«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

METROSPORT: “Ασπρόμαυρη Γιορτή”

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ωραίες εικόνες στις κερκίδες που αποτελούν… ρουτίνα στη συντριπτική πλειοψηφία των γηπέδων της προηγμένης ποδοσφαιρικά Ευρώπης, είναι δυστυχώς η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Μία από τις λίγες εξαιρέσεις όμως, θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».
Το γήπεδο του ΟΦΗ, το γνωστό σε όλους «Γεντί Κουλέ», εκτός από του ότι αναμένεται να είναι σήμερα κατάμεστο απ’ άκρη σ’ άκρη, η ατμόσφαιρα σε αυτό αναμένεται να είναι μοναδική. Αλλωστε, και μόνο το ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων αναμένεται να μπουν μαζί στο γήπεδο αφού πρώτα περάσουν αρκετές ώρες μαζί στην πόλη του Ηρακλείου, φτάνει και περισσεύει. Ποιος ξεχνάει επίσης τα όσα έλαβαν χώρα πέρσι αλλά και πρόπερσι στην έδρα του ΟΦΗ, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως είτε π μία πλευρά είτε η άλλη, δεν θα «πικραθεί» αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό γι’ αυτήν. Η «μάχη» όμως σε επίπεδο… εξέδρας, αφενός θα περιοριστεί στα ενενήντα λεπτά της αναμέτρησης και αφετέρου θα πραγματοποιηθεί μέσα σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια. Πάντως, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με αυτούς του ΟΦΗ αναμένεται επίσης να ενώσουν τις φωνές τους εναντίον ‘963 4/10/99 ΔΕΛΦΙΑ ΖΕΠ κοινών… μετώπων, με τους φίλους του δικεφάλου που ζουν στην Κρήτη να δίνουν μαζικό «παρών» στις κερκίδες του γηπέδου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση πολλών από τη θεσσαλονίκη, με τον πυρήνα των οπαδών του ΠΑΟΚ να παρακολουθεί την αναμέτρηση από τη θύρα 6. Από την θύρα δηλαδή που η ΠΑΕ ΟΦΗ ανοίγει μόνο για χάρη του ΠΑΟΚ και του κόσμου του…

GOAL: Τρίποντο στο Καμίνι

Τι κι αν έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (στο εντός έδρας 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης), τι κι αν ακόμη αγνοεί τη νίκη στη Super League, τι κι αν απέναντι του έχει τον ενισχυμένο και πάντα ισχυρό ΠΑΟΚ, τι κι αν έχει να τον κερδίσει από τις 2 Φεβρουαρίου του 2008, ο γηπεδούχος σήμερα ΟΦΗ είναι υποχρεωμένος va αναζητήσει αποκλειστικά το τρίποντο.

Το «Γεντί Κουλέ», στο οποίο θα βρεθούν και περίπου 600 οπαδοί του «δικέφαλου» του Βορρά, αναμένεται κατάμεστο και τη δυναμική που τους προσδίδει ο κόομος τους καλούνται να εκμεταλλευτούν οι «μελανόλέυκοι» της Κρήτης, των οποίων ο προπονητής βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο. Και αυτό διότι μπορεί την Πέμπτη να ήρθε η πρώτη φετινή νίκη (1-0) στη σεζόν με το γκολ του Ζόρο στο φινάλε του εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα, ωστόσο μεγαλύτερη σημασία δίνεται στο πρωτάθλημα. Κι αν ο ΟΦΗ σήμερα χάσει ή δεν αποδώσει καλά, τότε ο Παύλος Δερμιτζάκης θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
Το ξέρει και ο ίδιος, βέβαια, όπως γνωρίζει και τη δυσχερή θέση στην οποία θα βρεθεί η ομάδα του σε περίπτωση ήττας και γι’ αυτό φρόντισε σ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να φτιάξει ψυχολογικά τους παίκτες του. Να τους τονώσει το ηθικό, δηλώνοντας τους την πίστη του για τη δυνατότητα κατάκτησης των τριών βαθμών. Την ίδια πίστη έχουν κι εκείνοι που εμφανίζονται αποφασισμένοι να «παλέψουν» μόνο για το τρίποντο.
Στην αποστολή ο Μακουκούλα Στα καθαρά αγωνιστικά, ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν υπολογίζει στον τραυματία Γκαλέτι, ενώ. παρά το ότι ο Ζβασίγια εξέτισε την ποινή του, θα προτιμηθεί ως παρτενέρ του Τριποτσέρη στο κέντρο της άμυνας ο Ζόρο. Στα αξιοσημείωτα, η περίληψη του πανύψηλου Πορτογάλου επιθετικού Μακουκούλα στην αποστολή, παρότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος. 0 σχηματισμός 4-3-3, πάντως, θα διατηρηθεί με τον Δερμιτζάκη, που έχει θητεύσει στον ΠΑΟΚ, να περιμένει πολλά από τους Περογαμβράκη, Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου. Οι δύο τελευταίοι, επίσης, έχουν θητεία οτον «δικέφαλο» του Βορρά και θέλουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την παράδοση, ο ΟΦΗ μετρά 21 εντός έδρας νίκες κόντρα στους θεσσαλονικείς, ωστόσο οι τρεις τελευταίες αναμετρήσεις βρήκαν τον ΠΑΟΚ να στέκεται «όρθιος» στην Κρήτη (1-1 πέρυσι και δύο νίκες με σκορ 2-0 τις σεζόν 2010-11, 201112).

Sportday: Πήρε Μακουκούλα

Ολοκλήρωσε ο ΟΦΗ χθες το απόγευμα την προετοιμασία του για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «θ. Βαρδινογιάννης» και για πρώτη φορά ο Παύλος Δερμιτζάκης πήρε στην αποστολή το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα τη ομάδας, τον Αρίζα Μακουκούλα.
Ωστόσο ο Πορτογάλος επιθετικός δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα, αφού τη θέση τού σέντερ φορ την έχει καπαρωμένη ο Σάκης Παπάζογλου.
Δεδομένη είναι και η τριάδα που θα τον στηρίξει.
Δηλαδή. Κουτσιανικούλης και Περογαμβράκης στα άκρα. Ζε Εντουάρντο αηά πίσω του. Οπως δεδομένη είναι και η συμμετοχή και των δύο κεντρικών χαφ, του Βερόν και του Μακρή.
Ο «σκοτωμός» θα γίνει για τις θέσεις της άμυνας.
Εκεί μόνο ο Χρήστος Μπούρμπος στο δεξί άκρο και ο Μαρκ Ζορά στη μία από τις δύο θέσεις των στόπερ έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή.
Για το αριστερό άκρο της άμυνας, υπάρχει δίλημμα μεταξύ Μιλιάζες και Μονιάκη.
ενώ δεν έχει αφήσει να φανεί ο Δερμιτζάκης ποιον από τους Τριποτσέρη – Ζβασίγια θα προτιμήσει για παρτενέρ του Ζορό.
τερματοφύλακας Επίσης, αυτή τη φορά δεν είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα ούτε για το ποιος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια.
Ναι μεν ο Σήφης Δασκαλάκης έχει παίξει σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, όμως στη Λεωφόρο ευθύνεται για το γκολ κι εκτός αυτού ο Ντάνι Φερνάντες. ο οποίος αγωνίστηκε στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα, έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook