“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Πάγωσε ο Νιόπλιας

Εάν ήταν μία φορά επιφυλακτικός ο Νίκος Νιόπλιος όταν του έγινε η πρόταση από τον ΟΦΗ ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία, τώρα είναι… δέκα.
Ο λόγος έχει να κάνει με τη στάση των φανατικών οπαδών του ΟΦΗ. Ο 48χρονος τεχνικός, που βρίσκεται αυτή την εποχή στο Ηράκλειο όπου διατηρεί σπίτι, εισπράττει ολοένα και πιο έντονες αντιδράσεις από «Ομιλίτες». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα δέχτηκε ο Νιόπλιας. για να μην αναλάβει τον ΟΦΗ. Αυτή η εχθρότητα έχει τις ρίζες της στην εποχή που ο Κοζανίτης προπονητής πήγε να δουλέψει στον Παναθηναϊκό.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Νιόπλιας απέφυγε να δώσει μία οριστική απάντηση το Σαββατοκύριακο, η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ άρχισε να στρέφεται πιο ενεργά προς άλλες κατευθύνσεις.
Κυρίως, προς τον Σάκη Τσιώλη. Με βάση όσα είπε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός στον Μάνθο Πουλινάκη. όταν ο πρόεδρος του ΟΦΗ τον βολιδοσκόπησε, στο Ηράκλειο κατάλαβαν ότι υπάρχει έδαφος για πιθανή συμφωνία. Μεγαλύτερο έδαφος, μάλιστα, απ’ όσο εκτιμούσαν ότι θα υπήρχε, όταν έβαζαν το όνομα του τέως προπονητή του Αστέρα Τρίπολης στη λίστα τους.
Η σημερινή ημέρα θεωρείται κρίσιμη. Ο Πουλινάκης θα έχει την καθοριστική επαφή με τον Θεσσαλό τεχνικό.
Πλέον, οι κινήσεις θα επισπευσθούν διότι εισήλθαμε στην εβδομάδα πριν από το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη στο «Γεντί Κουλέ» και ο ΟΦΗ είναι χωρίς προπονητή.

Goal

Αρνητική απάντηση από τον Τσιώλη

Ο Σάκης Τοιώλης παρέμεινε διακαής πόθος για τον ΟΦΗ, με τη διοίκηση να εισπράττει αρνητική απάντηση και να εξετάζει τους επόμενους υποψηφίους προπονητές που έχει στη σχετική λίστα.
Ούτως ή άλλως, η επίτευξη συμφωνίας με τον Καρδιτσιώτη προπονητή ήταν εξαρχής δύσκολη κυρίως λόγω του κασέ. Ωστόσο, ρόλο έπαιξε και η συναισθηματική φόρτιση από το πρόσφατο θάνατο του αδερφού του. Βεβαίως, πληροφορίες αναφέρουν πως μέτρησε και η προβληματική οικονομική κατάσταση παρά την προσπάθεια του Μάνθσυ Πουλινάκη για την εξυγίανση. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Τσιώλης δεν ανησυχούσε καθόλου για τη συνέπεια προς το πρόσωπο του όσο για το ότι θα χάνονται οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα, σε περίπτωση που δεν συνέβαινε το ίδιο και για τους παίκτες. Οπως και να έχει, ο ΟΦΗ στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις, με τους Νίκο Νιόπλια και Νίκο Αναστόπουλο να έχουν βγει ουσιαστικά εκτός… κάδρου και τον Μάνθο Πουλινάκη να θέλει να έχει τελειώσει το θέμα ως τα μέσα της εβδομάδας. Προπονητές όπως οι Σούλης Παπαδόπουλος, Νίκος Κωστένογλου επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις του προσιτού κασέ, της γνώσης του ελληνικού πρωταθλήματος και των ειδικών αποστολών.
Ισως και σήμερα οι διοικούντες να καταλήξουν στο ποιος είναι ο καταλληλότερος από τους διαθέσιμους προπονητές, έτσι ώστε να μπουν άμεσα σε διαπραγματεύσεις.

ΦΩΣ

Κορυφώνεται η αγωνία στον ΟΦΗ

Χωρίς ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα του προπονητή κύλησε η εβδομάδα που πέρασε στον ΟΦΗ.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποχώρησε, αλλά ο αντικαταστάτης του ακόμα δεν έχει βρεθεί. Φυσικά και έχουν γίνει κρούσεις, αλλά απάντηση από τον Νο1 στόχο ακόμα δεν έχει δοθεί και η αγωνία κορυφώνεται.
Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι Ηρακλειώτες έχουν καταθέσει πρόταση στον Σάκη Τσιώλη και ενδεχομένως σήμερα να υπάρξει απάντησή του στο ενδεχόμενο συνεργασίας. Το όνομα του Νίκου Νιόπλια εξακολουθεί να παραμένει στο προσκήνιο, αν και οι αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου είναι γνωστές και ίσως αυτές είναι που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η λύση του Νίκου Αναστόπουλου δεν πρέπει να ξεγράφεται.
Ναι μεν υπάρχει κόσμος που δεν τον θέλει, ωστόσο ο 55χρονος διατηρεί στενές σχέσεις με μέλη της διοίκησης. Πάντως κρούση δεν του έχει γίνει μέχρι στιγμής. Η εβδομάδα αυτή θα είναι κρίσιμη σε ό,τι αφορά το θέμα του προπονητή, ενώ η ομάδα θα μπει στην τελική ευθεία για το ντέρμπι με τον Εργοτέλη.
Ο υπηρεσιακός προπονητής του ΟΦΗ, Γιάννης Ταουσιάνης, είναι αυτός που θα ξεκινήσει την προετοιμασία των παικτών ενόψει του ματς με τον συμπολίτη. Ο ίδιος μιλώντας για το προχθεσινό φιλικό με τον Πλατανιά σημείωσε: «Ήταν ένα φιλικό που προγραμματίστηκε για να διατηρηθεί η ομάδα σε αγωνιστικό ρυθμό στη διακοπή του πρωταθλήματος και να δοθεί χρόνος σε κάποια παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής για να μπουν σε ρυθμό αλλά και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Σίγουρα δεν μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα μας. Ειδικά στο δεύτερο ημίμε tnv περιφέρεια χρόνο δεν ήμασταν καλοί σε βασικές αρχές. Παρόλα αυτά χρειάζονται και ψυχικά αποθέματα. Υπάρχει ένα ψυχολογικό βάρος και αυτό φαίνεται, ακόμα και στα καλά διαστήματα που θα κάνει η ομάδα ή και στις φάσεις, στις προϋποθέσεις που θα δημιουργήσει.
Υπάρχει ένα βάρος στο τελείωμα των φάσεων, που θα της δώσουν με την επίτευξη ενός γκολ καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη αυτοπεποίθηση, ώστε να πατήσει καλύτερα μέσα στο παιχνίδι». Όσο για το ποιο είναι το κλίμα στις τάξεις του ΟΦΗ εν μέσω της αναζήτησης του νέου προπονητή: «Σίγουρα δεν είναι και οι καλύτερες καταστάσεις να συμβαίνουν μέσα σε μία ομάδα. Δεν έχουν έρθει τα καλά αποτελέσματα, υπήρξε και η αποχώρηση του προπονητή. Από εκεί και πέρα, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, να βρεθεί ψυχολογία ώστε η ομάδα να ανακάμψει και να βρει τον δρόμο της».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook