«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Φως: Kρίνονται πολλά για τον ΟΦΗ στην Κομοτηνή

Μπορεί ακόμη να βρισκόμαστε στην έβδομη αγωνιστική, κάτι λιγότερο από το 1/4 του πρωταθλήματος, ωστόσο είναι φανερό ότι πολλά αναφορικά με το μέλλον του ΟΦΗ θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης στην Κομοτηνή με τον τοπικό Πανθρακικό. Η αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο του Παύλου Δερμιτζάκη, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ομάδα του Ηρακλείου δεν έχει καταφέρει ακόμη να γευτεί τη χαρά της νίκης, είναι δεδομένη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα εξακολουθήσει η ανοχή της διοίκησης στο πρόσωπο του Καβαλιώτη τεχνικού στην περίπτωση που δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Αντίθετα είναι φανερό ότι θα λειτουργήσει αντίστροφα μια νίκη, ίσως και ισοπαλία στην Κομοτηνή, αφού θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών και επιπλέον θα υπάρχει το διάστημα της διακοπής που ακολουθεί για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Για αυτό λοιπόν το σημερινό παιχνίδι είναι καθοριστικό για το μέλλον του ΟΦΗ.

Ο Δερμιτζάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του τραυματία Ζορό αλλά και του ανέτοιμου Γκαλέτι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από θλάσεις και αναμένεται να είναι διαθέσιμοι στη συνέχεια. Πάντως ο Αργεντινός δεν είχε αγωνιστεί ούτε την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον του ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι συγκριτικά με την ενδεκάδα εκείνη θα υπάρχει μόνο μία αλλαγή, καθώς ο Ζβασίγια θα πάρει τη θέση του Ζορό, όπως έγινε και στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο» μετά τον τραυματισμό του Αφρικανού αμυντικού. 1 Έτσι, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει με τους Δασκαλάκη, Μπούρμπο, Μιλιάζες, Ζβασίγια, Τριποτσέρη, Μακρή, Βερόν, Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλη, Περογαμβράκη, Παπάζογλου. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα βρίσκονται ακόμα οι Φερναντέζ, Στάθης, Μονιάκης, Δαμιανάκης, Κάλαΐτζιτς, Μακουκούλα, Ογιος, Ααμπρόπουλος, Φραγκουλάκης, που συμπληρώνουν την 20άδα που επέλεξε ο Δερμιτζάκης μετά τη χθεσινή προπόνηση.

Sportday: Στον δρόμο των επιτυχιών

Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις η αποστολή του ΟΦΗ για το ματς με τον Πανθρακικό. Στο Ηράκλειο έμειναν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και ο Μαρκ Ζορό. που ως γνωστόν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς και ο Φρεντερίκ Νιμανί. ο οποίος ήταν ουσιαστικά εκτός ομάδας την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας ενός πειθαρχικού παραπτώματος. 0 Παύλος Δερμιτζάκης άφησε στην Κρήτη και τους Μπανοάση. Βιτώρο. Ροβίθη. Αγριμάκη. Γιαγκιόζη. Κυζιρίδη. Φαζό. Η αποστολή πέταξε χθες το απόγευμα με πτήση τσάρτερ για την Αλεξανδρούπολη κι από εκεί μετέβη οδικώς στη γειτονική Κομοτηνή. Μπορεί ο Πανθρακικός να είναι αξιόμαχος αντίπαλος, ωστόσο, στην ομάδα της Κρήτης δεν μιλάνε για ισοπαλία, αλλά για νίκη. ώστε να μπει -επιτέλους- ο ΟΦΗ στον δρόμο των επιτυχιών.

GOAL: Δίχως αύριο για έναν

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα τεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του αντιμέτωπος με την ομάδα που του άνοιξε την προπονητική πόρτα της μεγάλης κατηγορίας τη σεζόν 2009-10 και τον ανέδειξε (το καλοκαίρι του 2010 «μεταγράφηκε» στον ΠΑΟΚ). Ο ίδιος της το… ξεχρέωσε οδηγώντας την την περυσινή περίοδο στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως και στην παραμονή στη Super League, αλλά σήμερα θα επιδιώξει να τη «σκοτώσει» για να μείνει εκείνος… ζωντανός στην τεχνική ηγε.σία του ΟΦΗ.
Κάτι που εξαιρετικά δύσκολα θα συμβεί αν οι «μελανόλευκοι» δεν κάνουν το διπλό σήμερα.
Η ομάδα αυτή, όπως γνωρίζετε, είναι ο Πανθρακικός, που φέτος, με τον Ακη Μάντζιο στον πάγκο του, έχει εννέα πόντους (έναντι 4 του ΟΦΗ) στις πρώτες έξι αγωνιστικές, ενώ έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες που έχει δώσει στην Κομοτηνή (2-1 τον Παναιτωλικό, 2-0 τη Βέροια). Οι «μελανόλευκοι», λοιπόν, θα επιδιώξουν να… αλώσουν το δημοτικό στάδιο Κομοτηνής, ώστε να βρουν ηρεμία εν όψει της διακοπής του πρωταθλήματος. Μια ηρεμία που μπορεί να προσφέρει μόνο η νίκη, η οποία εφόσον έρθει θα είναι και η πρώτη στη φετινή Super League.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook