«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

GOAL: ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 

Νίκος Νιόπλιας και Μάνθος Πουλινάκης τα είπαν από κοντά πριν αναχωρήσει για την Αθήνα ο τελευταίος.ΟΝίκος Νιόπλιας φέρεται να βλέπει πλέον ζεστά το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ κατόπιν της συνάντησης του στο Ηράκλειο με τον Μάνθο Πουλινάκη.
Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ βρίσκεται στην Αθήνα, όπου έχει μία σειρά από ραντεβού με προπονητές. Ενας εξ αυτών είναι ο Σάκης Τσιώλης, με τον οποίον είχε γίνει διευρευνητική κρούση και αναμενόταν να γίνει και εκ του σύνεγγυς επαφή, κάτι που δεν ήταν εφικτό λόγω του θανάτου του αδερφού του Καρδιτσιώτη προπονητή. Κάποιες άλλες πηγές υποστήριζαν ότι… ανεβαίνει η περίπτωση του Αγγέλου Αναστασιάδη, ο οποίος ως γνωστόν απέρριψε την πρόταση του Απόλλωνα Σμύρνης. Παράλληλα, έχουν ψαχτεί περιπτώσεις προπόνητων που έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, όπως είναι ο Εβαλντ Λίνεν. Τα πάντα όμως περιστρέφονται γύρω από έναν κοινό παρονομαστή. Αυτός είναι το οικονομικό, που αποτελεί τροχοπέδη για τον νέο προπονητή. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ μπορεί.να δώσει συγκεκριμένο ποσό για τον διάδοχο του Δερμιτζάκη και τους όποιους συνεργάτες, το οποίο δεν καλύπτει τα κασέ των προαναφερθέντων. Η πιο προσιτή περίπτωση είναι αυτή του Νίκου Αναστόπσυλου, ο οποίος είναι σταντ μπάι.
Τέλος, ο Δερμιτζάκης αποχαιρέτησε το ποδοσφαιρικό τμήμα και τον κόσμο του ΟΦΗ ευχαριστώντας τους και εκφράζοντας τη σιγουριά για ανάκαμψη και επιστροφή στον δρόμο των επιτυχιών.

Sportday: Πιο κοντά ο Νιόπλιας

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΘΟ ΠΟΥΛΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ «ΖΕΠΟΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ – «ΠΑΙΖΕΙ» ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ

Σήμερα αναμένεται να τελειώσει είτε θετικά, είτε αρνητικά το θέμα του Νίκου Νιόπλια.
Η ώρα της απόφασης για τον διάδοχο του Παύλου Δερμιτζάκη στον ΟΦΗ έφτασε και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η… μπίλια θα κάτσει σε έναν εκ των Νίκου Νιόπλια και Σάκη Τσιώλη.
Τις τελευταίες ώρες. μάλιστα, η λύση Νιόπλια φαίνεται να έχει κερδίσει πόντους. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Αδχρονος τεχνικός συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τον πρόεδρο του ΟΦΗ.
Μάνθο Πουλινάκη. και εμφανίστηκε «ζεστός» για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, της οποίας υπήρξε σύμβολο ως παίκτης. Το θέμα αναμένεται να τελειώσει θετικά ή αρνητικά σήμερα.
Οσο για τον Τσιώλη. το ξαφνικό προσωπικό πρόβλημα που του προέκυψε χθες (έχασε τον αδελφό του) «πάγωσε» λίγο το θέμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΟΦΗ είχε κλείσει ραντεβού με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό στην Αθήνα, όμως το τραγικό γεγονός ματαίωσε τη συνάντηση. Ωστόσο, η περίπτωσή του δεν έχει εγκαταλειφθεί.
Ο Πουλινάκης «βολιδοσκόπησε» -μέσω τρίτων- και τις προθέσεις των Εβαλντ Λίνεν και Γιάννη Χριστόπουλου, για να έχει μια σφαιρική εικόνα.
Οσο για τον Νίκο Αναστόπουλο. που αποτελεί, όπως και ο Νιόηλιας. πρόταση του Νίκου Μαχλά. δείχνει αυτήν την ώρα να μη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Χωρίς, πάντως, να αποκλείεται εντελώς.
Το πιθανότερο είναι ότι το παιχνίδι παίζεται μεταξύ Νιόπλια και Τσιώλη. με φαβορί τον πρώτο. 0 Πουλινάκης θέλει να «κλείσει» σύντομα το θέμα. ώστε ο ΟΦΗ να προετοιμαστεί καταλλήλως για το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη.

ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Με γραπτή δήλωσή του ο Παύλος Δερμιτζάκης αποχαιρέτησε τον ΟΦΗ. Ο άχρονος τεχνικός ευχαρίστησε τους παίκτες και τους συνεργάτες του. αλλά και τον Μάνθο Πουλινάκη. στον οποίο έκανε ειδική μνεία, αναφέροντας άτι «είναι από τα πιο υγιή στελέχη που έχω γνωρίσει και είμαι πεπεισμένος ότι επί των ημερών του ο ΟΦΗ θα επιστρέψει σύντομα στον δρόμο των επιτυχιών». Και καταλήγει: «Από την πλευρά μου έγινε μια ειλικρινής και μεγάλη προσπάθεια, όμως στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα αναμενόμενα ούτε φυσικά αυτά που θα επιβραβεύσουν κατά 100% την σκληρή δουλειά που έγινε από όλους μας.
Είμαι πεπεισμένος όμως.
όποιος και αν βρεθεί στη θέση μου. ότι ο ΟΦΗ θα ανακάμψει σύντομα βαθμολογικά γιατί διαθέτει ικανότατη διοίκηση, πολλούς και καλούς παίκτες αλλά και κόσμο που δίνει τεράστια ώθηση.
Εγώ φεύγω σαν φίλος από την ομάδα».

ΦΩΣ: Όλα ανοιχτά για προπονητή στον ΟΦΗ

Ο Νίκος Νιόπλιας φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι όλων των διεκδικητών της γωνίας του ηρακλειώτικου πάγκου, κάτι που μπορεί να είναι ενδεικτικό για τις εξελίξεις στο θέμα του αντικαταστάτη του Δερμιτζάκη, μπορεί όμως να μη λέει και τίποτε. Στη συζήτηση που είχε με τον Μάνθο Πουλινάκη δεν μπήκαν στην ουσία του πράγματος και δεν αποκλείεται να συζητήσουν και πάλι, πιο διεξοδικά, σήμερα. Ο Νιόπλιας ήταν και είναι ο πρώτος στόχος των “ανθρώπων του ΟΦΗ, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Στη σχετική λίστα εξακολουθεί να υπάρχει το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου, με τις γνωστές ενστάσεις που εκφράζονται για αυτόν τόσο από την πλευρά των φιλάθλων όσο και από τον ίδιο τον Μάνθο Πουλινάκη. Όσον αφορά την περίπτωση Τσιώλη, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, που ούτως ή άλλως δεν ήταν ζεστός να επιστρέψει αμέσως στους πάγκους, από χθες το μεσημέρι που δέχτηκε το χτύπημα της μοίρας με τον ξαφνικό θάνατο του 58χρονου αδελφού του Κώστα, κάθε άλλο παρά έχει διάθεση να συζητήσει για ποδόσφαιρο. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ΟΦΗ καίγεται να κλείσει γρήγορα το θέμα του προπονητή. Δεν πρέπει λοιπόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια άλλη περίπτωση, που προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι στην πρώτη σειρά ενδιαφέροντος.
Κατά τα άλλα, σε δήλωση του ο Παύλος Δερμιτζάκης επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις που έχει με την ομάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων «έφυγα σαν φίλος».
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Καβαλιώτη τεχνικού έχει ως εξής: «Φεύγοντας από τον ΟΦΗ, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, όλους τους ποδοσφαιριστές, το υπαλληλικό προσωπικό για τη συνεργασία που είχαμε και τους φιλάθλους της ομάδας που παρά την πίκρα τους ήταν πάντα στο γήπεδο και βοηθούσαν την ομάδα, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ σε έναν τέτοιο μεγάλο σύλλογο. Ειδικότερα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ.
Μάνθο Πουλινάκη που είναι από τα πιο υγιή στελέχη που έχω γνωρίσει και είμαι πεπεισμένος ότι επί των ημερών του ο ΟΦΗ θα επιστρέψει σύντομα στον. δρόμο των επιτυχιών. Από την πλευρά μου έγινε μια ειλικρινής και μεγάλη προσπάθεια, όμως στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα αναμενόμενα ούτε φυσικά αυτά που θα επιβραβεύσουν κατά 100% τη σκληρή δουλειά που έγινε από όλους μας. Είμαι πεπεισμένος όμως, όποιος και αν βρεθεί στη θέση μου, ότι ο ΟΦΗ θα ανακάμψει σύντομα βαθμολογικά, γιατί διαθέτει ικανότατη διοίκηση, πολλούς και καλούς παίκτες, αλλά και κόσμο που δίνει τεράστια ώθηση. Εγώ φεύγω σαν φίλος από την ομάδα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook