή διαιτησία με δύο ερωτηματικά Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν μπορούσε να κρύψει την πικρία του για το αποτέλεσμα, ενώ άφησε έμμεσες αιχμές για τη διαιτησία και συγκεκριμένα για δύο φάσεις. «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κλείσει καλά τους διαδρόμους και προσπαθούσαμε είτε με τον Παπάζογλου είτε με ταχύτητα από τα άκρα να κάνουμε φάσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να μας απειλήσει.
Στο δεύτερο ημίχρονο μετά την αποβολή που νομίζω ήταν καθοριστική, ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός να πιέσει.
Εμείς προσπαθήσαμε με διπλή άμυνα ζώνης να κρατήσουμε το μηδέν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τη διαιτησία και ούτε θα το κάνω σήμερα. Ήταν μια πολύ καλή διαιτησία, αλλά έχω δυο ερωτηματικά. Το πρώτο στη φάση που έδωσε το φάουλ και έβγαινε τετ α τετ ο επιθετικός μας και δεύτερον στο γκολ που μπορεί να υπάρχει μια υποψία οφσάιντ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook