«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
Sportday: «Πύρρειος» νίκη
O ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ (2-0) ΤΟΝ ΟΦΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ… ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ – ΜΕΤΑΞΥ ΝΙΟΠΛΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΩΛΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ.
Οι μεν (του Πλατανιά) είχαν όρεξη. Οι δε (του ΟΦΗ) το είδαν σαν αγγαρεία. Ετσι το χθεσινό φιλικό των δύο ομάδων έληξε με νίκη του πρώτου με 2-0. Χάρη σε τέρματα των Γιακουμάκη (50′) και Τόρες (71′).
Τη στιγμή που ο δεύτερος απογοήτευσε και το μοναδικό κέρδος που μπορεί να υπάρχει από τη χθεσινή αναμέτρηση, ήταν η εμφάνιση του Μακουκούλα. Εδειξε ορεξάτος και ότι μόλις έρθει σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης, θα είναι σε θέση να βοηθήσει αρκετά.
Πάντως στα Χανιά έχουν να… λένε για την ατυχία τους. Ούτε ένας. ούτε δύο. αλλά συνολικά τέσσερις παίκτες τους τραυματίστηκαν χθες. Πιο σοβαρά από όλους δείχνει να είναι ο Γιακουμάκης που χτύπησε στο γόνατο. Ο Φερνάντες υπέστη διάστρεμμα, ενώ αναγκαστικές ήταν οι αλλαγές των Ιντζίδη και Κάταϊ.
Μετά το παιχνίδι ο Ουζουνίδης πήρε αφορμή από τον χθεσινό σεισμό που έπληξε την Κρήτη. «Προτιμώ η ομάδα να… κουνηθεί χωρίς όμως τον σεισμό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Και μετά έδειξε αισιόδοξος για τη συνέχεια. Αλλωστε στον Πλατανιά ακόμη δεν έχουν κερδίσει στο πρωτάθλημα. Οπως και ο ΟΦΗ. που ακόμη δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του Δερμιτζάκη. Οι περιπτώσεις των Νιόπλια και Τσιώλη είναι σε πρώτο πλάνο, με τον πρώτο να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Σήμερα ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Περιστερίδης (65′ Ζάλουντοκ). Ζουμπουλάκης (46′ Τσοντάκης). Φερνάντες (42′ λ.τρ. Ιντζίδης.
Ναζλίδης (86′ λ.τρ. Φαΐσκα), Φαΐσκα (46′ Κάστελς). Ραφαέλ (46′ Δημήτρης), Σιώηης (46′ Στόλερ). Αγκιλέρα (46′ Τέτε).
Γουνδουλάκης (46′ Γιακουμάκης. 68′ λ.τρ. Μπέλιτς). Μπέλιτς (46′ Μπεριάν).
Κάταϊ (46′ Μοράλ). Ναζλίδης (46′ Τόρες).
ΟΦΗ: Δασκαλάκης (46′ Φερνάντεζ). Μπούρμπος (64′ Βιτώρος). Μιλιάζες (46′ Μονιάκης). Τριποτσέρης.
Ζβασίγια (85′ Δαμιανάκης), Βερόν (46′ Λαμπρόπουλος). Κάλαϊτζιτς. Ζε Εντουάρντο (64′ Μακουκούλα). Κουτσιανικούλης (46′ Νιμανί). Παπάζογλου (46′ Ροβίθης). Ογιος (46′ Στάθης).
ΦΩΣ: Καμία εξέλιξη στο θέμα προπονητή
Μπορεί οι άνθρωποι του ΟΦΗ να ήθελαν να τελειώσει το θέμα της αντικατάστασης του Παύλου Δερμιτζάκη σε χρόνο μηδέν και να βρισκόταν ο καινούργιος τεχνικός ακόμη και στο χθεσινό φιλικό προκειμένου να πάρει μια πρώτη γεύση για την κατάσταση της ομάδας, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό και πλέον οι διοικούντες την ΠΑΕ τρέχουν και δεν φτάνουν για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει, όμως σιγά – σιγά φαίνεται να υποχωρούν κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αυτή του Αναστόπουλου εξαιτίας των αντιδράσεων που υπάρχουν στο πρόσωπό του, αλλά και αυτή του Σάκη Τσιώλη, εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μετά τον ξαφνικό θάνατο του αδελφού του.
Από την άλλη πλευρά ο Νιόπλιας, που δείχνει να έχει πάρει προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων, φαίνεται να μετράει πολύ τις όποιες ενστάσεις και αντιδράσεις ακούγονται στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα η διοίκηση της ομάδας μια εβδομάδα μετά το διαζύγιο (το ουσιαστικό και όχι το τυπικό) με τον Δερμιτζάκη να βρίσκεται εκεί από όπου ξεκίνησε. Και στις τρεις περιπτώσεις δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή των δεδομένων μέσα στα επόμενα 24ωρα, εφόσον προκύψει κάποια μεταβολή στις συνιστώσες της κάθε περίπτωσης.
Όπως και να έχει το πράγμα, δεν θα πρέπει, πλέον, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έρθουν στην επιφάνεια και κάποια άλλα ονόματα (Παπαδόπουλος, για παράδειγμα), αφού στον ΟΦΗ είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης ενός τεχνικού.
GOAL: Άφθαρτος στους Ομιλίτες
Σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ η άποψη του κόσμου για πρόσωπα είναι καλώς ή κακώς καταλυτική. Εν προκειμένω, η προσφορά του Νίκου Νιόπλια ως ποδοσφαιριστή στο Ηράκλειο παραγράφεται, από τη στιγμή που μερίδα των οργανωμένων περιορίζεται οτη θητεία του στον Παναθηναϊκό! Πα τον διάδοχο του Παύλου Δερμιτζάκη, ο κόσμος συναποφασίζει και οδηγείτον Μάνθο Πουλινάκη να ρίξει όλο το βάρος του στον Σάκη Τσιώλη. Σε έναν καταξιωμένο προπονητή που το μεγάλο του προσόν στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως είναι άφθαρτος στα μάτια των απανταχού Ομιλιτών. Χωρίς κανένα παρελθόν στην ομάδα…
Αυτό φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος ο Νιόπλιας ο οποίος στο ραντεβού που είχε με τον Πουλινάκη τού διαμήνυσε πως δεν επιθυμεί να μπει σε οποιουδήποτε είδους διχαστική διαδικασία ή να γίνει η αιτία για κάτι τέτοιο.
Ετσι, ο πρόεδρος του ΟΦΗ στην τελευταία του επαφή με τον Τσιώλη τού έδωσε να καταλάβει πως είναι η πρώτη επιλογή, ζητώντας του, ωστόσο, να του απαντήσει μέχρι αύριο το απόγευμα, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πλέον απελπιστικά.
Ο Καρδιτσιώτης κόουτς ο οποίος δεν συναντήθηκε με τον Πουλινάκη λόγω του θανάτου του αδελφού του δεσμεύτηκε για άμεση απάντηση, βλέποντας με θετικό μάτι το ζεστό ενδιαφέρον.
Βελτιωμένος ο Πλατανιάς Η αναγκαιότητα για άμεση πρόσληψη προπονητή φάνηκε και από την κακή εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ στο χθεσινό φιλικό με τον Πλατανιά στα Χανιά, όπου ηττήθηκε με 2-0. Αντιθέτως, το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη εμφανίστηκε Ο ΟΦΗ ήταν απογοητευτικός στο χθεσινό φιλικό με τον Πλατανιά και η αναγκαιότητα για πρόσληψη προπονητή είναι μεγάλη αισθητά βελτιωμένο και πήρε τραυματισμοί του Φερνάντες τη νίκη με γκολ των Πακουμάκη (50′) και Τόρες (72′). Και για τις δυο ομάδες αγωνίστηκε όλο το διαθέσιμο ρόστερ τους.
Στα αρνητικά του ματς, οι και του Πακουμάκη που αποχώρησαν από το ματς και η σοβαρότητα της καταστασή τους θα εκτιμηθούν σήμερα από το ιατρικό τιμ της χανιώτικης ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook