“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Τα δίνει όλα για Τσιώλη

Τα οικονομικά δεδομένα του ΟΦΗ δεν επιτρέπουν… τρέλες, αλλά στην περίπτωση του Σάκη Τοιώλη η διοίκηση του ΟΦΗ είναι διατεθειμένη να προσφέρει κάτι παραπάνω προκειμένου να τον πείσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.
Οι Κρητικοί δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τον ουρανό με τ’ άστρα, αλλά σκέφτονται να ανεβάσουν την προσφορά τους, ευελπιστώντας πως και ο Καρδιτσιώτης προπονητής θα ρίξει τις απαιτήσεις του, ούτως ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα και να επιτευχθεί συνεργασία. Η υπόθεση Τσιώλη εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά το εμπόδιο είναι μόνο το οικονομικό, αφού ο πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης έχει πολύ καλή γνώμη για το ρόστερ και του αρέσει ο ΟΦΗ ως ομάδα και δυναμική. Οι συζητήσεις που έχουν γίνει ως τώρα αφορούν συνεργασία για 1,5 χρόνο και το ποσό θα περιλαμβάνει και τους συνεργάτες του Τσιώλη.
0 Μάνθος Πουλινάκης έχει αναλάβει το «ψηοτήρι», θεωρώντας τον ως την πλέον κατάλληλη λύση. 0 πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ θα επιστρέψει στο νησί, θα έχει συζητήσεις με τους συνεργάτες του και ακολούθως θα χαράξουν τις επόμενες κινήσεις τους.
θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Νιόπλιας είναι σε δεύτερο πλάνο, αφού δεν έχει μεγάλη πείρα από πάγκο συλλόγου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σταντ μπάι και όχι τόσο το οικονομικό, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά. Πάντως, εξετάζονται και μία δύο άλλες λύσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το σίγουρο είναι ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει.
Στο σημερινό φιλικό με τον Πλατανιά στα Χανιά, την ομάδα θα κοουτσάρει ο βοηθός του πρώην προπονητή Παύλου Δερ0 Σάκης Τοιώλης είναι ο διακαής πόθος για τον πάγκο του ΟΦΗ μιτζάκη, ο Γιάννης Ταουσσιάνης.
Ο τελευταίος δεν θα συμπεριλάβει στην αποστολή που θα μεταβεί στα Χανιά τον τραυματία Ζόρο και τον ανέτοιμο Γκαλέτι. Πάντως, αναμένεται να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής σε όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες.

Sportday

Πρέσινγκ στον Νιόπλια από ΟΦΗ

Διστακτικός εμφανιζόταν, τουλάχιστον έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο Νίκος Νιόπλιας για ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσϊα του ΟΦΗ.
Οι ενδοιασμοί του είχαν να κάνουν με την κατάσταση που θα συναντήσει εφόσον πει το «ναι», μια και θα πάρει μία ομάδα στην επάνδρωση της οποίας δεν είχε καμία συμμετοχή. Ναι μεν έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τη συγκεκριμένη ομάδα και το Ηράκλειο, και ας έχει δεχτεί τα «πυρά» των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ, όμως ως επαγγελματίας ήθελε να ζυγίσει τα πράγματα και προφανώς δεν του έβγαινε αβίαστα η απόφαση ν’ ΦΙΛΙΚΟ ΝΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Εάν δεν… βγει λευκός καπνός και δεν υπάρξει νέος προπονητής έως σήμερα το απόγευμα, στον πάγκο στο φιλικό με τον Πλατανιά θα είναι μόνον ο Γιάννης Ταουσιάνης. Σε κάθε περίπτωση αυτός θα κοουτσάρει την ομάδα. Ακόμη κι αν ο ΟΦΗ έχει νέο προπονητή, αυτός θα περιοριστεί στο να τσεκάρει αυτούς που θα παίξουν.
αποδεχτεί την πρόταση της κρητικής ΠΑΕ.
Επειδή ο πρόεδρος του ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης. έλειπε όλη μέρα στην Αθήνα, στη Σούπερ Λίγκα, δεν είχε ο ίδιος επαφή με τον Λθχρονο τεχνικό. Ωστόσο, αργά το βράδυ επιστρέφοντας στο Ηράκλειο είχε κανονίσει ραντεβού στο σπίτι του Νίκου Νιόπλια μαζί με τον Νίκο Μαχλά. προκειμένου να τον πείσουν να άρει τις επιφυλάξεις του.
Με τον Μαχλά. άλλωστε, ο Νιόπλια εκτός από παλαιοί συμπαίκτες συνδέονται και με στενή φιλία και ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΟΦΗ θα έχει κομβικό ρόλο σε αυτό το πρέσινγκ.
Ο ΟΦΗ. πάντως, θέλει πάση θυσία προπονητή, για να μην πάει… ξυπόλητος στο τοπικό ντέρμπι με τον φορμαρισμένο Εργοτέλη στο «Γεντί Κουλέ».
Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται μία ξεκάθαρη εικόνα για το αν ο Νιόπλιας θα είναι τελικά αυτός που θα καθήσει στον πάγκο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ή αν οι διοικούντες τον ΟΦΗ θα υποχρεωθούν ν’ αλλάξουν προσανατολισμό και να προσεγγίσουν κάποια από τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν. Που δεν είναι πάντως τόσο εύκολες, ειδικά όταν μιλάμε για τον Σάκη Τσιώλη. του οποίου το κασέ είναι αρκετά υψηλό.

ΦΩΣ

Παράταση στο θέμα προπονητή

Ακόμα μία μέρα πέρασε στον ΟΦΗ και εξέλιξη στο θέμα του προπονητή δεν σημειώθηκε. Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι σε διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους διαδόχους του Παύλου Δερμιτζάκη στον ΟΦΗ και προς το παρόν είναι άγνωστο το πότε αντικαταστάτη του θα προκύψει «ντιλ» με τον εκλεκτό. , Μέχρι και χθες φαινόταν ότι πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας ήταν ο Νίκος Νιόπλιας, ωστόσο οι αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα του κόσμου ίσως σταθούν ικανές να εμποδίσουν τη συμφωνία. Πάντα ατό προσκήνιο παραμένουν τα ονόματα των Νίκου Αναστόπουλου, Αγγέλου Αναστασιάδη και Σάκη Τσιώλη, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο νέος προπονητής να προέρχεται από το εξωτερικό. Στον ΟΦΗ ρίχνουν ματιές και στους εκτός των συνόρων τεχνικούς, οι οποίοι όμως έχουν δουλέψει στο παρελθόν στη χώρα μας, επομένως είναι γνώστες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Χθες ο Νίκος Αναστόπουλος θέλησε να δώσει νέες εξηγήσεις για τα περί Μπόινγκ και Ντακότας που είχε αναφέρει μετά το νικηφόρο παιχνίδι του Ατρόμητου στο Καραϊσκάκη. «Ο ΟΦΗ είναι μέρος της ιστορίας μου. Έχω περάσει τα καλύτερα προπονητικά μου χρόνια στον ΟΦΗ. Δεν γίνεται να δίνουμε τέτοιου είδους ερμηνείες σε κάτι που είπα και δεν αφορούσε τον ΟΦΗ. Δεν το διατύπωσα σωστά και παρεξηγήθηκα. Όλοι ξέρουν την αγάπη μου για τον ΟΦΗ. Δεν πουλάω οπαδιλίκι, αλλά λέω την αλήθεια. Αν σε αυτό που είπα εννοούσα τον ΟΦΗ, θα είχα τον ανδρισμό να βγω και να το πω. Φοράω παντελόνια», είπε στο omilitis.gr ο Αναστόπουλος και συμπλήρωσε: «Όσοι είναι στη διοίκηση του ΟΦΗ και μέσα στην ομάδα ξέρουν τι νιώθω για αυτήν την ομάδα. Αν στον ΟΦΗ πίστευαν 1% ότι εγώ μιλούσα για τον ΟΦΗ, δεν θα μου ξαναμιλούσαν. Δεν διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να πω. Δεν έχω μιλήσει καθόλου με τον πρόεδρο. Με τον Νίκο Μαχλά μιλάμε πολύ συχνά λόγω της φιλίας που έχουμε. Συζητάμε γενικά πολύ για το ποδόσφαιρο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook