“Δουλευταράς, δίκαιος και αντέχει στην πίεση ο Πίντο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Οράσιο Γκονσάλβες μίλησε στην ιστοσελίδα “marcasl” σκιαγραφώντας το προφίλ του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής 

– Θεωρείτε τον συμπατριώτη σας  Ρικάρντο Μανουέλ Ντα Σίλβα Σα Πίντο κατάλληλο για τον πάγκο του ΟΦΗ;

«Στην τελευταία του δουλειά στην Πορτογαλία δούλεψε στην Σπόρτινγκ και αποχώρησε σχετικά γρήγορα, λόγω κακών αποτελεσμάτων. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για έναν πολύ καλό, ανερχόμενο, μοντέρνο και φιλόδοξο προπονητή. Διαθέτει μεγάλη όρεξη για δουλειά και κατά την γνώμη μου μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ».

– Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων του;

«Το σύγχρονο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Παίζει συνήθως με 4-2-3-1, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες και τον αντίπαλο προσαρμόζει τα συστήματά του. Το passing game, οι αυτοματισμοί και οι πίεση ψηλά στον αντίπαλο, αποτελούν τα κύρια στοιχεία των ομάδων του. Το γεγονός ότι υπήρξε και ο ίδιος ποδοσφαιριστής, τον βοηθά ώστε να είναι πιο κοντά στους παίκτες. Του αρέσει η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και ανταμείβει τους παίκτες που καταβάλλουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια.

– Πώς είναι στις σχέσεις και στην επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές;

«Χτίζει εξαιρετικές σχέσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα πειθαρχίας. Θα έλεγα πως δεν είναι ούτε πολύ κοντά τους, αλλά ούτε μακριά τους. Μία μέση κατάσταση. Είναι απλός άνθρωπος και ήρεμος χαρακτήρας».

– Μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία στην πίεση και στις αυξημένες απαιτήσεις του «ηλεκτρικού» πάγκου του ΟΦΗ;

«Ασφαλώς και μπορεί παρά τη μεγάλη πίεση που υπάρχει για τους προπονητές στο ελληνικό πρωτάθλημα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Διαθέτει ικανότητες, ωστόσο, όπως κάθε προπονητής, έτσι και αυτός θα χρειαστεί να ‘χει και τύχη μαζί του».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook