“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Μακρη… χέρης

Η παράδοση που ήθελε τον Πανθρακικό να νικά τον ΟΦΗ στην Κομοτηνή έσπασε (είχε τρία στα τρία) και σε αυτό συνέβαλαν δυο παράγοντες: ο Γιώργος Μακρής που παραβίασε τον βασικό κανόνα του ποδοσφαίρου για να σκοράρει και ο διαιτητής Γεράσιμος Ντίτσος. με τον βοηθό του Νίκο Καραϊσαρίδη. που δεν είδαν το απλωμένο χέρι του 29χρονου μέσου να σκοράρει.
Αλλος τρόπος για να φύγουν οι Κρητικοί με το 1 -1 αηό τη Θράκη δεν φαινόταν να υπάρχει…
Η φάση που στιγμάτισε το παιχνίδι ήταν στο 50ό λεπτό. Ο Φραγκουλάκης έφερε με εκτέλεση φάουλ τη μπάλα στην περιοχή, εκεί ξεγλίστρησε ο Μακρής ανάμεσα από τρεις αμυντικούς του Πανθρακικού και όταν είδε ότι δεν φτάνει με το κεφάλι την μπάλα στο «ψαράκι» που επιχείρησε, τέντωσε το χέρι και χρειάστηκε η γροθιά του για να στείλει την μπάλα στα j δίχτυα. Ο Ντίτσος έδειξε σέντρα, αλλά ο Τζάνης έτρεξε αμέσως κοντά του και του εξηγούσε τι είχε συμβεί. Ο διαιτητής πήγε στον βοηθό του Καραϊσαρίδη. Την ίδια ώρα ο Μακρής έκανε τον αδιάφορο, ενώ θα μπορούσε να παραδεχθεί την παράβαση και να μην επιτρέψει τη διακωμώδηση του αθλήματος για λόγους σκοπιμότητας.

Goal

Τον έσωσε το… Μακρή χέρι του θεού

Το χέρι του θεού έκανε την εμφάνιση του ξανά, 27 χρόνια μετά.
Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Γιώργος Μακρής, ο μέσος του ΟΦΗ που με βουτιά έπειτα από φάουλ του Φραγκουλάκη μέσα στη μικρή περιοχή άπλωσε το δεξί του χέρι και βρήκε ελάχιστα την μπάλα, όσο χρειαζόταν ώστε να τη στείλει στα δίχτυα του Σέρεμετ, ισοφαρίζοντας τον Πανθρακικό σε 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Με τον τρόπο αυτόν οι Κρητικοί «έκλεψαν» τον βαθμό της ισοπαλίας στο γήπεδο της Κομοτηνής, γλίτωσαν την ήττα και με ηρεμία θα μπορέσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής που ακολουθεί να δουλέψουν ώστε στην επανεκκίνηση να βάλουν πλώρη για να πετύχουν επιτέλους την πρώτη τους νίκη.
Οι γηπεδούχοι φωνάζουν με το δίκιο τους για τον διαιτητή Γεράσιμο Ντίτσο αλλά και για τον βοηθό Καραϊσαρίδη από την Πέλλα που ήταν στην ίδια ευθεία, τον οποίον συμβουλεύτηκε ο ρέφερι από την Πρέβεζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είχε ως σκόρερ τον Γιώργο Μακρή, αλλά στη συνέχεια το έδωσε στον Φραγκουλάκη που εκτέλεσε το φάουλ αφού ο πρώτος μόνο με το χέρι θα μπορούσε να σκοράρει και με κανένα άλλο σημείο του σώματος του.

ΦΩΣ

Από Μακρής έγινε… Μακρυχέρης

Ο Πανθρακικός ήλεγξε το παιχνίδι όσο το σκορ ήταν 1-0. Στην αρχή πίεσε και πέτυχε το γκολ και κατόπιν πρόσεξε την άμυνά του με στόχο να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ όταν θα έβρισκε ανοργάνωτη την άμυνα του ΟΦΗ. Η ισοφάριση, όμως, και ειδικά με τον τρόπο που έγινε, αποσυντόνισε τους γηπεδούχους. Η συνοχή ανάμεσα στις γραμμές χάθηκε, τα νεύρα ήταν πολλά και τα νεύρα έφερναν εύκολα λάθη με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να βρίσκει χώρους για να κινηθεί επικίνδυνα στην περιοχή του Σέρεμετ. Ο τελευταίος ήταν ο κορυφαίος για τους Θρακιώτες στο δεύτερο ημίχρονο. Ειδικά στο τέλος με εντυπωσιακές αποκρούσεις κράτησε όρθια την ομάδα του και μαζί κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Πανθρακικός δεν κατάφερε να πετύχει τρίτη σερί εντός έδρας νίκη. Ωστόσο, σε ένα ματς που στράβωσε, σε ένα παιχνίδι Με γκολ – χέρι. ο ΟΦΗ πήρε τον βαθμό στην Κομοτηνή (1-1) από το οποίο απουσίασε το βαρύ πυροβολικό, ο τραυματίας Ιγκόρ, ο βαθμός της ισοπαλίας είναι κέρδος. Στο τέλος οι γηπεδούχοι έφυγαν από το γήπεδο με πολλά παράπονα για τη διαιτησία, οπότε νιώθουν και αδικημένοι ότι άξιζαν να πάρουν τη νίκη.
Από την άλλη πλευρά τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα είναι η μοναδική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και τελευταία στη βαθμολογία. Η ομάδα ακόμα δεν έχει βρει σταθερότητα στο παιχνίδι της. Μπορεί σε ένα ματς να παρουσιάσει δύο διαφορετικά πρόσωπα.
Ακόμα και στα καλά κομμάτια του παιχνιδιού της, όταν δηλαδή, δείχνει να κυριαρχεί επί του αντιπάλου, σκοράρει δύσκολα. Χθες το έκανε μόνο με το χέρι του Μακρή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook