«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου.

GOAL: Ο ΖΟΡΟ ΛΥΤΡΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΤΡΙΟ ΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Την πρώτη του νίκη τη φετινή περίοδο, έστω και αν αυτή σημειώθηκε στο Κύπελλο Ελλάδας, πανηγύρισε ο ΟΦΗ που επικράτησε στην Καλλιθέα της τοπικής ομάδας με 1-0, στο πρώτο παιχνίδι για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι Κρητικοί έκαναν βήμα πρόκρισης με γκολ που σημείωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζορό και αφού προηγουμένως στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» στα ίσα το παιχνίδι και τους απείλησαν, αν και μία είναι κατηγορία κατώτεροι.
Τέλος καλό όλα καλά, όμως, για τον ΟΦΗ που αν και για άλλη μία φορά δεν ικανοποίησε με την απόδοση του, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και αφενός ανέβηκε ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αφετέρου όσον αφορά τον Παύλο Δερμιτζάκη πήρε παράταση σε ότι αφορά την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας.
Το τελικό 0-1 σημειώθηκε στο 94′ με κεφαλιά του Ζορό, ύστερα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα Κατσούλη. Προηγουμένως στο 58′ ο Φραγκουλάκης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έχασε κλασική ευκαιρία για να σκοράρει για τον ΟΦΗ που ήταν φλύαρος και λίγες φορές απείλησε με αξιώσεις την αντίπαλό του.
Οι παίκτες του Κριστόφ Βαζέχα, από την πλευρά τους, κυρίως μετά το 60ό λεπτό, απείλησαν τρεις τουλάχιστον φορές την κρητική εστία, αλλά έπεσαν πάνω στον Φερνάντεζ που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Sportday: «Σπατάλες»… τέλος!

Το σκηνικό έμοιαζε κακόγουστα στημένο και ίδιο με τα προηγούμενα ματς για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έπαιζαν καλή μπαλίτσα. είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά… έπειτα από 93 λεπτά αγώνα το μόνο που αποδείκνυε η ηρακλειώτικη ομάδα ήταν ότι φέτος δίκαια θεωρείται ως η πιο «σπάταλη» ομάδα της Super League.
Κι άλλες ομάδες έχουν πρόβλημα στο γκολ.
όχι ίδιο με τον ΟΦΗ. όμως. που φτιάχνει φάσεις και τις πετάει στα σκουπίδια.
Οι… σπατάλες τελείωσαν στο 94′. Ο Φραγκουλάκης σημάδεψε σωστά τον Ζορό και αυτός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ηταν μόλις η πρώτη νίκη για τον ΟΦΗ φέτος σε επίσημο ματς. ήταν μόλις το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Δερμιτζάκη. Το οποίο θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα, αν ο Φραγκουλάκης -στην κορυφαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων από τις αρκετές που είχαν- στο 58′ δεν είχε βρει δοκάρι με το κεφάλι έπειτα από σέντρα του Λαμπρόπουλου.
Για να τα λέμε όλα. όμως. ο ΟΦΗ δεν ήταν μόνο «σπάταλος» (ξανά), ήταν και λίγο τυχερός.
Ή. ευτύχησε να έχει τον Φερνάντες σε καλή μέρα και πρωταγωνιστή στο τετράλεπτο (77’80’) στο οποίο η -ανεβασμένη στο δεύτερο ημίχρονο- Καλλιθέα είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στην κούρσα και προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Τόσο. όμως. ο Φαμπρίς όσο και οι Καραλής και Ατματζίδης είδαν τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να βγαίνει νικητής μαζί και η ομάδα του. με τον Ζορό να δίνει στους Κρητικούς και τη νίκη λίγα λεπτά αργότερα.

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» Είναι χαρακτηριστική η ατάκα -αυτή του τίτλου- με την οποία υποδέχθηκε την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του ο Παύλος Δερμιτζάκης. Αφού απέδωσε και στην Καλλιθέα τα εύσημα για την προσπάθειά της στο 90λεπτο, ο τεχνικός των Ηρακλειωτών σημείωσε την τριπλή σημασία του «διπλού» στην Καλλιθέα: «Η νίκη μάς δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πολύ πιο άνετοι στη ρεβάνς, οι παίκτες μου βελτιώνουν την ψυχολογία τους εν όψει ενός πολύ δύσκολου αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ και ορισμένοι από τους νέους παίκτες μας έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής».

ΒΑΖΕΧΑ «Η μπάλα τιμωρεί» Εμφανώς απογοητευμένος όχι από την απόδοση της ομάδας του όσο από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα. ο κόουτς της Καλλιθέας στάθηκε στο σημείοκλειδί της αναμέτρησης. «Στο δεύτερο ημίχρονο που καταφέραμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στην αρχή είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Οταν οι ευκαιρίες μένουν ανεκμετάλλευτες, έρχεται η… τιμωρία. Πλέον όλη μας η προσοχή στρέφεται στο παιχνίδι πρωταθλήματος που ακολουθεί», τόνισε στο σύντομο σχόλιο του ο τεχνικός της Καλλιθέας.

ΦΩΣ: ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΖΟΡΟ!

To «πάνω χέρι» στην υπόθεση απέκτησε ο ΟΦΗ μετά τη χθεσινή νίκη του επί της Καλλιθέας στο «Ελ Πάσο» με 1-0 χάρη σε γκολ του Ζόρο σε… νεκρό χρόνο. Ο Ιβοριανός στόπερ με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Κατσούλη (φέρει ευθύνη για το γκολ) στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε στην ομάδα της Κρήτης την πρώτη φετινή νίκη της σε επίσημο ματς! Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση, έχοντας συνοχή και στις τρεις γραμμές τους, δημιούργησαν ευκαιρίες να πετύχουν τουλάχι- V, .,.-…,.„ στον ένα τέρμα, όμως δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Φερνάντες που όποτε χρειάστηκε έκανε σωτήριες επεμβάσεις.
Από την πλευρά του ο ΟΦΗ είχε καλό ξεκίνημα στο ματς, επέβαλλε τον ρυθμό του πλην όμως δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι. Ο Ιβοριανός με κεφαλιά στο 94′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του κατσούμη που έκανε άστοχη έξοδο και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον ΟΦΗ · οι κρητικοί είχαν δοκάρι με τον Φραγκουλάκη (60 ). ενώ η Καλλιθέα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με τον Ατματσίδη (81′) παιχνίδι του. Με την πάροδο του χρόνου φάνηκαν αρκετά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη όσο και στο τελείωμα των φάσεων.
Στην επανάληψη η Καλλιθέα ανέβασε την απόδοσή της και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με καλύτερη αυτή του Ατματσίδη στο 81′.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη σημαντικόy τερη ευκαιρία στο 60′ όταν από σέντρα του Περογαμβράκη ο Φραγκουλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη.
Από τον ΟΦΗ καλή απόδοση είχαν οι Φραγκουλάκης, Φερνάντες, Περογαμβράκης (όσο έπαιξε).

Ο Ανούσης (Λάμιας, Σερεμέτης) δεν έκανε κάποιο λάθος που να επηρέασε το ματς. Στη φάση που ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Περογαμβράκη από τον Κατσούλη ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Μουσταφίδη, Παγώνη, Σταύρου και Μονιάκη.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Μουσταφίδης, Παγώνης, Καλαμιώτης, Πίκολο, Φαγιέ (54′ λόγω τρ. Σταύρου), Κατσικογιάννης, Φαμπρίς, Ατματσίδης, Βίκτορ(74′ Καραλής), Γκαλάν (46′ Χάικάλης).
ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μονιάκης, Παπάζογλου, Κάλάιτζιτς, Λαμπρόπουλος (85′ Ζε Εντουάρντο), Περογαμβράκης (71′ Νιμανί), Φραγκουλάκης, Ογιος (50′ Κουτσιανικούλης), Στάθης.

Δερμιτζακης: Νίκη ψυχολογίας Ανακουφισμένος από την εξέλιξη του αγώνα και τη νίκη που πήρε η ομάδα του εμφανίστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο προπονητής του ΟΦΗ δήλωσε: «Στόχος μας ήταν η νίκη για αρκετούς λόγους. Πρώτον, γιατί θέλαμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας για τη δύσκολη συνέχεια και το ματς που έχουμε με τον ΠΑΟΚ. Δεύτερον, αυτή ήταν η πρώτη νίκη μας σε επίσημο ματς φέτος. Τρίτον, γιατί θέλαμε να δούμε πιο άνετα τη ρεβάνς και να βάλουμε παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Για το παιχνίδι έχω να πω ότι ήταν αρκετά καλό σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο. Είχαμε διαστήματα που ήμασταν αρκετά καλοί και διαστήματα που είχαμε άσχημη εικόνα και μπορούσαμε να βρεθούμε πίσω στο σκορ. Η Καλλιθέα είναι πολύ καλή ομάδα και τακτικά συγκεντρωμένη. Μας δημιούργησε προβλήματα, αλλά στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ευχαριστούμε την Καλλιθέα για τη φιλοξενία και θα ανταποδώσουμε στη ρεβάνς».
Βαζέχα: Το μυαλό μας στον Φωκικό Ο Κριστόφ Βαζέχα έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του. «Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν: Δυστυχώς χάσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο, βάσει των ευκαιριών που είχαμε, μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Μια αδράνεια στο φινάλε του ματς μας κόστισε. Τώρα κοιτάμε το ματς πρωταθλήματος με τον Φωκικό. Ελπίζω να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών που έχουμε ως τη Δευτέρα», είπε ο προπονητής της Καλλιθέας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook