Ο γκαντέμης ΟΦΗ και οι τελικές προσπάθειες…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια ανάγνωση στους αριθμούς του πρωταθλήματος είναι αρκετή για να βγουν μερικά – χρήσιμα – συμπεράσματα για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ.

Έπειτα από έξι αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ, ο ΟΦΗ βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας με τις ομάδες που έχουν κάνει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ έχει 73 τελικές προσπάθειες και τον περνάει μόλις ο Ολυμπιακός με 90 – κάτι που φανερώνει και την μεγάλη παραγωγή φάσεων από τους ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη. 

Και βέβαια χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί η αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου ο ΟΦΗ έκανε ρεκόρ τελικών προσπαθειών φτάνοντας στις 24 σκοράροντας ωστόσο μόλις μια φορά με δράστη τον Αλέξη Περογαμβράκη.

Τα δύο γκολ μέσα σε έξι αγωνιστικές και η ελλιπής αποτελεσματικότητα είναι και ο λόγος που ο ΟΦΗ βρίσκεται σε αυτήν την βαθμολογική θέση. Γιατί, στον αντίποδα, ο ΟΦΗ έχει δεχτεί 5 γκολ σε 6 αγωνιστικές όπου η λειτουργία της αμυντικής του γραμμής δεν χαρακτηρίζεται ελλιπής μιας αλλά θα λέγαμε ότι δεν έχει την απαιτούμενη ισορροπία με την επίθεση του.