“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Προπονητής μακράς πνοής

«Θα μιλήσω με όλους, με ό,τι υπάρχει στην αγορά. Δεν θα βιαστούμε, διότι δεν θέλουμε προπονητή μόνο για έξι μήνες». Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο Μάνθος Πουλινάκης. Την ώρα που πολλοί παρουσίαζαν ως φαβορί για να διαδεχτεί τον Παύλο Δερμαζάκη τον Νίκο Νιόπλια.

Για τον Νιόπλια. δύο είναι τα αγκάθια. Το ένα είναι ότι έχουν προηγούμενα μαζί του οι οργανωμένοι οπαδοί. Οταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό είχαν εκδώσει σκληρή ανακοίνωση, ευχόμενοι «κακό ταξίδι. Νίκο Νιόπλια»1 Το δεύτερο είναι ότι ο ίδιος δεν έδειξε «ζεστός» στις διερευνητικές κρούσεις που του έγιναν. Αντίθετα, ο Νίκος Αναστόπουλος είναι πολύ θερμός, όμως ο πρόεδρος του ΟΦΗ παρουσιάζεται διστακτικός. Δεν τον απορρίπτει, ωστόσο στην ατζέντα του. σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται και οι Σάκης Τσιώλης. Γιάννης Χριστόπουλος. Εβαλντ Λίνεν.
αλλά και ο παλιός παίκτης του ΟΦΗ κι αργότερα προπονητής της Ξάνθης Νίκος Παπαδόπουλος.
Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα γίνει ένα φιλικό με τον Πλατανιά (μάλλον την Κυριακή, καθώς οι δύο ΠΑΕ δεν έχουν φιξάρει ημέρα και ώρα), προκειμένου ο (όποιος) νέος προπονητής να πάρει μία γεύση από τον ΟΦΗ.
Το χθεσινό του βράδυ, πάντως, ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ δεν το αφιέρωσε σ’ επαφές με υποψήφιους τεχνικούς, αλλά στον Παύλο Δερμιτζάκη. 0 Καβαλιώτης τεχνικός κατέβηκε στο Ηράκλειο, για να συζητήσουν τα διαδικαστικά του «διαζυγίου».

Goal

Ένα βήμα πιο μπροστά

Το «διαζύγιο» με τον Καβαλιώτη τεχνικό μπορεί να μη βγήκε χθες και να μετατέθηκε για σήμερα, όμως η διοίκηση των «μελανόλευκων» ήδη εξετάζει την… επόμενη μέρα, που φέρνει τον Νίκο Αναστόπουλο ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Μπορεί ο «αλενατόρε» με τον τρόπο που αποχώρησε πέρυσι τον Δεκέμβρη από τον σύλλογο (αλλά και με κάποιες δηλώσεις του) να «πάγωσε» τις σχέσεις του τοοο με τον Μάνθο Πουλινάκη όσο και με τον κόσμο της ομάδας, όμως θεωρείται ένας άνθρωπος που γνωρίζει άριστα την ομάδα και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Κάτι που αναζητούν οι Ηρακλειώτες και αν καμφθούν οι αντιστάσεις από την πλευρά τον οπαδών, πιθανότατα θα αναλάβει άμεσα τα νέα του καθήκοντα. Αλλωστε οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση προπονητής θα έχει κλείσει μέσα στο επόμενο 48ωρο και ο νέος τεχνικός θα είναι παρών στο σαββατιάτικο φιλικό με τον Πλατανιά στα Χανιά.
Στις τελευταίες εξελίξεις καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η άρνηση του Νίκου Νιόπλια. 0 Κοζανίτης τεχνικός αποτελεί την πρώτη επιλογή μιας και είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής αλλά προς το παρόν παραμένει αμετάπειστος στην απόφασή του να μην εργαστεί στον σύλλογο με τον οποίον έγραψε ιστορία ως ποδοσφαιριστής.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, άλλωστε, δεν είναι ιδιαίτερα θετικός στην προοπτική να αναλάβει μια ομάδα μεσούσης της σεζόν και την οποία δεν έχει χτίσει ο ίδιος.
Αναφορικά με το τρίτο όνομα που βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ανθρώπων του ΟΦΗ, ο Σάκης Τσιώλης θεωρείται μια περίπτωση απλησίαστη λόγω του υψηλού κασέ του πρώην τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης. Ο Καρδιτοιώτης είναι μια εξαιρετική επιλογή αλλά τα χρήματα που αξιώνει είναι απαγορευτικά για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.
Από κει και πέρα, αργά χθες βράδυ κυκλοφόρησε και το όνομα του Γιάννη Χριστόπουλου. Ο νεαρός τεχνικός έχει αρκετούς θαυμαστές εντός της διοίκησης του ΟΦΗ, όμως το γεγονός πως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ουκρανική Ταβρίγια ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να αναλάβει το τιμόνι των Κρητικών.

ΦΩΣ

Από Νίκο σε Νίκο για την διαδοχή του Παύλου

Στον ΟΦΗ δεν κρύβουν ότι διακαής πόθος τους παραμένει ο Νιόπλιας, καθώς δένει περισσότερο με την ομάδα και κάνει μεγαλύτερο… γκελ στον κόσμο. Την υπόθεση Νιόπλια προωθεί πρώτος από όλους ο Νίκος Μαχλάς και μένει να φανεί αν τελικά το… ψηστήρι θα αποδώσει καρπούς.
Η περίπτωση Αναστόπουλου έχει τους δικούς της υποστηρικτές, αλλά και πολέμιους, καθώς υπάρχει ψυχρότητα με τον Μάνθο Πουλινάκη αλλά και με τον κόσμο του ΟΦΗ, τόσο για το γεγονός ότι αποχώρησε για να πάει στον Ατρόμητο όσο και για εκείνες τις περιβόητες δηλώσεις για «μπόινγκ» και «ντακότες» που έκανε λίγο μετά την αποχώρησή του από την ομάδα του Ηρακλείου. Το τι θα γίνει τελικά θα ξεκαθαρίσει τα επόμενα 24ωρα και όλα δείχνουν ότι ένας από τους δύο θα διαδεχτεί τον ” Δερμιτζάκη. Στην περίπτωση πάντως που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν προχωρήσει καμία από αυτές τις περιπτώσεις, ως εναλλακτική φαίνεται αυτή ενός άλλου Νίκου, του Παπαδόπουλου, καθώς από την πλευρά του Τσιώλη δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον να γυρίσει αμέσως στους πάγκους.
Το βέβαιο είναι ότι στον ΟΦΗ θέλουν να τελειώνουν σύντομα, ώστε ο καινούργιος προπονητής να μπει όσο γίνεται πιο γρήγορα στα αποδυτήρια και να πάρει τα ηνία της ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook