Κατάθεση ψυχής από τον Χρήστο Μπούρμπο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Χρήστος Μπούρμπος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 έκανε λόγο για “αυτοκριτική” αλλά και για τις αντιδράσεις του κόσμου την φετινή σαιζόν.

Για περίπου 30 λεπτά, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του φετινού ΟΦΗ, ο Χρήστος Μπούρμπος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και αναφερόμενος στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας υπογράμμισε ότι: «Βαθμολογικά δεν έχουμε πάρει αυτό που θα θέλαμε και ίσως αυτό που αξίζαμε. Το λέω γιατί σε κάποια από τα παιχνίδια στην έδρα μας θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει. Σίγουρα, είμαστε ευχαριστημένοι αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια γιατί είναι η αρχή του πρωταθλήματος. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα αλλά και ο προπονητής με την διοίκηση. Είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα θα ανακάμψει».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Μπούρμπος στον Athletic Radio 104,2

Για το που ευθύνεται η πορεία του ΟΦΗ: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι φταίει. Αν θέλουμε δικαιολογίες, μπορούμε να βρούμε αρκετές. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια νέα ομάδα, με πολλούς παίκτες που θέλει χρόνο για να δέσει και υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες. Όπως είπα και πριν, το σημαντικό είναι να κοιτάξουμε μπροστά – να κάνουμε την αυτοκριτική μας ο καθένας από το πόστο του ώστε η ομάδα να βελτιώσει την απόδοση της και να πάρει τις νίκες. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά γιατί αν κοιτάζουμε το παρελθόν, θα μένουμε εκεί».

Για το πώς νιώθουν οι παίκτες από το ότι ο ΟΦΗ παλεύει για την παραμονή: «Για εμάς τα προηγούμενα χρόνια – αν εξαιρέσουμε την Α’ Εθνική που βάσει υλικού δεν τερματίσαμε εκεί που αξίζαμε αλλά είχαμε άλλου είδους προβλήματα. Πραγματικά, έχουμε κουραστεί αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα που έχει απαιτήσεις, που ο κόσμος της έχει απαιτήσεις. Όμως, αυτό είναι το ωραίο που σε κρατάει στο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν είσαι σε ομάδα με στόχους. Εγώ που είμαι 4 χρόνια στον ΟΦΗ μπορώ να πω ότι ο κόσμος είναι κάτι που μας κρατάει και αν δεν δει αυτό που θέλει, τότε θα γκρινιάξει και θα φωνάξει. Είναι καλό να υπάρχει πίεση γιατί βελτιωνόμαστε σαν ομάδα και σαν παίκτες. Εμένα μου αρέσει να είμαι σε τέτοια ομάδα γιατί με βελτιώνει σαν παίκτη αλλά και σαν άνθρωπος, με ωθεί να γίνομαι καλύτερος με τον καιρό».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΟΦΗ: «Ως τώρα τα πράγματα κυλούν τέλεια. Ο πρόεδρος έχει κάνει κάποιες ενέργειες που έχουν συμμορφώσει την ομάδα στον οικονομικό τομέα. Για εμάς τους παίκτες που είμαστε στην ομάδα τόσα χρόνια, αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε ζήσει πάρα πολλά πράγματα. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς που βλέπουμε ότι υπάρχει τεράστια βελτίωση στον οικονομικό τομέα γιατί η ομάδα θα έχει ανοδική πορεία και θα βρίσκεται εκεί που αξίζει. Γιατί, το έχω πει ξανά ότι ο ΟΦΗ αξίζει να βρίσκεται κάθε χρόνο στην πρώτη πεντάδα».

Για το που μπαίνουν οι στόχοι του ΟΦΗ: «Βρισκόμαστε σε μια ομάδα όπου οι στόχοι της είναι υψηλοί. Όταν δεν έχουμε φιλοδοξίες, τότε κανένας δεν μπορεί να πάει μπροστά. Στον ΟΦΗ όσοι παίζουν, έχουν την δυνατότητα να ζήσουν στιγμές που σε άλλες ομάδες δεν θα τις ζούσαν. Πρέπει να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες τους, να δίνουν το 100% και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του ώστε να προσπαθήσει να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο».

Για την πίεση που υπάρχει στον ΟΦΗ: «Ο κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται διαφορετικά τις πιέσεις που υπάρχουν. Η πίεση και ο ανταγωνισμός με κάνουν να προσπαθώ περισσότερο προκειμένου να βελτιώνομαι. Στα τέσσερα παιχνίδια του «Γεντί Κουλέ» έχω δει τον κόσμο να χειροκροτεί αλλά και να απογοητεύεται. Αυτό με πεισμώνει εμένα γιατί αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις και πιστεύει στην ομάδα. Έτσι πρέπει να αισθανόμαστε όλοι για να ανταποδώσουμε την αγάπη του κόσμου. Η διοίκηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο και θα είναι κρίμα να τον διώξουμε εμείς. Ο κόσμος θέλει τις νίκες και αργότερα και το καλό ποδόσφαιρο».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Σίγουρα καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος στενοχωριέται και θα απομακρυνθεί από το γήπεδο όταν δεν βλέπει τα καλά αποτελέσματα. Δυστυχώς, σε κάποια παιχνίδια δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε αλλά υπήρχε και κακοτυχία. Αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, πρέπει να το κυνηγήσουμε για να το αλλάξουμε και να μην μας πάρει από κάτω. Η ομάδα είναι εφτάψυχη και θα βρει τον δρόμο της και αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ξανά ψηλά».

Για το πώς αντιδρούν οι παίκτες από την πίεση: «Αυτά που λέω είναι το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Όλα τα παιδιά έχουμε καταλάβει την σπουδαιότητα της στιγμής που βρισκόμαστε και θεωρούμε ότι είμαστε σε θέση αλλά έχουμε και την ικανότητα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Για το πώς νιώθει ο ίδιος στον ΟΦΗ μετά από 4 χρόνια: «Εγώ 4 χρόνια, αυτό που έχω ζήσει εδώ – είναι κάτι το απίστευτο. Υπήρχαν στιγμές που η ομάδα ήταν υπό διάλυση όμως ο κόσμος ήταν εκεί. Ο κόσμος κρατάει εκεί την ομάδα και αυτός της δίνει την δύναμη για να βγει από το αδιέξοδο. Εμείς που βρισκόμαστε μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θα πρέπει να αντιστρέψουμε και την εις βάρος μας κατάσταση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook