“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Της μοίρας του γραφτό

Το ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης «παίζει» το μέλλον του στον πάγκο του ΟΦΗ -ζητούμενο είναι μόνο το διπλό στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανθρακικό είναι γνωστό. Το ότι η ομάδα της Κομοτηνής ε/ναι η… αγαπημένη πρώην του επίσης.
Το «μοιραίο» του πράγματος, ωστόσο, έγκειται στο ότι στην Ιίχρονη καριέρα του ο 44χρονος τεχνικός ουδέποτε L έχει τεθεί αντιμέτωπος της. Υπό άλλες συνθήκες, μπορεί να απολάμβανε αυτήν την κόντρα. Τώρα, όμως, δεν έχει τη δυνατότητα να σταθεί σε συναισθηματισμούς και καλείται να «σκοτώσει» την πρώην για να μείνει εκείνος… ζωντανός.
Και λέμε για συναισθηματισμούς, διότι ο Πανθρακικός ήταν η πρώτη ομάδα που κοουτσάρισε στη μεγάλη κατηγορία ο Δερμιτζάκης κι εκείνη που τον ανέδειξε. Είναι ο σύλλογος που του… άνοιξε την πόρτα του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2010 κι εκείνος που «έσωσε» την καριέρα του με την περσινή εξαιρετική πορεία, το τέλος της οποίας τον βρήκε να μεταπηδά στον ΟΦΗ.
Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά. Τη σεζόν 2009-10 ο έχων μόλις δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα της Super League εκείνης της περιόδου και ήδη υποβιβασμένος Πανθρακικός επέλεξε τον Παύλο Δερμιτζάκη 13 αγωνιστικές πριν από το φινάλε για να «φτιάξει» την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Ηταν το… πρώτο βήμα του Ελληνα προπονητή στα σαλόνια και σχετικά επιτυχημένο. Διότι με την έλευσή του οι «πράσινοι» μεταμορφώθηκαν και πέτυχαν διπλά (0-2 αμφότερα) σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και Αλκαζάρ, ενώ βελτίωσαν αισθητά την απόδοσή τους. Το επίτευγμα του -σε συνδυασμό με την πρότερη θητεία ως ποδοσφαιριστής στον «δικέφαλο» του Βορράεκτιμήθηκε από Ζαγοράκη και Βρύζα, που τον πήραν το καλοκαίρι του 2010 αντί του Ιταλού Μάριο Μπερέτα που είχε κάνει την προετοιμασία, στον ΠΑΟΚ. Τα πράγματα στον «δικέφαλο», στο μεγάλο… άλμα της καριέρας του, δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα ήθελε ο Δερμιτζάκης και ύστερα από 12 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη (3 νίκες, 6 ισοπαλίες, 3 ήττες) ο Δερμιτζάκης αποτέλεσε παρελθόν.
Την ίδια σεζόν (2010-11) ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης (Ιανουάριο του 2011). Ομως ούτε εκεί η συγκομιδή ήταν η επιθυμητή (3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες) με την καριέρα του Δερμιτζάκη να φαίνεται πως παίρνει την… κατιούσα.
Ενδεικτικό επ’ αυτού το ότι έμεινε για περίπου L5 χρόνο χωρίς ομάδα. Και ποια ήταν εκείνη που τον επέλεξε και πάλι για να την καθοδηγήσει στα σαλόνια 0 Πανθρακικός που μέσω της διοίκησης του είδε στο πρόσωπο του τον κατάλληλο διάδοχο του Σάββα Παντελίδη. Ο Δερμιτζάκης ανέλαβε πέρυσι στην 9η αγωνιστική τους «πράσινους» και πέραν του στόχου της παραμονής με κομβική την εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ (3-1) την 28η αγωνιστική πέτυχε και την ιστορική για την ομάδα της Κομοτηνής πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου.
Η πορεία αυτή εκτιμήθηκε από τον πρόεδρο των «μελανόλευκων», Μάνθο Πουλινάκη, ο οποίος διάλεξε τον 44χρονο προπονητή ως τον εκλεκτό του. Το ξεκίνημα ωστόσο, δεν ήταν το ιδανικό και μετά από έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη (4 ισοπαλίες, δύο ήττες) στη φετινή Super League, ο ΟΦΗ ψάχνει το πρώτο τρίποντο και ο Δερμιτζάκης τη… σωτηρία

Sportday

Σε καραντίνα

Οι δύσκολες μέρες του Νψανί στον ΟΦΗ συνεχίζονται Ο Γάλλος επιθετικός, που έχει απογοητεύσει με τις εμφανίσεις του. δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται εκτός σχεδιασμού Δερμιτζάκη, αλλά κι ότι κάνει πλέον προπονήσεις μόνος του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρήθηκε με πρόστιμο, αλλά και μια εβδομάδα προπονήσεων μόνος! Οι άνθρωποι του ΟΦΗ φρόντισαν να μη βγει προς τα έξω. καθώς επίκειτο τότε το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Τελικά, έστω και με καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε. Η ουσία είναι άτι ο Γάλλος φαίνεται ν’ αποτελεί ξένο σώμα για τον ΟΦΗ. ειδικά μετά την απόκτηση του Μακουκούλα.
Εν όψει Ιανουαρίου όλα είναι ανοιχτά. Σε ό.τι αφορά την προετοιμασία για το ματς στην Κομοτηνή με την πρώην ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, τον Πανθρακικό. ερωτηματικό αποτελεί ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.
Μπορεί ο Αργεντινός ν’ άρχισε ν’ ανεβάζει ρυθμούς, ωστόσο έχει χάσει πολύ έδαφος και δεν θα είναι στην ενδεκάδα του ΟΦΗ. Αν καταφέρει να μπει στην αποστολή, ίσως πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής.
Ο Δερμιτζάκης δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στην επιθετική διάταξη του ΟΦΗ αφού είχε πολύ καλή απόδοση στο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Το πιθανότερο είναι ο Καβαλιώτης τεχνικός να διατηρήσει και την ίδια ενδεκάδα, με μοναδική αλλαγή τον Λίνκολν Ζβασίγια στη θέση του τραυματία Μαρκ Ζορό. ο οποίος υπέστη θλάση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έχει τεθεί νοκ άουτ.

ΦΩΣ

Αντίστροφη μέτρηση για Νιμανί στον ΟΦΗ

Αποκτήθηκε με πολλά όνειρα και προσδοκίες, όμως, νια την ώρα, δεν έχει καταφέρει να τι< επαληθεύσει ούτε κατ’ ελάχιστο. Ο λόγος για τον Φρεντερίκ Νιμανί που όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να βρει θέση στην ενδεκάδα τον ΟΦΗ (εδώ δυσκολεύεται να μπει ακόμη και στην αποστολή) αλλά ήταν πρωταγωνιστής και σε πειθαρχικό παράπτωμα, την παραμονή της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ο Γάλλος επιθετικός όταν διαπίστωσε ότι δεν υπολογίζεται στα πλάνα της τεχνική ( ηγεσίας έφυγε μόνος του προς τα αποδυτήρια, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας καθώς τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο, ενώ για μια εβδομάδα θα προπονείται μόνος του. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αγωνιστικά είναι πολύ μακριά από αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας, αφήνει πολλές πιθανότητες για αποχώρησή του τον επόμενο Γενάρη. Άλλωστε η απόκτηση του Μακουκούλα αλλά και η επιστροφή του Παπάζογλου δείχνουν ότι ο Γάλλος επιθετικός περισσεύει. Πάντως το κρούσμα Νιμανί είναι το δεύτερο, μετά από εκείνο του Μπανούση, και φανερώνει ότι η κακή πορεία και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες, άρα λιγότερος χρόνος συμμετοχής, προκαλούν μουρμούρες και γκρίνιες.
Στο περιθώριο της εξέλιξης αυτής στον ΟΦΗ ετοιμάζονται για το ματς με τον Πανθρακικό, στο οποίο είναι απαραίτητο ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να μη βαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα και να δοθεί η δυνατότητα στην ομάδα να δουλέψει στο διάστημα της διακοπής. Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν τελικά θα υπολογίζεται ο Γκαλέτι ο οποίος ναι μεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη γάμπα, όμως προσβλήθηκε από ίωση. Η κατάσταση αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας του Αργεντινού θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook