“Μια νίκη θέλουμε για να πάρουμε μπροστά”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στην ιστοσελίδα pamesports.gr και εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του ΟΦΗ εν όψει της συνέχειας που ακολουθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Κύριε Δερμιτζάκη, κόντρα στα προγνωστικά η ομάδα κατάφερε να πάρει την ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πως κύλησε το παιχνίδι και τι ήταν αυτό που προσέξατε περισσότερο στον αντίπαλο;

«Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας για μας, όχι μόνο από αγωνιστικής άποψης αλλά και ψυχολογικής. Παίζαμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, ενώ ήμασταν κολλημένοι με την πλάτη στον τοίχο. Θέλαμε οπωσδήποτε κάποιο βαθμό και ευτυχώς τα καταφέραμε. Δεν θεωρώ ότι κερδίσαμε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά νικήσαμε και την πίεση του αποτελέσματος που μας είχε καταβάλει την προηγούμενη εβδομάδα». 

Τον ΠΑΟΚ σαν ομάδα πως τον είδατε; Ήταν αυτό που περιμένατε ή είδατε κάτι διαφορετικό;

«Ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα και αυτό ακριβώς που είχαμε μελετήσει. Αναλύσαμε πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και ξέραμε ότι είναι μία ομάδα επιθετικογενής. Εκμεταλλευτήκαμε κάποια κενά που άφηνε ο αντίπαλος στα μεσο-διαστήματα και πετύχαμε ένα γκολ. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και το παιχνίδι μας πήγε όπως το θέλαμε».  

Τι διαφορές είδατε στον ΠΑΟΚ από την ημέρα που φύγατε;

«Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Ήρθε ένας επιχειρηματίας που φαίνεται και δείχνει να έχει πολλά σχέδια και όρεξη για το μέλλον αυτής της ομάδας. Ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, μπορεί να υποστηρίξει την οντότητα του ΠΑΟΚ και αν υπάρξει η σωστή οργάνωση και αν γίνουν όλα όπως πρέπει να γίνουν, τότε στην ομάδα αυτή θα δούμε θαύματα».  

Ο ΟΦΗ έχει τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες στα έξι πρώτα ματς. Να υποθέσω ότι το ξεκίνημα δεν είναι αυτό που περιμένατε…

«Σίγουρα κάθε σεζόν ξεκινάει με όνειρα και φιλοδοξίες. Το ξεκίνημά μας δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είμαστε μία νέα ομάδα και χρειάζεται χρόνος».

Τι φταίει και δεν έχει έρθει ακόμα το τρίποντο για τον ΟΦΗ;

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο ΟΦΗ φέτος είναι μία νέα ομάδα, της οποίας το ρόστερ έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με πέρυσι και έχουν έρθει πολλοί καινούργιοι παίκτες. Ήταν μία αλλαγή που ναι μεν έπρεπε να γίνει, χρειάζεται όμως και χρόνος προσαρμογής. Ας μη ξεχνάμε πως μέχρι και πριν ένα μήνα ερχόντουσαν παίκτες στην ομάδα. Είναι λογικό κάποια παιδιά να είναι ακόμα ανέτοιμα και να μην έχουν πιάσει το 100% της απόδοσης και των δυνατοτήτων τους. Βλέπω από παιχνίδι σε παιχνίδι αρκετή βελτίωση και πολλά πράγματα έχουν διορθωθεί. Η ομοιογένεια σιγά-σιγά έρχεται στην ομάδα και όλοι παρουσιάζονται καλύτεροι. Πιστεύω πως αυτό που χρειαζόμαστε για να πάρουμε μπρος είναι μία νίκη. Η νίκη είναι το καλύτερο χάπι για μας αυτή τη στιγμή». 

Ο ΟΦΗ έχει μία από τις καλύτερες άμυνες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μία από τις χειρότερες επιθέσεις. Αυτό πως το εξηγείται;

«Το αμυντικό μας κομμάτι θεωρώ πως είναι πιο έτοιμο από το επιθετικό. Επίσης νομίζω πως η άμυνα είναι περισσότερο θέμα τέχνης, ενώ η επίθεση είναι περισσότερο θέμα προσωπικής ικανότητας». 

Φέτος η Κρήτη εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Πως το σχολιάζετε;

«Θεωρώ πως κάτι τέτοιο μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την Κρήτη αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κρήτη με αυτή την εκπροσώπηση επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο σοβαρά βλέπει το κομμάτι της ανάπτυξης, του αθλητισμού αλλά και της επένδυσης. Όλα αυτά τα χρόνια η Κρήτη έχει δουλέψει πολύ σκληρά, με υπομονή και επιμονή, προκειμένου να δημιουργήσει γερές βάσεις και να κάνει αισθητή την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα (και όχι μόνο). Υπάρχει τεράστια ποδοσφαιρική άνθιση σε αυτό το νησί και αυτό δίνει τεράστιο κίνητρο στα νεαρά παιδιά προκειμένου να δουλέψουν και να αξιοποιηθούν στο μέλλον».

Το φετινό πρωτάθλημα πως το περιμένετε; Καλύτερο ή χειρότερο από το περσινό;

«Από άποψη ποιότητας δεν μπορώ να ξέρω πως θα είναι. Ξέρω όμως ότι θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο ίδιο σχεδόν επίπεδο. Μέχρι το τέλος δεν θα έχουμε ξεκάθαρη άποψη ούτε για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη ούτε για αυτές που οδηγούν στον υποβιβασμό».

Υπάρχει κάτι που να σας έχει κάνει εντύπωση μέχρι στιγμής στις έξι πρώτες αγωνιστικές;

«Χαίρομαι που βλέπω πολλά νεαρά παιδιά να παίρνουν τις ευκαιρίες που έψαχναν τόσα χρόνια. Επίσης βλέπω με μεγάλη χαρά την επαρχία να αναβαθμίζεται και να χτυπάει ψηλές θέσεις στη βαθμολογία. Κακά τα ψέματα η επαρχία είναι ο τροφοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook